Bugün, 15 Aralık 2025 Pazartesi

EŞKİNAT NE YAPIYOR?

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ekibi dürüstlükten “dem vurarak” seçimlerde çalıştılar seçimleri kazanan ve o değerli koltuğa oturan taraf oldular. Ama şimdi...

GÜNDEM 18.12.2014 11:48:55 0
EŞKİNAT NE YAPIYOR?
EŞKİNAT NE YAPIYOR?

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ekibi dürüstlükten “dem vurarak” seçimlerde çalıştılar ve “temiz siyaset temiz insanlarla olur” sloganını da dillerinden hiç eksik etmeyerek seçimleri kazanan ve o değerli koltuğa oturan taraf oldu. Oldu olmasına da aradan henüz 8 ay geçmesine rağmen Temiz Siyaset anlayışı kirlenmeye yüz tuttu. Süleymanpaşa Belediyesi’nin yöneticilerini geçen dönem de, bu dönem de şu temizlik yani çöp ihalesi hep kirleten sebep oluyor. Çok ilginç değil mi?  Adı temizlik ihalesi, ama tüm pislikler bu ihalenin altından çıkıyor.


MÜNİR KARAEVLİ’NİN ARSASI

Bilindiği gibi Münir Karaevli Tekirdağ’ın tanınmış çiftçi ailelerinden olup büyük de bir işadamıdır. Karaevli son iki dönemdir aynı zamanda Tekirdağ siyasetine de adını yazdırarak geçen dönem CHP’nin İl Genel Meclis Üyeliği’ni yapmış, bu dönem de yine CHP saflarından Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilerek Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği yapmaktadır.

Yani Kadir Albayrak’ın sağ kolu durumundadır. Münir Karaevli’nin geçen dönem Çevre Yolu Yeni Sanayi Sitesi karşısındaki, kardeşine ait bir arsanın usulsüz olarak kullanılması nedeniyle Karayolları tarafından 7 bin TL para cezası kesilmiş, bu arsada faaliyet gösteren kamyon bayiliği yapan firmanın ticari faaliyeti durdurularak arsaya giriş çıkış yasaklanmıştı. Bu arsa kısa bir süre sonra da Karayolları’nın demir örgüleri ile kapatılmıştı.

Bu meşhur arsa Münir Karaevli’nin şimdi yeni seçildiği Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği döneminde de başrol oynamaya devam ediyor. Bazı duyarlı vatandaşlar bu meşhur arsa konusunu şöyle dile getirdiler: “Yeni yapılan çöp ihalesini alan firma, koskocaman Tekirdağ’da şantiye için kendilerine bir yer bulamamış ve bu meşhur arsayı Münir Karaevli’nin kardeşinden kiralayarak kullanmaya başlamıştır. Bu usulsüz kullanım için, Karayolları’nın o arsaya giriş çıkışını engelleyen demir örgü nasıl yok oldu da o araçlar oraya girdi? Biz bile anlayamadık. Direk çevre yoluna çıkış yapan bu arsa o denli tehlike yaratıyor ki, sizlere anlatmakta zorlanıyoruz. Saatte 100 km civarında hızla seyreden araçların geçtiği çevre yoluna düşününki çöp kamyonları, temizlik süpürgeleri çıkıyor ve o trafikte seyrediyor. Kısacası bir facia an meselesi…”

BELEDİYE YER GÖSTERMEK ZORUNDA DEĞİL

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili açıklamalarında söz konusu yerin firmaya geçici olarak verildiğini, eski firmanın kontratı devam ettiği için halen yerini boşaltmadığını ve boşaltır boşaltmaz ihaleyi alan yeni firmanın da oraya geçiş yapacağını ifade etmişti. Trakya TEM firması yetkilileri ise kendilerinin Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olduklarını, şantiyeleri için zemin dolgusu, tel örgü, araç yıkama ve yakıt ikmal istasyonu, arıtma tesisi, yönetim ve güvenlik binalarının kurulması, çevre düzenlemesi gibi kalemlerden oluşan 800 bin TL yatırım yaptıklarını, yeni ihalenin 11 aylık yapıldığını ve 6 ay kadar sonra yeniden ihale yapılacağını belirttiler. Bu ihaleye girmeye hazırlandıklarını ifade eden yetkililer, kısa süre içinde yeniden ihaleye girecekleri için hazır bulunan şantiyelerini terk etmek istemediklerini kaydettiler.

Öte yandan, ihale şartnamesine göre Süleymanpaşa Belediyesi’nin ihaleyi alan firmaya yer gösterme zorunluluğu olmadığı öğrenildi. Firmanın kendi yerini bulması gerektiği belirtilirken, Trakya TEM’den önce temizlik işlerini yürüten Şafak Temizlik firmasının kendi yerini terk etmediği ve Trakya TEM’in de şuan kullandığı alana şantiyesini kurduğu hatırlatıldı.

