Tarih: 03.03.2018 16:45

TRAKYA TANITILACAK

Facebook Twitter Linked-in

1.Trakya Tanıtım Günleri´nin ilk hazırlık toplantısı Tekirdağ Ticaret borsasında yapıldı.

Tekirdağ ve Kırklareli´nde gerçekleştirilen toplantılardan sonra Edirne de de tanıtım toplantısı yapılacak.  Gerçekleştirilen toplantılarda Ankara için tanıtım stratejisi belirleniyor.

 Toplantıda Tanıtım Günleri´ne kurum, şirket ve Sivil Toplum Kuruluşları´nın nasıl katkı sağlayabileceği ve  “Trakya Tanıtım Günleri” kapsamında öne çıkarılması uygun görülen ürün, tema, etkinlik ve destinasyonları ele alındı ve ilin tanıtım stratejileri tartışıldı.  Hazırlıklar için bir komisyon kurulmasına karar verildi.  

19-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi´nde (AKM) yapılacak olan sergi ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesine ait yerel ürün ve değerlerin Ankaralılar ile buluşturulması hedefleniyor. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılması ile turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara´da ikamet eden Trakyalıları buluşturması amaçlanan ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor.    

4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile birlikte alan dışında protokol çadırı, ek yerel ürün satış çadırları ve sahne kurulması planlanıyor. Yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapılmasının beklendiği alanda, Trakya halk oyunlarının, türkülerinin ve adetlerinin de olduğu dolu bir programın ziyaretçilerle buluşması hedefleniyor




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —