Tarih: 27.09.2024 11:15

Nihat Zeybekçi'den Yerel Basına Destek Sözü

Facebook Twitter Linked-in



AK Parti hükümetinin tasarruf tedbirleri kapsamında kamu kurumlarına yerel basın aboneliklerini yasaklaması, tepkilere neden olmuştu. Zonguldak'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, bu uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, “Bu yanlış uygulamayı gözden geçireceğiz” dedi.
 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, 'Türkiye Buluşmaları' programı kapsamında Zonguldak'a geldi. Burada düzenlenen basın toplantısında Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, yerel basının kamu tasarruf tedbirleri nedeniyle desteklerden mahrum kalmasına dikkat çekerek, “Biz de kamu görevi yapıyoruz. Bizden maddi destekler neden çekildi?” diye sordu.
 

Sorulara yanıt veren Zeybekci, kamu tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
 

“Hayatımız boyunca yaptığımız yanlışlar ve doğrular bir gerçektir. Bu yapısal karar, genel başkan tarafından açıkça ifade edildi ancak ben, bu kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Görsel medya, özellikle sosyal medya konusunda gelişmemiz lazım. Sosyal medyaya abone olmak ve destek vermek çok önemli. Yerel medya bu alanlara geçtiğinde, onları destekleyecek gerekli mekanizmaların kurulması gerekiyor. Abonelik sistemlerinin oluşturulması da bu anlamda büyük önem taşıyor.”
 

Zeybekçi açıklamalarıyla, yerel basına olan desteğin yeniden ele alınabileceğine işaret etti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —