Tarih: 29.09.2024 13:13

Ameliyatsız Varis Tedavileri

Facebook Twitter Linked-in

İrmetHospital Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülşah Yıldırım “Ameliyatsız Varis Tedavisi” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Varis, bacaklardaki toplardamarların hastalığıdır. Toplar damarlar yani venler vücudumuzdaki kirli kanı kalbe geri götüren damar sistemleridir. Kanın tek yönde akışını sağlamak için toplar damarların içerisindekapaklar bulunmaktadır. Ancak bazen bu kapaklar olması gerektiği gibi çalışmayı durdurarak kanın geriye doğru birikmesine, göllenmesine ve bacalarda varis oluşumuna neden olur.

Günlük hayatı zorlaştıran bu hastalık, özellikle uzun süre ayakta duran kişilerde sıkça görülür. Varisler, estetik kaygıların yanı sıra zamanla ağrı, ağırlık hissi, karıncalanma, uyuşukluk, his kaybı, kaşıntı, bacaklarda şişlik ve hatta ciddi dolaşım problemlerine yol açabilir.

 

Geleneksel varis tedavisinde genellikle cerrahi müdahalelerle yapılırken, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte ameliyatsız ve daha az invaziv yöntemler ön plana çıkmıştır. Girişimsel radyoloji bu tedavi yöntemlerini uygulayarak ameliyat gerektirmeyen seçenekler sunar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —