Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ümit Kalko: Mektebim Üniversitesini kurarak kurumumuzu taçlandıracağız

Tekirdağ´da Mektebim Okulları´nın yeni kurulacak Orta okul kampüsünün tanıtım toplantısına katılan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, 'Bir okul açılır bir hapishane kapanır' düsturu ile yeni yatırımlarımıza devam edeceğiz dedi

GÜNDEM 2.06.2017 15:43:08 0
Ümit Kalko: Mektebim Üniversitesini kurarak kurumumuzu taçlandıracağız

Mektebim okulları kurucusu Ümit Kalko Tekirdağ´ın Süleymanpaşa ilçesi Hürriyet Mahallesinde faaliyet gösteren kampüslerine ek olarak yeni kurulacak ortaokul kampüsünün tanıtım toplantısına katıldı.

Mektebim okulu içerisinde düzenlenen toplantıya Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa ilçe Millieğitim müdürü Ünal Mamur, Tekirdağ PTT il müdürü Cafer Ersoy, Okul idarecileri ve öğretmenleri, Gaziler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

MEKTEBİM OKULLARININ 4 MADDELİK ANAYASI VAR

Tanıtım toplantısında konuşan Mektebim okulları kurucusu Ümit Kalko, Eğitim sektörüne  yatırım yapmaya başladığımız bir anayasa oluşturduk ifadelrini kullandı. Kalko Maddeleri şöyle sıraladı. '4 maddelik bir anayasamız var. Birinci maddemiz,  eğitim sektöründe yatırımcı olduğumuzu müddetçe, vatanını milletini seven toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız. İkinci madde, eğitimden kazandığımızı eğitime yatıracağız. Üçüncü maddemiz, eğitim sektöründe yatırımcı olduğumuz müddetçe, başka hiçbir sektörde yatırım yapmayacağız.  Dördüncü maddemiz, yukarıdaki ilk 3 madde değiştirilemez” ifadelerine yer verdi. Kalko, Mektebim okullarında verilen eğitim hakkında da bilgiler vererek, “ Bizler özelliklede eskiden sadece özel okullar sınavlarda başarılı olan nesiller yetiştirme gayretindeydi. Bizim bütünsel eğitim modeli altında bir modelimiz var. Her yaş kategorisindeki öğrencilerimizin daha kolay öğrenebilecekleri şekilde eğitim sistemleri demek. Anaokulunda oynayarak, ilkokulda keşfederek, ortaokulda projeyle, lisede  yaşamsal beceri metoduyla eğitim veriyoruz” diye konuştu.

Ümit Kalko Tekirdağ´daki eğitim kurumu ile alakalı yaptığı bilgilendimede ise Şu anda içinde bulunduğumuz Mektebim kampüsünü mimari olarak çok seviyorum bu yüzden buradan daha büyük bir alana çıkmayı istemedik. Yine kampüs içerisinde Ortaokul bölümünü inşaa edeceğiz dedi. Kalko, sözlerine şöyle devam etti. “Türkiye genelinde şu anda 51 kampüsümüz, 30 bine yakın öğrencimiz, 6 bine yakın çalışanımızla aslında çok büyük bir aileyiz. Kısa sürede bu kadar yükselme göstermemizin temelinde yatan sebep aslında bizim Mektebim Anayasası´nda gizli. Mektebim´in 4 maddelik bir anaysası vardır, birincisi, ‘Vatanını, milletini seven toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız´, ikincisi, ‘eğitimden kazandığımızı, eğitim dışında başka yere yatırmayacağız´, üçüncü maddemiz, ‘eğiitim sektörü dışında başka hiçbir sektörde yatırımcı olamaycağız,´ en güzel olanıda 4. Maddemiz, ‘İlk 3 madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez´ dolayısıyla bizim işimiz eğitim. Bu işten kazandığımızı bu işe yatırmaya devam ediyoruz. Onun için tüm enerjimizi, sinerjimizi sadece Mektebim´e ayırdık” diye konuştu.

