Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TESKİ’NİN TEKİRDAĞ İÇİN YATIRIMLARI BÜYÜK SES GETİRİYOR

Kısa adı TESKİ olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 2560 sayılı Kanun’da belirtilen su ve kanalizasyon işlerini sorumluluk sınırları içinde yapmakla görevlendirilmiştir. TESKİ Tekirdağ’ın 11 ilçesinde, merkezd

GÜNDEM 12.01.2016 21:11:58 0
TESKİ’NİN TEKİRDAĞ İÇİN YATIRIMLARI BÜYÜK SES GETİRİYOR
 

‘‘SUYUMUZ VİZYONUMUZDUR’’
Anlayışını benimseyen TESKİ, sunduğu su ve kanalizasyon hizmetlerinde kalite ve sağlığı ön planda tutmaktadır.  Yaptığı projelerle Tekirdağ’da su havzalarını koruyarak temiz su, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleriyle yaşanabilir bir çevre için geleceğe yönelik büyük yatırımlar yapmaktadır.
Hedef tüm ilçelerde, asbestli boruların varlığına son vermek, kanalizasyon alt yapısını yenilemek, ileri biyolojik arıtma tesislerini kurmak ve taşkın koruma faaliyetlerinde büyükşehir ile ilçe belediyelerine destek olmaktır.
Bu kapsamda TESKİ 11 ilçede örgütsel yapılanmasını tamamlamıştır.

TESKİ YÖNETİM KURULU ÖNEMLİ YATIRIMLARA İMZA ATIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK’ın Başkanlığında TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak BAŞA, Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim İÇÖZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Nilgün MARMARA ve Rıza TEKİN’den katılımıyla toplanan TESKİ Yönetim Kurulu Tekirdağ’ın geleceğine önemli yatırımlar yapıyor.


TEKİRDAĞ, HALKA EN UCUZ SUYU SAĞLAYAN İLK 10 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARASINDA BULUNMAKTADIR
Tekirdağ halkı İstanbul, Bursa, İzmir ve Gaziantep gibi metropollere ve pek çok kente oranla suyu daha ucuza kullanmaktadır. 


TEKİRDAĞ’IN YATIRIMCI    KURULUŞU  TESKİ

2016 yılında  423.450.000 TL’lik bütçesinin %57’lik bölümü olan 242 milyon TL’sini yatırımlara ayırmıştır. 
2016 yılı da altyapı çalışmaları bakımından ciddi bir yatırım yılı olacaktır. Tekirdağ kısa bir süre içinde alt yapı sorununu çözecektir. Böylelikle Tekirdağ yıllardan beri hayalini kurduğu temiz deniz arzusuna kavuşacaktır.
‘‘Bir kentin en önemli medeniyet göstergelerinden biri çevreye verdiği önem ve bu kapsamda yaptığı Atıksu Arıtma Tesisleridir.’’
İlimizin sahil kısmında kalan ve Marmara Havzası’na dahil olan evsel nitelikli atıksuların uzaklaştırılması amacıyla, Marmara Ereğlisi Atıksu Artıma Tesisi, Sultanköy Atıksu Artıma Tesisi, Yeniçiftlik Atıksu Artıma Tesisi, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi, Süleymanpaşa İlçesi Barbaros ve Toki Atıksu Artıma Tesisleri,  Süleymanpaşa İlçesi Altınova Derin Deniz Deşarjı, Mürefte Atıksu Arıtma Tesisi ve Şarköy Derin Deniz Deşarjı tesislerimiz bulunmaktadır. Bu tesislerimizde; özellikle yaz dönemindeki nüfus artışı ile birlikte artan atıksu miktarı sebebiyle tesislerde kapasite arttırımı sağlanarak, iyileştirmelere başlanmıştır.  Ayrıca nüfusun en yoğun olduğu ilçemiz olan Çorlu’ya ait evsel atıksular, yapımı devam eden 87.000 m3/gün kapasiteli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile arıtılarak Şerefli Deresi vasıtasıyla Marmara Denizine ulaşacaktır.
İlimizin içinde bulunduğu diğer bir havza ise Ergene Havzası’dır. Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında DSİ tarafından yapılmakta olan Malkara, Hayrabolu, Muratlı, Saray, Çerkezköy ve Çorlu Atıksu Arıtma tesisleri hızla devam etmektedir. Bunlardan Malkara atıksu Arıtma Tesisi işletmeye alınmış olup, çok kısa bir sürede Hayrabolu Atıksu Artıma Tesisi de devreye girecektir. Diğer tesisler de 2016 yılında devreye girecektir. DSİ tarafından yapılmakta olan tesislerin tüm maliyetleri TESKİ tarafından karşılanacak ve İdaremize teslim edildikten sonra tarafımızdan işletilecektir.
Ayrıca önceliklerimiz arasında; mevcut derin deniz deşarjı tesislerimizin yerine ihtiyaç olan bölgelere yeni atıksu arıtma tesisleri yaparak ve mevcut olan Atıksu Arıtma Tesislerimizin rehabilitasyonunu sağlayarak, evsel atıksularımızın tamamını arıtmak ve deşarj etmek yer almaktadır.

MÜREFTE ATIKSU ARITMA TESİSİ İŞLETMEYE ALINDI
Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsü kazanmasının ardından; TESKİ’ye devrolan, atıl durumda bulunan ve adeta terkedilmiş vaziyette olan Mürefte Atıksu Arıtma Tesisi TESKİ’nin kendi imkanlarıyla hizmete hazır hale getirilmiştir.


YENİCE ATIKSU ARITMA TESİSİNİN REHABİLİTASYONU TAMAMLANDI
Çorlu İlçesine bağlı Yenice Mahallesinde bulunan atıksu arıtma tesisi 2003 yılında işletmeye alınmış olup 30 mart 2014 yerel seçimlerinden sonra tesisin işletimi Yenice Belediyesinden İdaremize geçmiştir. Tesisin deşarj yeri Şerefli Deresidir.  Tesis İdaremiz imkanlarıyla 7000 kişilik nüfusa hitap edecek şekilde revize edilerek işletmeye alınmıştır.


MALKARA ATIKSU ARITMA TESİSİ İŞLETMEYE ALINDI

Malkara ilçesi sınırları içerisindeki evsel nitelikli atıksuların, yörenin ve ülkenin özellikleri ile mevcut kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, en ekonomik bir biçimde arıtılması ve arıtılmış suyun deşarj edilmesi amacıyla inşaa edilmiştir. Tesis tek kademeli olarak 2045 yılı debisi ve kirlilik yüklerini arıtabilecek niteliktedir. Arıtılmış atıksu doğayı katletmeyecek şekilde Beşyalak Deresine deşarj edilecektir. Tesis çıkış suyunun sulama amaçlı kullanılması planlanmaktadır ve bu sayede tarıma de destek verilmiş olacaktır.

SÜLEYMANPAŞA İLÇESİ BATI ATIKSU ARITMA TESİSİ İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR

Tekirdağ’ın yıllardan beri özlemini çektiği temiz deniz hayalinin gerçekleşmesi için en büyük adım atıldı.
Batı Atık Su Arıtma Tesisi ilk etapta 243.000 kişilik nüfusa hizmet edecek, nüfusun artması durumunda ikinci kademe yapıların inşaası ile 365.000 kişiye hizmet edecek kapasiteye ulaşacaktır. Batı Atık Su Arıtma Tesisi ilk kademede günde 40.440 m3, ikinci kademe yapılar ile de 60.600 m3 suyu arıtacak kapasiteye ulaşacaktır.
Arıtma işlemi sonucunda sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı mikroorganizmalar giderilecek, kentin arıtılmış suları Cevizli Deresine deşarj edilecektir. 32 bin metrekare inşaat alanı olmak üzere toplam 82 bin 879 metrekare alanda kurulacak olan tesisin inşaatı en kısa sürede tamamlanacaktır.
2017 yılı ortalarında devreye alınacak yeni Atıksu Arıtma Tesislerimiz neticesinde ilimizdeki atıksuların tamamına yakınını arıtarak alıcı ortama vermiş olacağız.
Mevcut ve yeni işletmeye alınacak tüm atıksu arıtma tesislerimizi, Çevre Mevzuatına uygun işleterek, İlimizin içinde bulunduğu Ergene Havzası ve Marmara Havzası koruma planlarına da katılım ve katkı sağlıyoruz.

