Tarih: 19.12.2020 09:46

YOL MEDİYETTİR DEDİK

Facebook Twitter Linked-in

- Hızlı demiryolu hattı ile Kapıkule-Halkalı arası 4 saatten 1 saat 20 dakikaya düşecek
- TBMM Başkanı Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Tekitrdağ´da yol açılışına katıldı
- Bakan Karaismailoğlu: 'Hedefimiz kalbinde bulunduğumuz Yeni İpek Yolu´nda oyun kurucu bir ülke olmak”
- “Ülkemizin benzersiz konumu nedeniyle büyük fırsatlarla karşı karşıyayız”
- “Tekirdağ´ın ulaşım ve iletişim altyapısına 18 yılda yaklaşık 6 milyar 862 milyon lira yatırım yaptık”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Hayrabolu Tekirdağ Yolu´nun 1. etabı olan 13 kilometrelik kesimin açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Karaismailoğlu, “Hedefimiz Türkiye´nin her noktasına ekonomik gelişimi, kalkınmayı taşıyacak yollar inşa etmek. İhracatımıza katkı vermek. Kalbinde bulunduğumuz Yeni İpek Yolu´nda oyun kurucu bir ülke olmak. Lojistik süper güce dönüşmek” dedi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hayrabolu Tekirdağ Yolu´nun 1.etabı olan Hayrabolu-Kandamış arası 13 kilometrelik kesimin açılış törenine katıldı.
Programda konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Bu nedenle ulaşım açısından çok önemli bir noktada bulunan Tekirdağ´ın ulaşım ve iletişim altyapısına 18 yılda yaklaşık 6 Milyar 862 milyon lira yatırım yaptık. Şimdi de Hayrabolu-Tekirdağ Yolu´nun 1. Etabını açmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız 1. Etap kapsamında; 13 km bölünmüş yol, 5 adet kavşak, 3 adet köprü ve 3 adet alt geçit tamamlanmıştır. Bu 13 kilometrelik kesimin toplam maliyeti 166 milyon Liradır. Projenin tamamı bittiğinde, Tekirdağ Limanı ile yöredeki sanayi bölgelerinin Kapıkule´ye ulaşımı kolaylaşacak, bölgedeki ticaret hacmi artacak ve Tekirdağ ili sosyo-ekonomik kazanımlar elde edecektir. 2003 yılında 86 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 266 kilometre daha yaparak toplamda 352 kilometreye çıkardık. 2003´te yollarının 265 kilometresi BSK kaplamalı idi, 537 kilometreye yükselttik. Tekirdağ´ı, İstanbul´a, Çanakkale´ye, Kırklareli´ ye ve Edirne´ye bölünmüş yollar ile bağladık. Şu anda 1915 Çanakkale Köprüsü´nün de içinde olduğu Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu (Malkara-Çanakkale Otoyolu) dâhil 8 karayolu projemiz de devam ediyor. Bu projelerden biri olan 101 kilometre uzunluğunda ki Malkara Çanakkale Otoyolu, ülkemizin Avrupa yakasını Çanakkale üzerinden Kuzey Ege´ye bağlayacak olan oldukça önemli bir projedir. Malkara-Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile Avrupa ve Trakya üzerinden, Ege ve İç Anadolu´nun batısına, Adana-Konya aksı ve Batı Akdeniz Bölgelerine yönelecek karayolu trafiği için İstanbul Boğazı Geçişine yeni bir alternatif oluşturulacaktır. Tamamlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ve yapımları devam eden Kuzey Marmara Otoyolu ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projeleri ile Marmara Denizi´nin tamamı otoyollar ile çevrilmiş olacak ve Marmara Otoyol Ringi projesi hayata geçmiş olacaktır. Söz konusu üç projenin geçtiği güzergahlar Türkiye´nin hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu ana karayolu koridorlarıdır. Türkiye´nin İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Tekirdağ gibi önemli sanayi ve ticaret merkezlerini yüksek standartlı, kesintisiz, güvenilir, emniyetli ve konforlu bir otoyol ile Avrupa, Ege ve Akdeniz Bölgelerine ulaşımını sağlayacaktır' dedi.

/resimler/2020-12/19/0948253298396.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —