Tarih: 01.10.2024 20:12

Sıla Bebeğin Teyzesi Konuştu: Durumunda İyileşme Yok, Kötüye Gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, Sıla'nın sağlık durumu hakkında her gün doktorlardan bilgi aldıklarını belirterek, son aldıkları bilginin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Akyüz, "Durumunda iyileşme yok ve kötüye gidiyor. Doktor, 'Bu şekilde devam ederse kaybedeceğiz.' dedi. Ümidimiz yalnızca Allah'tan." ifadelerini kullandı.
 

Her gün babasının Sıla bebeği gördüğünü ve aile olarak her sabah hastaneye iyi haber umuduyla geldiklerini belirten Akyüz, "Hastaneye gelirken içimizde bir umut taşıyoruz ama haber aldıktan sonra dönerken adeta yürüyemez hale geliyoruz. Durumumuz gerçekten çok kötü. Tek dileğimiz, Sıla’nın bir an önce sağlığına kavuşması." şeklinde konuştu.
 

Akyüz, 24 gündür dış dünya ile bağlantı kurmadıklarını vurgularken, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.
 

Olayın Geçmişi

8 Eylül’de, anne B.Y. 2 yaşındaki kızı Sıla’yı uyanmadığı gerekçesiyle Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüş, yapılan muayenenin ardından beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmişti. Durumun polise bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Sıla bebek, beyin ameliyatı yapılarak entübe halde yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

Soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ve 13 yaşındaki oğlu K.A. ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, hakim karşısına çıkarılan şüpheliler tutuklanmıştı. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet korumasına alındı. Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, adli tıp raporunun bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunu doğruladığını açıklamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —