Namık Kemal Üniversitesi Çorlu MYO Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Aylin Duman Altan, Sosyal Sorumluluk projelerinin önemine değinerek gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu MYO Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Aylin Duman Altan, Sosyal Sorumluluk projelerinin önemine değinerek gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.
ALTAN: “DUYARLI BİR NESİL YETİŞTİRMENİN MEYVELERİNİ GEÇTİĞİMİZ YIL ALDIK”
“Sosyal sorumluluk kavramı aileden iş örgütlerine kadar tüm grupları içerisine alacak şekilde değerlendirilmelidir. Çünkü bu kavram sadece kar amacı güden örgütlerin değil, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile aileleri ve bireyleri de ilgilendiren önemli bir konudur.” diyerek sözlerine başlayan Dr. Öğr. Üyesi Aylin Duman Altan, “Üniversite eğitimi alan öğrencilerin sadece teknik yönden donanım sahibi olarak değil aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışı gelişmiş bireyler olarak hayata başlamaları da toplumsal kazanım açısından önemlidir. Ailede tohumları atılan bu sürece eğitim kurumları olarak sağlanacak her katkı, duyarlı bir nesil yetiştirmenin meyvesi olarak toplumun tüm katmanlarına geri dönecektir. Nitekim, geçtiğimiz yıl Tekirdağ´ımızda bunun meyvelerini aldık. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak Büyükşehirimiz´in tek üniversitesi olmamız dolayısı ile hayatı güzelleştirmeye öncelikle kendi üniversitemizden ve kendi şehrimizden başlamanın daha doğru olacağını düşünerek bu fikir ile çıktığımız yolda bir çok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.
“MUTLULUĞU GÖRMEK BİR EĞİTMENİN AMACINA ULAŞTIĞINI GÖSTEREN EN GÜZEL ŞEY”
Öğrencilerin çalışmaları desteklemesi ve hayatı güzelleştirmeye başladıklarının altını çizen Altan: “ İnanın, yapmak istiyorum diyene yapacak şey çok. Öğrencilerimizin zihninde, bir başka canlı için nasıl faydalı olabilirim düşüncesini hissetmek ve yaptıkları çalışmalar ile eğitim aldıkları kurumda ve şehirde yaşayan bir tek canlının bile hayatını güzelleştirmeyi başardıklarında yaşadıkları mutluluğu görmek bir eğitmenin amacına ulaştığını gösteren en güzel şey.” dedi.
AYLİN DUMAN ALTAN´DAN “EVDE KAL” ÇAĞRISI
Dünya çapımda yaşanan salgına da değinen Dr. Öğr. Üyesi Aylin Duman Altan; “Diğer yandan şunu da söylemeden edemeyeceğim ki, geçtiğimiz bu süreçte “Evde Kal” çağrılarına uymak da bir sosyal sorumluluk uygulamasıdır. Sosyal sorumluluk anlayışı gereği, dezavantajlı grupların yaşam standartlarını iyileştirmek için çabalamak nasıl bir erdem ise, sadece kendimizin değil başkalarının hayatını da düşünerek hastalığın yayılmasını engellemek amacı ile evde kalmak da öyledir. Lütfen, devlet yetkililerimizin yaptığı uyarı ve yönlendirmelere bire bir uyalım. Sağlıkla kalalım.” diye konuştu.
GEÇTİĞİMİZ YIL DR. ÖĞR. ÜYESİ AYLİN DUMAN ALTAN ÖNCÜLÜĞÜNDE TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER
KEDİ EVİ PROJESİ : Öğrenciler tarafından, mobilya üretimi yapan işletmenin atık malzemeleri kullanılarak imal edilen kedi evleri mühendislik fakültesi bahçesine ve Çorlu Belediyesi´nden alınan destek ile Çorlu Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu veteriner Ahmet Çavdar´ın yönlendirdiği şehir içinde bulunan uygun park alanlarına konumlandırılmış ve hayvan dostlarımızın barınmaları için imkan sağlanmıştır.
KUŞ EVİ PROJESİ : Öğrencilerimiz özellikle zorlu kış şartlarında yiyecek bulamama tehlikesi yaşayan kuşların aç kalmaması amacı ile yürüttükleri projede, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu ile çalışma yürütmüşlerdir. Çalışma kapsamında minik hayvanseverler ile birlikte yemlikler hazırlanmış, okul bahçesindeki ağaçlarda bulunan uygun noktalara kuş yemlikleri asılmıştır.
Tabi ki, öğrencilerimiz yine kendi kampüslerini unutmadılar. Hayvansever öğrencilere yakışır bir kampüs yaratmak için kampüs içerisinde uygun bulunan noktalara da kuş yemlikleri yerleştirdiler.
KIZILAY VE SAĞLIK İÇİN YÜRÜ PROJELERİ : Öğrenciler, Kızılay kurumu ile yapılan işbirliği çerçevesinde kızılay tırının konumlandırıldığı alanlarda insanlara kan bağışı hakkında bilgi vererek, kan bağışı yapmaları konusunda yardımcı olmuşlardır. İşbirliği kapsamında, Çorlu Mühendislik Fakültesi´nde Kan Bağışçısı Kazanım ve Eğitim Uzmanı Oya KOÇAK tarafından kan bağışı ve kök hücre konusunda bir konferans gerçekleştirilmiş ve sonrasında fakülte bahçesinde bulunan Kızılay tırında öğrenciler tarafından kan bağışında bulunulmuştur.
10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri yürüyüş etkinliği düzenledi. Kitap Kafe´nin önünde başlatılan yürüyüş Atatürk Meydanı´nda son buldu. Atatürk Meydanı´na gelen Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü mensupları ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ÇMF Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ertan Bulut yaptı.
GERİYE OYNA, GELECEĞİ DÖNÜŞTÜR PROJESİ : Çocuklardaki teknoloji bağımlılığını azaltmak ve onlarda geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Trend Arena AVM işbirliğinde Çocuk Bayramı etkinliklerine dahil oldular. Proje kapsamında, pet şişe, karton, kapak vb. materyalleri değerlendirmek, çocukları mutlu edip, onlarla internet ortamından uzak bir şekilde kaliteli vakit geçirmek ve onlara geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak amacıyla onlarla birlikte oyuncak ve eşyalar (çerçeve, uçak, araba, kardan adam, kelebek vb.) yapıldı, Bu proje kapsamında çocuklar hem yaratıcılıklarını geliştirdi hem kendi elde ettikleri oyuncaklara sahip oldu hem de geri dönüşümün önemi konusunda bilinçlendi.
MAVİYİ YAŞATANLAR PROJESİ: Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi´nin yürütücüğünde gerçekleştirilen bir AB projesi kapsamında pilot bölge olarak seçilen Kıyıköy sahili´nde Kırklareli´nin Kıyıköy Belediyesi ile TürkAkım Projesi ortaklığında gerçekleştirilen çevre temizleme etkinliğine ÇMF Dekanı Prof. Dr.Lokman Hakan Tecer ile birlikte “Maviyi Yaşatanlar” sloganı ile katılan öğrencilerimiz çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmak amacı ile sahil temizliği yaptılar