TESKİ TARAFINDAN İÇME SUYU TEMİN EDİLEN SU KAYNAKLARI
İlimizin içme ve kullanma suyu ihtiyacının %90’ı derin sondaj kuyuları ve kaptajlardan temin edilmekte olup, %10’u baraj ve göletlerden elde edilmektedir. Mevcut yüzeysel su kaynaklarımız büyük bir kısmı Marmara Havzası içinde kalmakta olup, bunlar Türkmenli, Yazır, Şarköy, Müstecep göletleridir. Bunlara ilave olarak, ilimizde; önümüzdeki yıl devreye girecek olan ve DSİ’nin yaptığı Naipköy, Çokal Barajları ve yine ardından yapımı devam eden Saray-Ayvacık barajı ile yüzeysel su kullanımını %10 seviyelerinden %40 ‘lara kadar çıkarmayı hedefliyoruz.
Yine TESKİ olarak ileriye dönük baraj ve gölet yapımıyla ilgili planlama çalışmalarımızda bir yandan devam etmektedir. Temel amaçlarımızdan biri de Tekirdağ’da gittikçe azalan yeraltısuyu kaynaklarının gelecek nesillere bir rezerv olarak bırakabilmektir. Bu sebeple yüzeyselsu kaynaklarına erişebilmek için gerekli planlama çalışmaları yapılıyor.
TESKİ olarak, içme sularındaki klor seviyeleri sürekli olarak ölçülerek, su kalitesi izleniyor.  Yeni satın alınan portatif dijital klor ölçüm cihazları ile daha önce renk tonuna göre karşılaştırma yöntemiyle yapılan bakiye klor ölçümleri, teknolojik gelişmeler doğrultusunda sayısal olarak tespit edilebiliyor. Sapmalar en aza indirgenerek daha sağlıklı bir içme suyu sağlanıyor.

UZUN YILLARDIR DEĞİŞTİRİLMEYEN İÇME SUYU HATLARI YENİLENİYOR
Halkımıza sağlıklı ve yeterli içme suyu temini konusunda TESKİ olarak, çok sayıda yatırımlarımız mevcuttur. Kentin tüm ilçelerinde eski içme suyu hatlarının yenilenmesi ile bakım ve onarımları yapılmaktadır. Tekirdağ’da 43 yıldır değiştirilmemiş pek çok içme suyu hattı bulunuyor.
Kentimizin ilçe merkezlerinden, kırsal alanlara kadar tüm ilde içme suyu ihtiyaçları karşılanarak, modern iletim hatlarıyla vatandaşlarımıza sağlıklı ve kaliteli suyu ulaştırıyoruz.


ASBESTLİ BORULARIN %40’ı SAĞLIKLI İÇME SUYU BORULARIYLA DEĞİŞTİRİLDİ 
TESKİ Asbestli boru oranını, içme suyu hatlarını yenilemesiyle % 18,5 den % 7,41 oranına kadar düşürülüyor. Amacımız Tekirdağ’da Asbest dönemine son vermek.  


HAYRABOLU İLÇESİ İÇME SUYU İLE KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU TESİSLERİ HİZMETE GİRDİ
Hayrabolu İlçesi İçme Suyu İnşaatı projesi kapsamında yaklaşık 50 km, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı projesi kapsamında ise 56 km hat yapılmıştır. Her iki proje de %100 oranında tamamlanmıştır.
TESKİ tarafından yapılmış olan bu alt yapı çalışmaları ile birlikte Hayrabolu İlçesinin altyapı sorunu önemli ölçüde çözümlenmiştir. Ayrıca ileri biyolojik atık su arıtma tesisi de önemli ölçüde tamamlanmış olup yakında TESKİ tarafından devir alınacaktır.


KUMBAĞ MAHALLESİ İÇME SUYU PAKET ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ
Süleymanpaşa İlçesi Kumbağ Mahallesi’ne içme suyu temin etmek amacıyla yapılan Kumbağ Mahallesi İçme suyu Paket Arıtma Tesisi hizmete girdi.
Tesiste, Yazır Göleti’nden saatte çektiği 100 m3/Ton su ile günlük 16.000 kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olan Tesiste kullanılan otomatik kontrollü filtrasyon sistemi ile birlikte suda yüzde 70 oranında demir ve nitrit giderimi yapılarak kullanma suyunun içme suyu haline getirilmektedir.


