Tarih: 19.02.2015 15:35

VALİ YERLİKAYA GAZİANTEP YOLCUSU

Facebook Twitter Linked-in

VALİ YERLİKAYA GAZİANTEP YOLCUSU

İçişleri Bakanlığı`nın kararnamesiyle, 17 ilin valisi değişti. Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girerken Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Valisi olarak atandı, Tekirdağ’ın yeni valisi ise Merkez’den atanan Enver Salihoğlu oldu.

İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle, 17 ilin valisi değişti, 6 vali merkeze alındı. Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Valisi olarak atanırken, Tekirdağ’ın yeni valisi ise Merkez’den atanan Enver Salihoğlu oldu.

İYİ BAŞLADI AMA…

Ali Yerlikaya, Tekirdağ’daki görevine hızlı başlamış, yabancılara toprak satışının önlenmesi gerektiğini söylemiş, dini bayramlarda resmi bayramlaşma törenleri yerine meydanlarda Tekirdağlılarla bayramlaşmıştı. Sık sık yerel basınla bir araya gelerek Tekirdağ’ın sorunlarını yakından takip etmiş ve farklı bir bürokrat profili çizmişti.

Ancak daha sonra Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi (TORSAB)projesinin gündeme gelmesiyle önce basınla sonrasında da halkla karşı karşıya gelen ve bu süreci iyi yönetemeyen Yerlikaya’nın imajı, bir anda terse döndü. Görev süresinin son bir yılında yerel basınla olan ilişkilerini de asgari düzeye indiren Yerlikaya’nın veda için bir basın toplantısı yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Yerlikaya’nın yerine Tekirdağ Valiliği’ne Merkez Valisi Enver Salihoğlu atandı. Salihoğlu’nun görevine Mart ayının ikinci haftası başlaması bekleniyor.

TEKİRDAĞ’IN YENİ VALİSİ ENVER SALİHOĞLU KİMDİR:

Enver Salihoğlu; 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi.  17.03.1977-05.06.1978 İçişleri Bakanlığı Kontrolörü, Çivril ve Göle İlçelerinde Kaymakam Vekilliği, Tercan, Patnos ve Keşap İlçelerinde kaymakamlık, Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği, Rize Valiliği yaptı. 25 Eylül 2006 tarih ve 2006/10968 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Gümüşhane Valiliğine atanmış olup 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Merkez Valiliğine atanmıştır. 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısıdır. 16.02.2015 tarih ve 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Tekirdağ Valiliğine atanmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —