Bugün, 29 Ocak 2026 Perşembe

Çorlu Belediyesi´nin enerji verimliliği projesi kabul edildi

Avrupa Birliği etkin kaynak kullanımı ilkeleri doğrultusunda, enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla başlatılan Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) başvuru sonuç

YEREL HABERLER 5.03.2020 07:20:51 0
Çorlu Belediyesi´nin enerji verimliliği projesi kabul edildi

Avrupa Birliği etkin kaynak kullanımı ilkeleri doğrultusunda, enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla başlatılan Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) başvuru sonuçları açıklandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada “Başvurumuz seçilen ilk 40 proje içerisinde yer aldı” dedi.

Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan inceleme neticesinde, Türkiye genelinde yapılan çok sayıda başvuru arasında destek alacak olan 160 proje içinde ilk 40´a girerek 35. sırada yer aldı.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ALANINDA ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Enerji verimliliğinin önemine değinen ve konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi´ne ait tüm tesislerde proje kapsamında çalışma yürüteceklerini söyledi.

Başkan Sarıkurt, ülkemizde ve dünyada yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, “Avrupa Birliği nezdinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen YEVDES projesi kapsamında Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile ilgili olarak çalışma başlattık ve Bakanlığa başvuruda bulunduk. Proje kapsamında sağlanacak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında eğitimler, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere 63´ü üniversite, 144´ü belediye olmak üzere 207 kurum tarafından başvuru yapılmıştı” dedi.

PROJE KAPSAMINDA GELEN HEYET İNCELEMELERDE BULUNDU

Başkan Sarıkurt ayrıca, “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen 80 yenilenebilir enerji ve 80 enerji verimliliği projesi olmak üzere toplam 160 projeye teknik destek çalışmaları kapsamında Çorlu´ya gelen bakanlık yetkilileri proje kapsamında Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Plenti´nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonunda destek alacak kurumlar, mevcut enerji yönetim pratikleri, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında geçmiş proje deneyimleri, operasyonel ve finansal kapasite, proje sonuçlarının yaygınlaştırılabilirliği, enerji tasarrufu potansiyeli, enerji yoğunluğu ve bölgesel dağılım gibi kriterlerin değerlendirildiği bir puanlama sistemiyle belirlendi” diye konuştu.

ÇORLU BELEDİYESİ´NİN PROJESİ İLK 40 İÇİNDE YER ALDI

Çorlu Belediyesi olarak enerji verimliliği konusunda yapılan değerlendirme sonucu 35. sırada yer aldık diyen Başkan Darıkurt, “Bundan sonraki süreci Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz yürütecek. YEVDES projesi alanında eğitimler, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere gelen heyet ile birlikte yapılacak iş ve işlemler müdürlüğümüz bünyesinde ilgili bakanlık nezdinde sürdürülecek“ şeklinde konuştu.

NATO LİMANI İÇİN SON TEKLİF VERME GÜNÜ:

ASYAPORT’TAN DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

DERYA TUĞLA TEKİRDAĞ’IN GURURU OLDU

BAŞOL; ÇİFTÇİ 2026’DA DA HÜSRANA UĞRAYACAK!

DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ ASYAPORT’TA TÖRENLE KUTLANDI

BAŞARILI SPORCULARDAN BAŞKAN MÜGE YILDIZ TOPAK’A ZİYARET!

UĞUR MUMCU BASINEVİ AÇILDI

MARMARA BASINI TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU

SAYGI; “ÇİFTÇİ BİTME NOKTASINA GELDİ!”

BAYKUT; “HAYVANCILIK MESLEĞİ YOK OLUYOR…”

DAR GELİRLİ VATANDAŞ CHP’Lİ BELEDİYELERE MİNNETTAR…

TEKİRDAĞ’IMIZ ADANA VE BURSA’DA GAZETE MANŞETLERİNE TAŞINDI

Vali Soytürk’ten Basın İlan Kurumu’na Nezaket Ziyareti

İŞ İNSANLARI VE İŞÇİLERİN DURUMU İÇLER ACISI!

OPTİMED HASTANESİNDE BEL FITIĞI AĞRILARINA ENDOSKOPİK ÇÖZÜM

Basın İlan Kurumu Müdürü Ökkeş Buğra Atılgan, Vali Soytürk’ü makamında ziyaret etti.

Tekirdağ Ülkü Ocakları Kamuoyu açıklamasıdır:

ETİ; “TEKİRDAĞ CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI YÜZÜNDEN SUSUZ KALDI?”

TESKİ GENEL MÜDÜRÜ YİNE TRANSFER EDİLDİ

TEKİRDAĞ İYİ PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN METİNER’DEN AÇIKLAMA:

Başkan Volkan Nallar’dan Tekirdağspor’a Tam Destek

SERGEN ÖZEN TEKİRDAĞ’A BÜYÜK GURURU YAŞATTI…

ONUR BOZKURTER’E 10 PUAN 10 PUAN 10 PUAN

TARIMDA YENİ DÖNEMİN İLK ADIMI TEKİRDAĞ’DA ATILIYOR!

CANDAN BAŞKAN: “BU TESİSE TEKİRDAĞ’DA GEÇİT YOK”

Başkan Nallar Çiftlikönü Çocuk Etkinlik Merkezinde İncelemelerde Bulundu

AKAY 2026 PROJELERİNİ ANLATTI

ANGUS ÇİFTLİĞİ ÇED TOPLANTISI HALKIN TEPKİSİYLE SON BULDU…

MÜNÜR KILIÇ GÜVEN TAZELEDİ

TRAKYA BİRLİK GENEL KURULU YAPILDI

Yükleniyor

BAŞOL; ÇİFTÇİ 2026’DA DA HÜSRANA UĞRAYACAK!

BAŞARILI SPORCULARDAN BAŞKAN MÜGE YILDIZ TOPAK’A ZİYARET!

UĞUR MUMCU BASINEVİ AÇILDI

MARMARA BASINI TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU

SAYGI; “ÇİFTÇİ BİTME NOKTASINA GELDİ!”

BAYKUT; “HAYVANCILIK MESLEĞİ YOK OLUYOR…”

DAR GELİRLİ VATANDAŞ CHP’Lİ BELEDİYELERE MİNNETTAR…

TEKİRDAĞ’IMIZ ADANA VE BURSA’DA GAZETE MANŞETLERİNE TAŞINDI

Vali Soytürk’ten Basın İlan Kurumu’na Nezaket Ziyareti

Basın İlan Kurumu Müdürü Ökkeş Buğra Atılgan, Vali Soytürk’ü makamında ziyaret etti.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9