SÜLEYMANPAŞA İÇME SUYU İSALE HATTI VE 5000 TONLUK SU DEPOSU HİZMETE GİRDİ
5000 Tonluk Su Deposu için 2800 metre isale hattı yapılmış ve Hürriyet Mahallesinde bulunan 5000 Tonluk su deposu hizmete alınmıştır.
Ayrıca SCADA otomasyon sisteminin de mevcut olduğu depoda uzaktan takip ile izleme yapabilmektedir.


TESKİ, SU KAYIP VE KAÇAKLARINI ÖNLEME KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYOR
TESKİ SCADA VE KRİZ YÖNETİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Su kayıp ve kaçaklarının önlenmesi için SCADA (Veri Tabanlı Kontrol ve İzleme Sistemi) sistemimizin 1. Etabını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tamamı TESKİ bünyesinde projelendirilmiş, %95’i yerli, muadil projelere göre daha ekonomik, dünya standartlarında en üst segment ürünler kullanılmış olan SCADA sistemi kapsamında içme suyunun akış, debi, seviye, basınç, klor pH, bulanıklık gibi değerleri ölçülerek takip edilecektir.
Bugün itibari ile il genelinde, ilk etapta 5 ilçe merkezi, 3 içme suyu grubu, 4 mülga köy, 4 mülga belde olmak üzere nüfusun % 60’nın kullandığı içme suyu SCADA sistemi üzerinden takip edilmeye başlanmıştır. 2016 yılında SCADA çalışmasının %90’a yakını tamamlanmış olacaktır. SCADA ile arızalara hızlı müdahale, kayıp kaçak takibi, su enerji ve işgücü tasarrufu yapılacak, ayrıca su kaynaklarının verimli kullanımı ve su kayıplarının önüne geçilmesi sağlanacaktır. Yine 2016 yılında TESKİ CBS-Coğrafi Bilgi Sistemi kurulumunu da gerçekleştirilecektir.


SARAY İLÇESİ İÇME SUYU İNŞAATI DEVAM EDİYOR
Proje kapsamında 1 adet 5000 m3 gömme depo, 1 adet kaptaj, 4 adet debimetre odası, 1 adet klor binası ile toplam 90.447 metre hat, 5000 adet abone bağlantısı, 59 adet yangın hidrantı yapılacaktır.
Yatırım tamamlandığında Saray İlçe merkezinin içme suyu şebekesinin tamamen yenilenmiş olacak ve yeni içme suyu şebeke inşaatıyla vatandaşlara sağlıklı içme suyu ulaştırılacaktır


MALKARA İLÇESİ SAĞLAMTAŞ MAHALLESİNDE İÇME SUYU ŞEBEKE İNŞAATI DEVAM EDİYOR
Sağlamtaş Mahallesine içme suyu sağlayan eski şebekenin 1988 yılından bu yana aktif olduğu ve mahalleye asbestli borulardan içme suyu verilirken 15 bin 230 metrelik yeni içme suyu şebeke inşaatıyla vatandaşlara sağlıklı içme suyu ulaştırılacaktır.


İLÇELERİMİZE İÇME SUYU TEMİNİ AMACIYLA 16 ADET SU KUYUSU AÇILDI, 13 ADET SU KUYUSU AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İçme suyu sıkıntısı yaşanan bölgelerde açılan su kuyularıyla sorun çözülmüş olup yeni ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar devam etmektedir.


TESKİ SÜLEYMANPAŞA İLÇE MERKEZİNDE İÇME SUYU HATTINI DA YENİLİYOR
Süleymanpaşa İlçesi, Cumhuriyet Meydanı ve Namık Kemal Caddesinden başlayarak Mimar Sinan Caddesi ve Hükümet Caddesi boyunca devam eden çalışmalar kapsamında yapılan kanalizasyon ve yağmur suyu hattına ek olarak; üst yapı tamamlandıktan sonra bir kez daha bozulmaması amacıyla ileriye yönelik, önümüzdeki süreçte proje edilip yapılacak olan içme suyu hattı projeleri için şimdiden bu güzergahta bulunan ve toplamda 524 metreden oluşan içme suyu hattı yenilenmektedir.


