Tarih: 17.03.2018 11:45

VATAN SEVGİSİ KONULU ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesinde, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' Programı çerçevesinde vatan sevgisi konulu etkinlik düzenlendi

 Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' kapsamında düzenlenen etkinliğe, Süleymanpaşa Kaymakamı Sayın Arslan Yurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Şehit Aile yakınları, Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Programa Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Ahmet Akıncı, şehit yakınları da katıldı. Kıbrıs Gazisi Ahmet Katırcı öğrenci ve katılımcılara Kıbrıs Savaşı anılarını anlattı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği anılarında Akıncı´nın kimi zaman duygulandığı görüldü. Savaşın çok istenen bir durum olmadığını söyleyen gazimiz vatan müdafaası ve ülkemiz menfaatleri için şart olduğunda bundan vazgeçilemeyeceğini, Türk insanının tarih boyu hür yaşamış olmasının sebebinin bu değerlere önem vermesi olduğunu söyledi.

 İlçe Kaymakamı Arslan Yurt´ta Allah´ın insanları bir anne ve babadan yarattığını, sonra kabilelere ayırdığını, her kabilenin bir bölgeyi vatan kabul edip kendi gelenek, görenek ve kültürünü ortaya oluşturduğunu, bu değerlerine ve sıkı sıkıya sarılan milletlerin hayatta kaldığını, değerlerini unutanların ise tarih sahnesinden silindiğini söyledi. Türk milletinin dünyada özgün kültürel ve manevi değerlere sahip ender uluslardan birisi olduğunu söyleyen Kaymakam Yurt değerler olunmadan yaşamın anlamsız olduğunu, değerlere sahip çıkmanın da bedelinin kimi zaman kanla, canla ödendiğini, şehitlik ve gaziliğin öneminin burada olduğunu söyledi.

 Tarih boyu bu vatan için canını veren şehit ve gazilerin minnetle anıldığı gecede öğrenciler de gazi ve şehit yakınlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını, gazi anılarını dinlemekten etkilendiklerini söylediler. 

 

/resimler/2018-3/17/1148011196693.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —