Bugün, 12 Mart 2026 Perşembe

TEKİRDAĞ AK PARTİ`DE KIYIM BAŞLADI

Ak Parti Çorlu İlçe Yönetimi, ani bir kararla Ak Parti Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Sebebin son yapılan İl Başkanlığı kongresinde Çorlu`nun İl Başkanı Ahmet Akçay’a karşı Mehmet Şık’ı desteklemesi olduğu ifade edili

POLİTİKA 1.03.2016 09:53:28 0
TEKİRDAĞ AK PARTİ`DE KIYIM BAŞLADI

TEKİRDAĞ AK PARTİ`DE KIYIM BAŞLADI

Ak Parti Çorlu İlçe Yönetimi, ani bir kararla Ak Parti Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Sebebin son yapılan İl Başkanlığı kongresinde Çorlu`nun İl Başkanı Ahmet Akçay’a karşı Mehmet Şık’ı desteklemesi olduğu ifade ediliyor.

Tekirdağ’ın en büyük ilçesi Çorlu’da siyaset ısınıyor. Ak Parti Çorlu İlçe Yönetimi, ani bir kararla Ak Parti Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Tekirdağ İl Koordinatörü Ünal Kacır Çorlu’ya gelerek, Başkan İsmet Albayrak ve yönetim kurulu üyelerinin istifalarını aldı.

Görevden alınan Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak 2014 yılın Temmuz ayında yine genel merkez kararı ile bu göreve getirilmiş, aynı yılın Kasım ayında yapılan kongreye tek listeyle girerek ilçe başkanı seçilmişti.

ALBAYRAK NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Albayrak’ın ani bir şekilde görevden alınmasının ardından bu kararın nedenleri tartışılmaya başlandı. En büyük sebep olarak son yapılan il kongresinde Albayrak ve ekibinin Mehmet Şık’ı desteklemesi gösteriliyor. Hatırlanacağı üzere Mehmet Şık, Çorlu, Ergene ve Marmara Ereğlisi teşkilatlarının desteğini alarak İl Başkanı Ahmet Akçay’a karşı aday olmuştu. Ak Parti teamüllerine uygun olarak bütün kongrelerde tek listeyle seçime gidilmesine rağmen Trakya’da ilk kez 18 Ocak 2015’te yapılan Tekirdağ İl Başkanlığı kongresinde iki adaylı bir seçim yapılmış ve mavi kravatlarıyla kongreye girerek gövde gösterisi yapan Şık ve destekçileri seçimde Ahmet Akçay’a karşı kaybetmişlerdi.

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay’la bir türlü uyum sağlayamayan İsmet Albayrak´ın en büyük destekçisi olan Eskişehir Milletvekili Ülker Can da 1 Kasım’da milletvekili seçilemeyince, genel merkezde güç kaybetmeye başlamıştı.

NEDEN BİR YIL BEKLENDİ?

Teamüllere aykırı hareket eden muhaliflerin o günden bu yana Ak Parti Genel Merkezi tarafından kara listeye alındığı biliniyordu. İsyan grubu olarak nitelendirilen Çorlu, Ergene ve Marmara Ereğlisi teşkilatlarının görevden alınmasının an meselesi olduğu ifade ediliyordu ancak il kongresi üzerinden bir yıldan uzun bir zaman geçmesine rağmen düğmeye ancak şimdi basılabildi. Buna sebep olarak 2015 yılının yoğun bir seçim yılı olması ve terörle mücadele konusunda girişilen yoğun çaba gösteriliyor.