TAŞKIN KORUMA FAALİYETLERİMİZ… 
Bilindiği gibi taşkınlar; engellenemeyen doğal olaylardır. İnsanlar ve çevre üzerinde ciddi zararlar verebilmektedir. Buna rağmen, yerleşim alanlarının genişlemesi, taşkın bölgelerinde ekonomik yatırımlar ve arazi kullanımı yüzünden su tutulmasındaki azalma gibi ve iklim değişikliği taşkınların oluşma riskinin ve olumsuz etkilerinin artmasına katkıda bulunmaktadır. Bu sebeple TESKİ olarak İlimizdeki taşkın riskini en aza indirmek ve yağmur sularının modern alt yapı tesisleri ile yerleşim yerlerinden uzaklaştırabilmek için proje ve yatırımlarımızı önceliklerimiz arasına almış bulunuyoruz.

ÇERKEZKÖY İLÇESİNDE TAŞKIN KORUMA AMAÇLI YAPILAN KÖPRÜ VE MENFEZLER KULLANIMA AÇILDI
Yaşanan her yağmur sonrası taşkınlarla boğuşmak zorunda kalan Çerkezköy İlçesinde yapılan çalışmalar, bu sıkıntının en aza indirilmesinde önemli rol oynamaktadır.


ÇERKEZKÖY İLÇESİ İMAR SAHASI TAŞKIN KORUMA İNŞAATI DEVAM EDİYOR
Çerkezköy İlçemizin altyapı alanında ciddi sorunları vardı. Bu sebeple TESKİ olarak öncelikle, taşkın koruma amaçlı yapılan köprü ve menfezler tamamlanarak hizmete girmiştir. Hemen sonra Çerkezköy’ün aşırı yağışlarda yaşadığı sel felaketlerini bir daha yaşamaması için taşkın koruma inşaatına başlanmış olup, en kısa zamanda bu çalışma tamamlanarak, Çerkezköy halkının hizmetine sunulacaktır.
İhale kapsamında iki farklı güzergahta yağmursuyu kanalı projelendirilmiştir. Projelendirilen 1. güzergah 1400 metre uzunluğunda olup, 1800’lük beton boru olarak Uğur Sokağın Barbaros Caddesi ile kesiştiği noktadan başlayarak sırasıyla İmar Sitesi, Şehit İlker Akkaya Sokak, Danyeli Sokak, Batur Caddesi ve Yılmaz Sokak’tan geçerek Küçük Sanayi Bölgesi içerisinden Çorlu Deresi’ne bağlanacaktır. İkinci güzergah ise 820 metre uzunluğunda olup, 1600’lük beton boru olarak Kartal Sokağın Öztrak Caddesi ile birleştiği noktadan başlayarak Pınarça Deresi’ne kadar olan kısımdır. Ayrıca Çerkezköy Pazar Yeri alanına yapılacak olan yağmur suyu kanalı projesi ile 200 metre uzunluğunda 800’lük beton boru olarak bu güzergaha eklenecektir.


SÜLEYMANPAŞA TİNTİN DERESİ MANSAP ISLAHI İNŞAATI TAMAMLANMAK ÜZERE
Önceki dönemlerde yapılan bu menfezler taşkın debileri dikkate alınmadan yapılması ve menfezlerde temizlik yapılamaması nedeniyle zaman içinde mil ve toprak biriktirerek yüzeyden gelen suları alamayacak hale gelmiştir. Sağanak yağmur yağışı durumlarında menfezler ile taşınamayan yağmur suları yüzey üzerinden akışa geçerek sel ve su baskınlarına neden olmaktadır. Bu sıkıntıları engellemek amacıyla dar ve işlevini yitirmiş eski menfezlerin yerine 4 metre genişlik ve 1,5 metre yükseklik ebatlarında 40 metre, 3 metre genişlik ve 2 metre yükseklik ebatlarında 54 metre olmak üzere kutu menfez ve yatak düzenlemesi yapılmaktadır.
Bu sayede Aydoğdu Mahallesinden başlamak üzere TEKİRA AVM ve Pazar Yeri güzergahlarında su taşkınlarının önüne geçilmiş olacaktır.

