Bugün, 14 Eylül 2025 Pazar

Çukuryurt´ta hıdrellez coşkusu

Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmanın günü, baharın gelişinin müjdecisi olan Hıdırellez, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen etkinliklerle büyük bir coşku içinde

YEREL HABERLER 26.05.2022 10:35:50 0
Çukuryurt´ta hıdrellez coşkusu

Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmanın günü, baharın gelişinin müjdecisi olan Hıdırellez, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
KİMLER KATILDI?
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığı´nın ortaklaşa düzenlediği Çukuryurt Mahallesi 100.Geleneksel Hıdrellez Şenliği Pazar günü Çukuryurt Mesire alanında saat 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Şenliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş, Saadet Saray İlçe Başkanı Şaban Mısırlı, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Birdal Gökdağ, Fuat Ünal, Ahmet Tınaz, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BAŞKAN ERKİŞ TEŞEKKÜR ETTİ
Çukuryurt Mahalle Muhtarı Ersun Tuncel´in açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş şunları ifade etti:
“ Buralarda bilinen bir hikayedir Hıdrellez gelmeden, Hıdrellez ateşi yanmadan yaz gelmez. Bugün Hıdrellez, yarın yaz diyor. Eminim ki bunca insanın yüreğinin sıcaklığı, yarın Saray´ımızın ısınmasına çoktan davetiye çıkaracaktır ve Saray bu yüreklerin heyecanıyla yarından itibaren ısınacaktır. Böylesine asırlık bir geleneği, yıllarca istisnalar dışında kutlayan ve kuşaklar boyunca sürmesini sağlayan Çukuryurtlu hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Hepimizin varlık sebebi olan annelerimizin Anneler Günü´nü kutluyorum. Hıdrellezimizin ve buna dair eğlencemizin bundan sonraki mutlu günlerimizin başlangıcı olması temennisiyle hayırlı günler diliyorum.
BAŞKAN ALBAYRAK: “ SAĞLIK, MUTLULUK, BOLLUK VE BEREKET GETİRMESİNİ DİLİYORUM”
Şenliklere katılarak vatandaşların coşkusuna ortak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, baharın ve güzel günlerin müjdecisi Hıdrellezi karşılamanın mutluluğunu vatandaşlarla birlikte yaşadıklarını belirterek, 'Yüreklerimizi yaşama sevinciyle dolduran, baharın güzel günlerinin müjdecisi Hıdırellez´e hep beraber kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde kavuştukları bu güzel ve anlamlı gün, içimizdeki doğa sevgisini arttırırken bahar mevsiminin güneşli ve güzel günlerinin gelişini de müjdelemektedir. İnanç ve geleneklerimizde önemli bir yeri olan Hıdırellez Günü´nde kırlara gidilir, şenlikler düzenlenir ve iyi dileklerle dualar edilir. Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmanın günü olan Hıdırellez, insanları ortak değerler etrafında birleştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez Günü´nün, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum' dedi.
Etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın da birer konuşma yaparak tüm Tekirdağlıların Hıdırellez bayramını tebrik ederek, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.
ROMAN ŞUKAR BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Çukuryurt 100.yıl Hıdrellez Şenliği´nde performans sergileyen Saray Belediyesi Roman halkdansları grubu Saray Şukar, muhteşem performansıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.
SÜHEYLA VE BLUES OF RUMELİ ÇUKURYURT´U COŞTURDU
Çukuryurt Mahallesi´nde bu yıl 100.´sü gerçekleştirilen geleneksel Hıdırellez şenliklerine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, birbirinden eğlenceli aktivitelerin yanı sıra Süheyla ve Blues of Rumeli konseri ile hem hoşça vakit geçirdiler hem de baharın müjdecisi Hıdırellezi doyasıya kutladılar.
ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ
Konser sonunda Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören ile birlikte Süheyla ve Saray Şukar Roman grubu eğitmeni Kader Yatkın´a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Maybi, 1. Malkara Kömür ve Süt Ürünleri Festivali’nde Yoğun İlgi Gördü

Karaca: Bu kararlar yerel basını bitirir!