Ümit Kalko, eğitime yaptıkları yatırımın sadece Mektebim Okulları´na olmadığını, kazançlarının bir kısmıyla da ülkenin ihtiyacı olan yerlerinde devlete destek olmak amacıyla bağış niteliğinde okullar yaptırdıklarını anlatarak, “Kendi imkanlarımız çerçevesinde devlete destekler sağlamaya gayret ediyoruz,  örneğin bundan birkaç ay önce Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ı ziyaret ettim, bana Kars Merkez´e bir okul yapılacağını söyledi. 24 derslikli bir Anadolu lisesi bu size yakışır dedi. Bizde emriniz olur dedik. Kars´a gittik protokolümüzü imzaladık. Ordan sonra ilk defa hayatımda köyüme gittim, biz yıllar önce göç ettiğimiz için kimsemiz yok köyde, herkes Ankara´da o yüzden gitmek nasip olmamıştı köyüme. Köyümüzün okulunun da ihtiyaçları vardı, onlar için protokolü değiştirdik, onuda işin içine kattık. Birde öğretmenlerimizin köyde kalmasını istiyorum dedim, öğretmenlerimiz içinde lojman yaptık ve Kars´a da böyle bir destek sağladık. Sadece memleketim olduğu için değil, o anda o bölgede ihtiyaç vardı, imkanlarımızda ona müsaitti. İnşallah her sene, bir projemiz var, bir ay içinde bakanlığa sunacağız. Her yıl 10 tane köy okulunu devletimize bağışlamayı düşünüyoruz. Bundan sonrada projemizi ulusal çapa yayıp, her sene bizden on tane bakalım kimlerden kaçar tane şeklinde hedefimiz de yılda bin tane okulun bu şekilde hayırseverler eliyle yenilenmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ DARBESİNİ YAPANLAR HEP EĞİTİMLİYDİ

Ümit Kalko konuşmasının devamında, 15 Temmuz darbe kalkışmasının eğitimli ancak, manevi ve milli duygulardan yoksun kişilerce yapıldığını hatırlatarak, “Bu yaşanan darbe kalkışmasından sonra, biz öğretmenlerimize şunu söyledik, ‘Evet dersler önemli, derslerde başarılı olsunlar, ama başında vatanseverliği getirmezsek, vatanını, milletini seven bireyler olarak, çocukları yetiştirmezseniz, sadece eğitim verirseniz işte o zaman çok tehlikeli bir nesil yetiştirmiş oluruz. Darbe kalkışmasını yapanlar kimlerdi diye baktığımızda, hepsi çok eğitimli insanlardı. Ama içinde vatan sevgisi olmadan eğitim olduğunda, bunlar vatan hainliği olarak ortaya çıkıyor” dedi.

MEKTEBİM ÜNİVERSİTESİ KURACAĞIZ

Özel okullaşmanın eğitime bir kalite kattığını belirten Ümit Kalko, devlet destekleriyle beraber, özel okullaşmanın 2023 yılında yüzde 20-25´lere ulaşacağını aktararak, özel okullar arasındaki tatlı rekabetin uzun vadede devlet okulları arasında da yaşanacağını ifade ederek, “önümüzdeki dönemde İstanbul´da Mektebim Üniversitesini de kurarak kurumumuzu taçlandıracağız” dedi.

Kalko´nun ardından konuşan Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, bir memleketin kalkınması için, ciddi manada yatırımlar yapılması gerektiğini anlatarak, “bu yatırımların içerisinde en önemli yatırım eğitim yatırımıdır. Eğitim bütün alanları etkileyebilecek bir mecradır. Özel okullar, devlet okullarına bir katkı sağlamış oluyorlar. Hem devletin eğitime yapacağı yatırımları azaltırken, hemde kendi bakış açılarını eğitim sistemimize getirerek, daha iyi bir eğitim ve daha iyi yetişmiş bir genç nesil konusunda bizlere yardımcı oluyorlar” dedi.

Tanıtım toplantısı Mektebim okulunun minik öğrencilerinin hazırladığı gösterilerden sonra sona erdi.

 

/resimler/2017-6/2/1545145439270.jpg

 

/resimler/2017-6/2/1546010596422.jpg

 

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16