TEKİRDAĞ (SÜLEYMANPAŞA) 1. KISIM KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU İNŞAATI YAPIM İŞİ DEVAM EDİYOR

Süleymanpaşa İlçesinde 249 bin 974 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 38.107 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşaatı olmak üzere 288.081 metrelik hattın 156.994 metrelik kısmı tamamlanmıştır.

TEKİRDAĞ (SÜLEYMANPAŞA) 2. KISIM KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU İNŞAATI YAPIM İŞİ DEVAM EDİYOR
Süleymanpaşa İlçesinde 64 bin 095 metre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi, 9.236 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşaatı olmak üzere 73.331 metrelik hattın 47.121 metrelik kısmı tamamlanmıştır.


SÜLEYMANPAŞA İLÇE MERKEZİ İLAVE YAĞMUR SUYU HATTI TAMAMLANDI
Cumhuriyet Meydanından yapımına başlanılan proje kapsamında 1400 mm çapında 228 metre ve 1000 mm çapında 622 metre olmak üzere toplamda 850 metre yeni yağmur suyu hattı döşenmiştir.
Tekirdağ için son derece önemli olan bu proje sayesinde Muratlı Caddesi girişinde yaşanan sıkıntı, Muratlı Caddesi yağmur suyu hattının yeni hatta bağlanması ile birlikte son bulmuş olacak ve Sadece bu bölgede değil Süleymanpaşa`nın diğer bölgelerinde de altyapı çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. Ertuğrul Mahallesi, Namık Kemal Ortaokulu önünde meydana gelen göçükler artık oluşmayacaktır.


SARAY İLÇESİ KANALİZASYON İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILIYOR
Saray ilçesinde devam eden kanalizasyon inşaatı kapsamında; toplam 92 km hattın 75 km’lik kısmı tamamlanmıştır.

MURATLI İLÇESİ KANALİZASYON İNŞAATI DEVAM EDİYOR
2016 Yılı başlarında bitirilmesi planlanan kanalizasyon İnşaatı kapsamında 11.573 metre kanalizasyon hattının %71’i tamamlanmıştır.

SÜLEYMANPAŞA İLÇESİ BARBAROS MAHALLESİ KANALİZASYON İNŞAATI BAŞLADI
İlçemizin Sahil kenarında bulunan Barbaros Mahallesinin önemli bir sorunu olan ve Temiz Deniz Projesinin önemli bir ayağını oluşturan Kanalizasyon inşaatına başlanmış olup; Projesi kapsamında yaklaşık 65 km kanalizasyon şebeke hattı ve bunlara ait parsel baca ve bağlantıları, terfi merkezleri, terfi hatları, fosseptik yapıları, muayene bacaları ve geçici deşarj yapıları yapılacaktır.

HAYRABOLU İLÇESİ KISMİ YAĞMURSUYU İNŞAATINA BAŞLANIYOR

“SU Alternatifi Olmayan, Doğal Bir Kaynaktır.’’
Bu kapsamda TESKİ Su Tasarrufu Konusunda yapığı kampanyalarla Halkı bilinçlendirmektedir.
Kampanya çerçevesinde, halka, sınırlı su kaynaklarının iyi kullanılmasının önemi ve tasarruf için yapılması gerekenler anlatılarak; su kaçaklarının azaltılması, atıksuyun arıtıldıktan sonra yeniden kullanılması ve suyun daha az kullanıldığı sulama sistemlerinin uygulanması gibi önlemlerle su tasarrufu konusunda önemli adımlar atılması amaçlanmaktadır.
TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ‘‘ 1 LT BAKAR MISINIZ ?’’ PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Proje, İnsanın ve doğal hayatın devamı için alternatifi olmayan tek kaynağı en iyi şekilde koruyarak, kaynak potansiyel tehlikeye atılmadan etkin kullanımını sağlamak ve öğrencilere küçük yaşlarda su bilincini kazandırabilmek, Su tasarrufu, bilinci ve farkındalığı konularında öğrencilerin fikir üretmelerine ve fark yaratabilecek çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. 