KARAR PARTİ KARARINI AÇIKLADI…

ÜNİVERSİTEMİZ 2024-2025 AKADEMİK YILI LİSANS MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN GÖZALTI TEPKİSİ: “AVUKATLIK FAALİYETLERİ SUÇ DEĞİLDİR!”

Optimed Kapaklı Hastanesi Hizmetinizde!

Karadeniz Yayla Şenlikleri Kültür ve Coşkunun Buluşma Noktası Oldu

Başkan Nallar’dan Ankara Çıkarması

Hanımeli Çilek Cafe

Hanım Eli Çiçek Tarlası

Hanımeli Lavanta Tarlası

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ; GENİTAL ESTETİK AMELİYATI

YAZ AYLARINDA GÖRÜLEN ALERJİLER ARTIYOR

Tekirdağ’da Huzur İçin Yeni Adım: Emniyet WhatsApp Hattı Hizmete Girdi

PARKLAR İLLA CİNAYET VE UYUŞTURU YUVASI MI OLSUN?

KAYMAKAM MURAT EREN DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

GÜMÜŞ İNŞAAT AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPIMINI ÜSTLENDİ

ASYAPORT TÜRKİYE ZİRVESİNDE: 2024’ÜN KONTEYNER ŞAMPİYONU TEKİRDAĞ’DAN

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ NURTEN YONTAR ENGELLİ PERSONEL ÇALIŞTIRMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ SORDU

SAATİ TEKİRDAĞ’DA KURDUK, TEŞEKKÜRLER…

DEVA PARTİLİ AVŞAR: “YÜZ ÖLÇÜMÜ KONYA OVASI KADAR BİLE OLMAYAN ÜLKELERDEN ÜRÜN İTHAL EDİYORUZ”

ERGENE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRIYA KARŞI GÜÇLÜ TEPKİ: BİRLİK VE DAYANIŞMA MESAJI VERİLDİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ; PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ İŞLEMLERİ – OP. DR. HAKAN FATİH MEREV

İrmetHospital’da Kanser Tanısı Konulan Hastaya Trakeobronşiyal Stent Uygulaması

İşte Kardeşlik: Almanya’da Tekirdağ Meydanı Tekirdağ’da Bayreuth Parkı

SÜLEYMANPAŞA’NIN EN GÜZEL YERİNDE SONSUZA KADAR DEV TÜRK BAYRAĞI DALGALANACAK

ŞARKÖY’DE DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ŞENLİĞİ RENLİ ANLARA SAHNE OLDU

Halk toplantıları Bahçedere ile devam etti

Çorlu Kaymakamı Murat Eren'den Çorlu Belediyesine Veda Ziyareti

MÜSİAD Tekirdağ Şubesi, Diyarbakır’daki Başkanlar Toplantısında “Terörsüz Türkiye” Vizyonuna Güçlü Destek Verdi

Yükleniyor

Karadeniz Yayla Şenlikleri Kültür ve Coşkunun Buluşma Noktası Oldu

Başkan Nallar’dan Ankara Çıkarması

Hanımeli Çilek Cafe

Hanım Eli Çiçek Tarlası

Hanımeli Lavanta Tarlası

PARKLAR İLLA CİNAYET VE UYUŞTURU YUVASI MI OLSUN?

KAYMAKAM MURAT EREN DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

GÜMÜŞ İNŞAAT AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPIMINI ÜSTLENDİ

CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ NURTEN YONTAR ENGELLİ PERSONEL ÇALIŞTIRMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ SORDU

ERGENE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN SALDIRIYA KARŞI GÜÇLÜ TEPKİ: BİRLİK VE DAYANIŞMA MESAJI VERİLDİ