Bugün, 26 Aralık 2025 Cuma

ALTAYOĞLU ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Hayrabolu Belediyesi´nin uygulamaya koyduğu kararla yol katılım payının kaldırılması gündem yarattı. Altayoğlu, aldıkları kararın devrim niteliğinde olduğunu ifade ederek, konuyu eleştirenlere cevap verdi.

GÜNDEM 15.06.2016 13:25:16 0
ALTAYOĞLU ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

ALTAYOĞLU ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Hayrabolu Belediyesi´nin uygulamaya koyduğu kararla yol katılım payının kaldırılması gündem yarattı. Altayoğlu, aldıkları kararın devrim niteliğinde olduğunu ifade ederek, konuyu eleştirenlere cevap verdi.

Hayrabolu Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde eşine az rastlanan bir karar alarak, yol katılım payını kaldırmıştı. Yerel basında, “devrim” olarak nitelendirilen kararla ilgili bazı eleştirilerin de ortaya atılması üzerine, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu telefonla arayarak konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

“UYGULAMADA DEVRİM YAPTIK”

Hayrabolu Belediyesi´nin uygulamaya koyduğu kararın, belediyeye ait değil, 2012 yılında yasada yapılan değişiklikle belediyelere verilmiş bir hak olduğu, Hayrabolu Belediyesi´nin verdiği bir karar olmadığı eleştirilerine yanıt veren Altayoğlu, “Kanunun 86. Maddesine göre belediyeler sorumluluk alanı içindeki yollardan yararlanan binalardan yol katılım payı alabilme yetkisine sahip. Kanun bu kararı Belediye Meclislerine bırakıyor. Belediyeler yol katılım payı alma yetkisine ve hakkına sahip. Ancak Hayrabolu Belediye Meclisi Türkiye´de örneği çok az olan ve Trakya´da hiç bulunmayan bir karara imza atarak bu hakkı ve yetkiyi kullanmama kararı almıştır. Vatandaşlarımızın refahını düşünerek bu kararı aldık. Kağıt üzerinde diğer belediyeler de bizimki gibi bir karar alabilir ama uygulamada bizden başka bu kararı alan yok. Bizim devrim olarak nitelediğimiz husus da budur,” açıklamasında bulundu.

“ELEŞTİRİLER ANLAMSIZ”

Hayrabolu Belediyesi´nin bu kararını haber yapan gazetelerin eleştirilmesine de anlam veremediğini dile getiren Altayoğlu, “Bizim aldığımız kararı haber yapan gazetelere de anlamsız bir eleştiri var. Türkiye´de çok az belediyenin aldığı bir kararı, Trakya´da öncülük yaparak Hayrabolu Belediyesi alabilme cesaretini ve fedakarlığını göstermiştir. Bunun haber değeri yoksa neyin haber değeri var? Bunu haber yapmak yalakalık mı oluyor? Anlayabilmiş değilim,” diye konuştu.

Tekirdağ´da bulunan 11 belediye içinde sadece Hayrabolu Belediyesi, kendisine yasayla tanınan bu haktan vatandaşlar lehine feragat ederek öncü ve çığır açan bir karara imza attı. Bu kararın diğer ilçe belediyelerine de örnek olması bekleniyor.

MARMARAEREĞLİSİ’NE OPET’İN YAPMAYI PLANLADIĞI DEPOLAMA KAPASİTE ARTIŞINA İTİRAZ EDEN CHP MİLLETVEKİLİ NURTEN YONTAR MECLİSE ÖNERGE VERDİ

RATEM SEÇİMİNE TGF’DEN TAM DESTEK GELDİ

TGF VE BASIN VAKFI YÖNETİMLERİ NEVŞEHİR'DE TOPLANDI.

AKGÜN BUTİK’TEN SEÇİLİ ÜRÜNLERDE % 50 İNDİRM GÜNLERİ BAŞLADI.

BAKIRHAN; “MADENCİLER ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR…”

GÖKHAN GIDA TEK KIŞ FEST İNDİRİMİNDE BENDE VARIM DEDİ

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Kapadokya Değer Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

KÖŞKDERE AİLESİ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE 30 YILI DEVİRDİ

ÇOCUKLARIMIZ ÖZGELİŞİM OKULLARINA EMANET…

Hep birlikte sağlığımızı konuşalım

BODUÇ; “HALKIN İRADESİ GALİP GELECEK…”

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

BU ŞEHİR BEYZA SON YAVUZ’A ÇOK ŞEY BORÇLU…

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA ÇITAYI BİR KEZ DAHA YÜKSELTTİK;

Optimed Sağlık Grubu’na “Kadın İstihdamını En Hızlı Artıran Şirket 3.’sü” Ödülü

Çorlu TSO, AB-Türkiye Odalar Ortaklığı Kapsamında Büyük Bir Başarıya İmza Attı

İrmet Hastnaesi; Obezite Ameliyat ile Hafif Bir Hayata Merhaba De

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ: UZM. DR. İLAYDA KARAMAN ÇELİK.

İrmet Hastanesi Op. Dr. Mert Talay: Genital Estetikte Doğal Sonuçlar ve Modern Çözümler

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2026 Yılı Bütçe Teklifi üzerine söz aldı.

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

GÖKHAN DİKTAŞ AKPARTİ’NİN PRENSİ OLDU

Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor

ALTIN TOHUMLARDA KUŞKONMAZ KONUŞULDU

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ;

Yükleniyor

AKGÜN BUTİK’TEN SEÇİLİ ÜRÜNLERDE % 50 İNDİRM GÜNLERİ BAŞLADI.

GÖKHAN GIDA TEK KIŞ FEST İNDİRİMİNDE BENDE VARIM DEDİ

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Madeni eşyacılar odasına üçüncü kez adaylığını açıklayan Münür Kılıç başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

KENT LOKANTALARI 1 YAŞINDA 110 BİNİ AŞAN ÖĞÜNLE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE BÜYÜK BAŞARI

BÜYÜKŞEHİR’DEN YÜZDE 92’LİK BÜTÇE GERÇEKLEŞMESİ

SPOR BAKANINDAN ERGENE’YE TAM DESTEK!

2026 YILININ PARLAYAN YILDIZI ERGENE’MİZ OLACAK!

CANDAN BAŞKAN: “ATATÜRK SEVGİSİ BİTMEZ, O’NUN FİKİRLERİ ÖLMEZ”

Pınar Ayhan’ın gösterimiyle “Kemâl” müzikal belgeseli sahnelenecektir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9