Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TGF KARDEŞ TOPRAKLAR AZERBAYCAN’DA

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) organizasyonu ile bir grup davetli, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a gitti. TGF’nin düzenlediği ve 4 gün süren organizasyona 17 kişilik heyet içinde Gazeteci Necmi Işıksal da Federasyon

MEDYA 7.04.2015 13:24:37 0
TGF KARDEŞ TOPRAKLAR AZERBAYCAN’DA

TGF KARDEŞ TOPRAKLAR AZERBAYCAN’DA

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) organizasyonu ile bir grup davetli, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’a gitti. TGF’nin düzenlediği ve 4 gün süren organizasyona 17 kişilik heyet içinde Gazeteci Necmi Işıksal da Federasyonun özel davetlisi olarak katıldı. Programda üst düzey devlet yetkilileri ile bir araya gelen kafile, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, ağırlıklı olarak gazetecilerden oluşan bir heyeti düzenlediği organizasyonla Azerbaycan’a götürdü. Programda üst düzey devlet yetkilileri ile bir araya gelen kafile, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, Meclis Başkan Yardımcısı Bahar Muradova, Olimpiyat Komitesi CEO’su ve aynı zamanda İngiliz vatandaşı olan Simon Clegg’le özel görüşmeler yaptılar.  17 kişilik TGF heyeti, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Haziran ayında düzenlenecek olan 1. Avrupa Oyunları’nın gerçekleştirileceği Bakü’de Olimpiyat Komitesi’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Türk gazeteciler, yapılan yatırımlardan çok etkilendi.

“ENERJİ İHTİYACINIZI KARŞILAYABİLİRİZ”

Bakü merkezindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov’un kafileyi ağırladığı toplantıda Gazeteci Necmi Işıksal Hasanov’a Türkiye Azerbaycan ilişkilerini daha ileri noktalara taşımak için neler yapılabileceğini sordu. Işıksal’a Hasanov şöyle yanıt verdi: “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişki kardeşlik düzeyindedir. Rahmetli liderimiz Haydar Aliyev’in de dediği gibi biz tek millet, iki devletiz. Türkiye bizim gözümüzde böyle önemli bir yere sahiptir. Bu ilişkilerimizi daha ileri taşımamızın en önemli yolu enerjiden geçmektedir. Türkiye şu anda birçok ülkeden enerji satın almaktadır. Biz Azerbaycan olarak Türkiye’nin enerji ihtiyacının iki misli kadar enerji üretme kapasitesine sahibiz. Türkiye ile enerji alanında yapılacak olan işbirlikleri bu iki kardeş ülkeyi birbirine çok daha fazla yaklaştıracaktır.”

Işıksal, konuyla ilgili görüşlerini, “Biz Türkiye olarak enerji ihtiyacımızı İran, Rusya, Romanya gibi ülkeler yerine Azerbaycan üzerinden karşılarsak hem biz daha ucuz enerji kullanmış hem de kendi soyumuz ve kardeşimiz olan Azerbaycan’ın daha güçlü bir devlet haline gelmesini sağlamış oluruz,” sözleriyle ifade etti.

“ERMENİ MESELESİ EN BÜYÜK SORUN”

Işıksal, daha sonra Qafqaz Otel’in 18. Katında Türk heyetinin ağırlandığı akşam yemeği sırasında ikili bir görüşme gerçekleştirdiği Milletvekili Dr. Cavanşir Feyziyev’e Azerbaycan’la ilgili sorular yöneltti. Feyziyev, Azerbaycan’ın en büyük sorununun Ermenistan’ın tutumu olduğunu ifade ederek, “Bizim en büyük sorunumuz Ermeni meselesidir. Bizim topraklarımızı işgal eden ve yıllardır da işgal altında tutan Ermenistan’la yıllarca savaştık, mücadelemiz halen devam ediyor. Biz bu konuda Türkiye ile ortak hareket etmeliyiz. Her iki ülkenin de 5 kuşak öncesinde aynı soydan geldiğini ve kardeş olduğumuzu unutmamalıyız,” dedi. Feyziyev, uzun yıllardır Türk devletlerinin kardeşliği ve güç birlikteliğini savunan bir siyasetçi olma özelliğini de taşıyor. Çok yakında Türkçeye de çevirisi yapılacak olan 300 sayfalık bir kitabın hazırlıklarını bitirmek üzere olduğu müjdesini veren Feyziyev son olarak, “Yine unutulmamalıdır ki, Türk’e Türk’ten başka dost yoktur,” diye konuştu.