Peki, Karaevli’nin veya birinci derece akrabalarının belediyeyle veya belediye müteahhitleri ile ticari ilişkide bulunması yasak olmasına rağmen nasıl oluyor da böyle bir imza atılarak bu ticari ilişki kuruluyor? Peki, dürüstlükten dem vuran Ekrem Eşkinat ve ekibi böyle bir vurguna nasıl göz yumuyor?

YANLIŞ İMZALAR İPE GÖTÜRÜR

Bu çöp ihalesine girip yüksek fiyat verdikleri için elenen firmalarla yaptığımız görüşmelerde şunları iddia ettiler:
“Ekrem Eşkinat ve ekibinin bir büyük yanlışı da şu: İhaleyi alan çöp firması, 11 aylığına bu ihaleyi almış ve eksik makinelerle işe başlamıştır. Mesela 2 adet süpürge makinesinin orijinal ve demonte olmaması koşuluna rağmen, demonte süpürge makineleri ile hizmet vermeye başlamıştır. Oysa orijinal bir makinenin 350 bin Euro civarında fiyatı varken, demonte bir makine piyasada 70 bin Euro civarındadır.

İhaleye giren firmalar tabiî ki bu maliyetleri de göz önünde bulundurarak ihaleye girmekte, doğal olarak da verdikleri fiyatlar yüksek olmaktadır. Bu şartnameye uygun hareket etmeyen firmanın iş teslimini alan yetkilinin ise; temizlik işleri müdürü olan Hasan Çalı yerine hiç yetkisi olmayan Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral imzalayarak kendisini de yönetimi de büyük sıkıntıya sokmuştur.”

Uygulamaların yanlış olduğunu ifade eden müteahhit firmalar son olarak; “Oysa geçmiş dönemlerde yanlış bir imza yüzünden bazı memurların eski deyimle nasıl ipe gittiğini gördük.  Bu yanlış diye ortaya attığımız ihale rakamı ufak tefek bir rakam değil hatta ve hatta bir servettir. Bu rakam 12 milyon (eski parayla 12 trilyon). Hiç kimse bu yanlışın önünde duramaz ve durmamalıdır da.

Ayrıca bu yazılarımızın ihbar kabul edilip savcığın gereğini yapma zamanının geldiğini de açıkça ifade ediyoruz.”
Biz de Olay Aktif Gazetesi ve Posta Trakya ekibi olarak, ihbar niteliği taşıyan bu özel röportajımızı yayınlayıp sayın savcıların ne yapacağını merakla bekleyeceğiz.

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Kapadokya Değer Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

KÖŞKDERE AİLESİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 30 YILI DEVİRDİ

ÇOCUKLARIMIZ ÖZGELİŞİM OKULLARINA EMANET…

Hep birlikte sağlığımızı konuşalım

BODUÇ; “HALKIN İRADESİ GALİP GELECEK…”

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

BU ŞEHİR BEYZA SON YAVUZ’A ÇOK ŞEY BORÇLU…

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA ÇITAYI BİR KEZ DAHA YÜKSELTTİK;

Optimed Sağlık Grubu’na “Kadın İstihdamını En Hızlı Artıran Şirket 3.’sü” Ödülü

Çorlu TSO, AB-Türkiye Odalar Ortaklığı Kapsamında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

İrmet Hastnaesi; Obezite Ameliyat ile Hafif Bir Hayata Merhaba De

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ: UZM. DR. İLAYDA KARAMAN ÇELİK.

İrmet Hastanesi Op. Dr. Mert Talay: Genital Estetikte Doğal Sonuçlar ve Modern Çözümler

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 Yılı Bütçe Teklifi üzerine söz aldı.

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

GÖKHAN DİKTAŞ AKPARTİ’NİN PRENSİ OLDU

Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor

ALTIN TOHUMLARDA KUŞKONMAZ KONUŞULDU

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Diş İmplantlarında Modern Çözümler: Dr. Dt. Utku Aksoy’dan İrmet Hospital’da Güvenli ve Etkili Tedavi

GÜLER; “YUNANİSTAN BAŞKONKONSOLOSUNA HOŞGELDİN” DEDİK

LİMANLARIN PATRONLARI GAZETECİ IŞIKSAL’I AĞIRLADI…

ALTINBAŞAK UNLU MAMÜLLERİ LEZZET ZİNCİRİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

DESTANLARIN DANSI ŞİMDİ DE BULGARİSTAN’I BÜYÜLÜYOR

Yükleniyor

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

ÇİFTÇİOĞLU AİLESİNİN ACI GÜNÜ!

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE 14 BİN TL'LİK CAN SUYU

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9