Çorlu’nun ardından isyan grubunun diğer temsilcileri olan Ergene ve Marmara Ereğlisi ilçe teşkilatlarının da önümüzdeki günlerde görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

PARTİLERDE DEĞİŞİM RÜZGÂRI ESİYOR

Çorlu İlçe Teşkilatı’nın görevden alınması, Tekirdağ siyasetinde sert değişim rüzgârlarının estiği yönünde yorumlara neden oldu. Bilindiği gibi önce CHP Tekirdağ İl Kongresi’nde Şeref Çetin il başkanlığını kaybetmiş ve kongreden zaferle ayrılan isim Recep Ökten olmuştu. Geçtiğimiz günlerde MHP’nin zirvesinde başlayıp hızla parti tabanına yayılan muhalefeti susturmak için aralarında Tekirdağ’ın da bulunduğu 8 il ve 2 ilçe teşkilatı kapatılmış, İl Başkanı Enez Kaplan ve yönetimi görevden alınmıştı. Son olarak Tekirdağ Ak Parti’de esmeye başlayan değişim rüzgârı, Tekirdağ’da önümüzdeki günlerde siyasetin oldukça hareketleneceğinin göstergesi olarak görülüyor.

Geleceğin Veteriner Hekimleri Üretim Süreçlerini MAYBİ’de Yerinde İnceledi

TGF GENEL BAŞKAN YILMAZ KARACA TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ

IŞIKSAL; “TRAKYANIN EN GÜÇLÜ DERNEĞİ OLDUK…”

TGF BAŞKANLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN IŞIKSAL’DAN BAKIŞ MEDYA GRUBUNA ZİYARET…

Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nde Necmi Işıksal Güven Tazeledi

DAYANIŞMA ZİNCİRİNİN İLK HALKASI SÜLEYMANPAŞA’DA AÇILDI

SÜLEYMANPAŞA’DA GENÇLİĞİN YENİ YUVASI YÜKSELİYOR

GENÇLERİMİZLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ!

SÖZLERİMİZİ TUTARAK HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK!

Kolposkopi Neden Yapılır?

Op. Dr. Mert Talay Açıkladı: Menopoz Sürecini Sağlıklı ve Konforlu Geçirmenin Yolları

TREDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Zirvedeki Yerini Korudu: Üst Üste 6. Kez A.C.E Awards Ödülü

“Milli Parklarda altyapı-üst yapı yapılarak, yaban hayatı bozulacak”

CHP’li Avşar’dan Köprü ve Otoyol Özelleştirmelerine Sert Tepki

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN CMK UYGULAMALARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN NALLAR HALK SOFRALARINDA VATANDAŞLARLA BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Süleymanpaşa Belediyesinden Yeni Evlenenlere 14 Şubat Sürprizi

Saat Kulesi’ne görkemli açılış

Marmaraereğlisi’nde Sokak İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı

MALKARA’DA 14 ŞUBAT’TA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

VAHAP AKAY BOŞUNA MI SEVİLİYOR?

ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”

ÇORLU KOOPERATİFİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ…

Trakya’nın Turizm Gururu 
Tezdoğan Turizm’den Ramazan Müjdesi:
 Bayram Sonrası Yeni Rotalar Bekliyor

OPTİMED’DEN TEKİRDAĞ’A TAM KAPSAMLI ONKOLOJİ MERKEZİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM…

ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”

SARIKURT; “ÖZEL ENDÜSTRİ ALANI KURULACAK…”

GAZETECİ IŞIKSAL ANKARA’DA KULİS YAPTI

ANKARA’DA MİLLETVEKİLİ MESTAN ÖZCAN SORULARIMIZI YANITLADI

Yükleniyor

loading

DAYANIŞMA ZİNCİRİNİN İLK HALKASI SÜLEYMANPAŞA’DA AÇILDI

SÜLEYMANPAŞA’DA GENÇLİĞİN YENİ YUVASI YÜKSELİYOR

GENÇLERİMİZLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ!

SÖZLERİMİZİ TUTARAK HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK!

TREDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Zirvedeki Yerini Korudu: Üst Üste 6. Kez A.C.E Awards Ödülü

BAŞKAN NALLAR HALK SOFRALARINDA VATANDAŞLARLA BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Süleymanpaşa Belediyesinden Yeni Evlenenlere 14 Şubat Sürprizi

Saat Kulesi’ne görkemli açılış

Marmaraereğlisi’nde Sokak İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı

MALKARA’DA 14 ŞUBAT’TA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14