İktidardan olmayana mama yok!
İktidardan olmayana mama yok!
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı ve Basın Vakfı Genel Kurulu Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Trakya’dan toplantıya dört gazeteci katıldı.
TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Başkan Yardımcısı Okyanus Feraye Toprak Kaya, Dernek Üyeleri Ünzüle Coşkun ve Rahim Taşkın katıldılar.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yaptığı açıklamada, “Anadolu Basını yok edilmek isteniyor. Biz bunu 3-4 yıldır söylüyoruz. Bu yüzden yüce meclisimizden Anadolu Basını için Meclis Araştırması istiyoruz” dedi.
ALTUN: “GEBZE’MİZE HOŞGELDİNİZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca Bayramoğlu Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar konseyi toplantısında çok önemli kararlar alındı.
Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun ev sahipliği yaptığı konuşmada: “ Türkiye’nin dört bir yanından Gebze’mize gelen gazeteci meslektaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Gebze sanayinin, ticaretin, tarihin ve turizmin merkezi. Bu doğrultuda 69. Başkanlar konseyimiz için yeniden Gebze’mize hoş geldiniz” dedi.
KARACA: “İKTİDARDAN OLMAYANA MAMA YOK”
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ise konuşmasında şunları ifade etti: “Ülkemizde basın konusunda bir haksızlık adaletsizlik var. Eğer sen iktidardan olmazsan sana mama yok.
İletişim Daire Başkanlığı tarafından hükümete yakın olan meslek örgütleri için ödül törenleri düzenleniyor ama kendi yandaşlarının dışındaki cemiyet ve basın kuruluşları maalesef davet edilmiyor.
Kendilerinden görmedikleri basın topluluklarına bırakın destek olmayı katılım bile sağlamıyorlar.
Devlet büyükleri eskiden gelir toplantılarımıza katılırdı.
Şimdi hiçbir meslek örgütlerinin toplantılarına maalesef selam dahi vermiyorlar.
Son seçimde yerel basının gücü görüldü.
Bundan sonra tekrar yerel basına döner ve değer verirler.
Tüm engellemelere rağmen Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak biz faaliyetlerimizi devam ettirdik. Tüm imkânsızlıklara rağmen bu toplantıyı organize eden değerli başkan ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Yerel basın cayır cayır yanıyor. Biz bunu 3-4 yıldır söylüyoruz ancak ilgililer kulaklarını tıkıyor, yok öyle bir şey diyorlar. Arkasından bir yasa çıkarıyorlar.
Anadolu’dan seçilip Basın İlan Kurumuna giden üç temsilcimiz var onlar da kendi dertleriyle uğraşıyorlar ilanlarının kesilmemesi ve internetten ilan almalarını sağlamak için de seslerini çıkaramıyorlar. Daha önce “Anadolu gazetelerinin üç yıl içerisinde basımı durdurulacak. Yazılı basını bitirecekler” demiştik şimdi ona doğru gidiliyor. Basın İlan Kurumu Müdürleri diyor ki; “ Kardeşim dört Gazeteniz var derhal ikiye düşüreceksiniz.” Türkiye’de şu anda bir çok gazeteleri paramparça ettiler. Güçleri yettiklerini birleştirdiler. Tokat‘ı, Kırıkkale’yi tehdit ediyorsunuz gelin Eskişehir‘i, İzmir’i tehdit edin bakalım edebilecek misiniz. Yani güçlerinin yettiği yerlere gidiyorlar.
IŞIKSAL; BÖLÜNMEK YERİNE BİRLEŞMELİYİZ
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal yaptığı konuşmasında şunları ifade eti:
“Federasyonumuz 26 yıl önce kurulduğunda tek amacı vardı, o da basının daha güçlü hale gelmesiydi.
Ancak bugün o amaç saptırılarak maalesef koltuk savaşlarına dönüşmüştür.
Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’in seçim kaybetmesiyle başlayan kavga, Nuri Kolaylı ve Mehmetali Dim’in kaybettiği seçimler sonunda da devam etmiştir.
Bu kavgalar sonucunda yerel basın üçe bölünerek büyük bir güç kaybına uğramıştır.
Bu kavgalar bir an önce bitmeli ve tek çatı altında çok güçlü bir teşkilat yapısı oluşturulmalıdır” dedi.
ANADOLU BASINININ FONKSİYONU ÇOK YÜKSEK
Örneğin Kocaeli’de bir gazeteci meslektaşımız internet sitesi hakkını kazanıyor sonra bir yazı geliyor ve diyorlar ki ilanınız kesildi. Değerli arkadaşlarım ilan kesilme nedenine bakın İhlas Haber Ajansı haberine çalışan muhabirinin ismini koymaktan ilanı kesiliyor.
Böyle bir şey olabilir mi?
Kadro diyebilirsin ve ilanı kesebilirsin ama bir imza yüzünden gazetenin ilanı mı kesilir?
Yani Anadolu’ya yapılmayacak zulmün en büyüğü maalesef yapılmaya devam ediliyor. Ve bu yıl içerisinde de en az 150 civarında gazete birleştirilerek baskıyla yok edilecek. 900 tane gazetenin sadece 250 – 300 civarı internetten pay alabiliyor diğerleri alamıyor. Türkiye’de 3-4 bin civarında internet sitesi var diyorduk bunların içerisinde ilan alan internet sayı 30 civarında yok! Seçimlerde görüldü ki Türkiye’de Anadolu basınının fonksiyonu çok yüksek.
ANADOLU BASINININ SORUNU MECLİSTE ELE ALINMALI
Ben bütün Türkiye’yi izliyorum Anadolu basını biraz muhalefet ruhlu bu vesile ile bundan sonra Anadolu basınının denetlenmesi ve yok edilmesi için daha fazla baskılar olacak. Şimdiden denetlemeler sıkılaştırılıyor. Şimdiden birleşin baskıları yapılıyor. Temenni ediyorum ki bu konuyla ilgili mecliste bir araştırma komisyonu kurulması için Ankara’da partileri ziyaret etme kararı aldık. Gerçekten Anadolu basınının sorunları meclis tarafından mutlaka araştırılması gerektiğine inanıyorum.”