TEKİRDAĞLI VEKİLLERE DE DOKUNULACAK MI?
TBMMde haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması kabul edildi. Hakkında fezleke bulunan iki Tekirdağ Milletvekili olan CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile PM Üyesi Emre Köprülü de list
TEKİRDAĞLI VEKİLLERE DE DOKUNULACAK MI?
TBMMde haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması kabul edildi. Hakkında fezleke bulunan iki Tekirdağ Milletvekili olan CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile PM Üyesi Emre Köprülü de listede. Tekirdağda sert muhalefet tarzlarıyla bilinen bu iki isme de dokunulup dokunulmayacağı merak konusu oldu.
20 Mayıs Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan ikinci tur oylamada hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliği, 376 oyla kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın onaylamasının ardından çoğu HDP ve CHP milletvekilleri olan 138 isim için yargı yolu açılmış olacak.
Tekirdağ Milletvekilleri olan CHPli Faik Öztrak ve Emre Köprülü hakkında da hazırlanmış olan fezlekeler bulunduğu biliniyor. Öztrakın bir, Köprülünün ise iki fezlekesi bulunuyor.
KÖPRÜLÜ: DOKUNULMAZLIK HAKKINI İSTEMEMİŞTİM
Öztrak ve Köprülü iktidar partisi ile ilgili verdikleri soru önergeleri ile ve Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sert eleştirileri ile sık sık gündeme gelmişlerdi. Kendisine telefonla ulaştığımız Köprülü, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ben şahsım adına milletvekili mazbatamı alır almaz dokunulmazlık hakkımdan faydalanmak istemediğimi belirten bir dilekçeyle başvuruda bulunmuştum. Hakkımdaki fezlekeler avukatlığımla ilgili olan davalardan kaynaklanmaktadır. Benim açımdan iyi oldu. Dokunulmazlığım yüzünden beraat etmeyi beklediğim davalarda yargılanamıyor, dolayısıyla aklanamıyordum, ifadelerini kullandı. Köprülü, 2012 yılında kendisiyle ilgili TBMMye verilen fezleke ilgili olarak da, Biz siyaset yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız siyaset, her halde birilerinin canını sıkmış olacak, yaptığımız siyaset ile her halde birilerinin ayağına bastık. Yaptığımız siyaseti sizler de yakından takip ediyorsunuz. Bizi bildiğimiz doğru yoldan kimse döndüremez. Doğruları söylemekten geri adım atmayacağız. Hakkımızda verilmiş dokunulmazlık bizim için bir şey ifade etmiyor. Daha önce dokunulmazlığımızın kaldırılması için müracaat etmiştik. Yargılanmaktan korkmadık, korkmayız, açıklamasında bulunmuştu.
CHP Tekirdağ Milletvekilleri Köprülü ve Öztrakın konuyla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapmaları bekleniyor.
Geleceğin Veteriner Hekimleri Üretim Süreçlerini MAYBİ’de Yerinde İnceledi
TGF GENEL BAŞKAN YILMAZ KARACA TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ
IŞIKSAL; “TRAKYANIN EN GÜÇLÜ DERNEĞİ OLDUK…”
TGF BAŞKANLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİNİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN IŞIKSAL’DAN BAKIŞ MEDYA GRUBUNA ZİYARET…
Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nde Necmi Işıksal Güven Tazeledi
DAYANIŞMA ZİNCİRİNİN İLK HALKASI SÜLEYMANPAŞA’DA AÇILDI
SÜLEYMANPAŞA’DA GENÇLİĞİN YENİ YUVASI YÜKSELİYOR
GENÇLERİMİZLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ!
SÖZLERİMİZİ TUTARAK HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK!
Kolposkopi Neden Yapılır?
Op. Dr. Mert Talay Açıkladı: Menopoz Sürecini Sağlıklı ve Konforlu Geçirmenin Yolları
TREDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Zirvedeki Yerini Korudu: Üst Üste 6. Kez A.C.E Awards Ödülü
“Milli Parklarda altyapı-üst yapı yapılarak, yaban hayatı bozulacak”
CHP’li Avşar’dan Köprü ve Otoyol Özelleştirmelerine Sert Tepki
TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN CMK UYGULAMALARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BAŞKAN NALLAR HALK SOFRALARINDA VATANDAŞLARLA BİRLİKTE İFTAR YAPTI
Süleymanpaşa Belediyesinden Yeni Evlenenlere 14 Şubat Sürprizi
Saat Kulesi’ne görkemli açılış
Marmaraereğlisi’nde Sokak İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı
MALKARA’DA 14 ŞUBAT’TA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMA
VAHAP AKAY BOŞUNA MI SEVİLİYOR?
ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”
ÇORLU KOOPERATİFİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ…
Trakya’nın Turizm Gururu Tezdoğan Turizm’den Ramazan Müjdesi: Bayram Sonrası Yeni Rotalar Bekliyor
OPTİMED’DEN TEKİRDAĞ’A TAM KAPSAMLI ONKOLOJİ MERKEZİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM…
ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”
SARIKURT; “ÖZEL ENDÜSTRİ ALANI KURULACAK…”
GAZETECİ IŞIKSAL ANKARA’DA KULİS YAPTI
ANKARA’DA MİLLETVEKİLİ MESTAN ÖZCAN SORULARIMIZI YANITLADI
Yükleniyor