Işıksal,  Azerbaycan gezisi süresince çok iyi ağırlandıklarını, Azerbaycan’a giderken bazı tereddütleri olduğunu ancak bu tereddütlerin bir süre sonra tamamen kaybolduğunu da ifade etti.

Işıksal, neden tereddüt ettiğini şu sözlerle dile getirdi: “Ne yazık ki Cumhurbaşkanlığı döneminde Sayın Abdullah Gül’ün  bir hatası, Azeri Türklerini çok üzmüştü. Sayın Gül, Erivan’da Ermenistan-Türkiye arasında oynanan milli maçta bulunmuş ve Türkiye’nin resmen olmasa da fiilen Ermenistan’ı tanıdığı yönünde izlenim vermişti. Bu olay Azerbaycanlılar tarafından Sayın Gül’ün şahsi bir hatası olduğu düşünülmüş olacak ki,  bu konuda kardeş devlet bildikleri Türkiye’ye ve Türk kardeşlerine hiç kızmamışlar.”

Işıksal ayrıca, “Oysa Hocalı’da Azerbaycanlı kardeşlerimize soykırım uygulayan Ermeniler işgalci tavırlarını halen devam ettiriyorlar. Türkiye’nin bu yanlış adımını ilerleyen zamanlarda düzelteceğinden ve Türkiye ile Azebaycan’ın daha sıkı işbirlikleri yaparak bu işgalin sona ermesi için somut adımlar atacağından şüphem yok,” şeklinde konuştu.

OLİMPİYAT CEO’SU CLEGG’LE BİR ARAYA GELDİLER

12-28 Haziran’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak olan 1. Avrupa Oyunları ile ilgili bir toplantıya ve tura katılan TGF heyetine Azerbaycan Olimpiyat Komitesi CEO’su Simon Clegg rehberlik etti. Azerbaycan’ın Oyunlar ile ilgili hazırlıkları hakkında bilgiler veren Clegg, “1. Avrupa Oyunları 12’si kalıcı, 6’sı geçici olması planlanan 18 tesiste gerçekleştirilecek. Kalıcı tesislerin 5 tanesi yeni yapılan tesistir. En etkileyici olanı ise 68 bin seyirci kapasiteli olimpiyat stadımızdır. 17 gün sürecek olan oyunlarda Avrupa ülkelerinden 6076 sporcu, 20 farklı spor dalında yarışacak. Bu sporların 16’sı olimpik ve bunların da 12 tanesi 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma fırsatı sunacak,” açıklamasında bulundu.

SÜRPRİZ KONUK OSMAN MAYATEPEK

TGF’nin organizasyonuyla gerçekleşen ziyaretin bir de sürpriz konuğu vardı. Kendisi gazeteci olmasa da federasyonun onur konuğu olarak kafileye dâhil ettiği Osman Mayatepek, Azerbaycan’da büyük bir saygıyla karşılanarak ağırlandı. Enver Paşa’nın ve Nuri Paşa’nın torunu olan Mayatepek,” Dedem Enver Paşa” kitabıyla tanınan önemli bir tarihçi ve yazar. Mayatepek, üst düzeyde iki özel görüşmede bulunduğu Azerbaycan ziyaretinde bir de konferans vererek dedesi Enver Paşa’yı anlattı.

GAZETECİ IŞIKSAL “KARDEŞLİĞİMİZ TARTIŞILAMAZ”

Gazeteci Işıksal, Azerbaycan gezisi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Azerbaycan’ın önemli isimleriyle bir araya geldik. Türkiye Azerbaycan ilişkileri konusunda önemli bilgiler aktarıldı. Bu gezide gördük ki Azerbaycan’la kardeşliğimiz tartışılamaz. Özellikle bizimle özel olarak ilgilenen Azerbaycan Milletvekilleri Cavanşir Feyziyev ve Ganire Paşayeva’ya, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amashov’a ve Azerbaycan Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Elşad Eyvazlı ile Başkan Yardımcısı Agil Camal’a çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde çok güzel ve verimli 4 gün geçirdik. Azerbaycan’ı yakından tanıma fırsatı bulduk. Ermenilerle yaşadıkları sıkıntıları birinci ağızdan dinledik. Enerji konusunda ne kadar ileri olduklarını öğrenme fırsatını yakaladık. Özellikle Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Olimpiyatları için inşa edilen tesisler bizi resmen büyüledi. Bu organizasyonu düzenleyen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim’e ayrıca teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

 


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16