‘‘SU ÇOCUK MECLİSİ’’ KURULUYOR
Su Çocuk Meclisi 21. yüzyılda çocukların demokratik platformlarda hoşgörü, saygı ve uzlaşmacı bir çerçevede fikir üretmeleri ve kendi su eylem planlarını oluşturarak sosyal hayattaki rollerini güçlendirmelerini amaçlamaktadır. TESKİ Su Çocuk Meclisi; Su Çocuk Meclisi Genel Kurulu, Su Çocuk Meclisi Yürütme Kurulu ve Çalışma Gruplarından oluşmaktadır. Su Çocuk Meclisi çocukları, Tekirdağ’daki su kaynaklarının korunması için gönüllü çalışmalar yapacak ve suyun önemini çevrelerine kendi bakış açılarıyla anlatacaklardır.


TESKİ TARAFINDAN YAPILAN YATIRIMLAR SAYESİNDE
Marmara Denizi kıyısı olan kentimizin ‘’Temiz Deniz ‘’ projesini gerçekleştirerek halkımızı Sultanköyden Şarköye kadar tüm kıyı şeridimizde mavi bayraklı deniz ile buluşturmayı hedeflemektedir. 
Sağlıklı içme suyuna sahip, altyapı tesisleri tamamlanmış, mavi bayraklı sahilleri olan örnek bir kent yolunda yatırımlar hız kesmeden devam edecektir.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanalizasyon hizmetleri yürüten bir kuruluş olarak,  bu önemli görevleri; ortaya koyduğumuz etkin ve ulaşılabilir hedeflerimiz, alt yapı konusunda Tekirdağ’ı modern bir kent haline getirecek yatırımlarımız ve güçlü kadromuzla en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.
Tüm bu çabaların sonucunda Tekirdağ halkı kazanacak ve çevre adına çok önemli adımlar atılmış olacaktır.
ALO 185 ÇAĞRI MERKEZİ FAALİYETLERİ
Çağrı Merkezi halkımıza 7/24 HİZMET hedefimiz doğrultusunda faaliyetlere devam etmektedir. 
Çağrı Merkezine gelen istek ve şikayetleri karşılama oranı % 99,27 olmuştur.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
Kadir ALBAYRAK

18 Şubat 1949 tarihinde Tekirdağ’da doğan Albayrak; ilk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ’da tamamladı.
1971 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Vatani görevini tamamlamasının ardından Tekel Tekirdağ İçki Fabrikası’nın mühendis kadrosunda işe başladı. 
Mühendis olarak girdiği fabrikada sırasıyla; laboratuar şefi, şarap-rakı üretim amiri, işletme şefi, müdür yardımcısı ve son 15 yılda da fabrika müdürü olarak görev yaptı.
2007 yılında emekliye ayrılan Albayrak, 2010-2012 yılları arasında CHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürüttü. 06 Aralık 2012 tarihinde 6360 Kanun Numarası ile kurulan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 08 Nisan 2014 tarihinden itibaren yürütmektedir.

TESKİ Genel Müdürü                                 
Dr. Şafak BAŞA

1969 yılında Lüleburgaz’da doğdu. 1990’da İstanbul Üniversitesi, SBF, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992’de ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce hazırlık programını tamamladı. 1993-1994 yılları arasında İngiltere’de yabancı dil eğitimi ve kamu yönetimine yönelik kurslar aldı.
Kaymakam vekillikleri ile Karabük-Yenice (1995-1998) ve Ordu-Mesudiye (1998-2002) İlçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2002 yılında mülkiye müfettişliği görevine atanarak, 2003 yılında da mülkiye başmüfettişliğine terfi etti. Müfettişlik görevini yürütürken Bakanlığın çeşitli projeleriyle, TODAİE’nin araştırma projelerinde görev aldı. Mesleki çalışmalar kapsamında, Kamu Yönetimi Uzmanları Derneği yönetim kurulu üyesi (2007-2008) ile Devlet Denetim Elemanları Derneği denetim kurulu üyesi (2011-2013) görevlerinde bulundu.
2007’de “1980 Sonrası Dönemde Mülki İdarede Dönüşüm” başlıklı çalışmasıyla TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programını birincilikle bitiren Dr. Şafa Başa, 2008’de gittiği Çin Halk Cumhuriyeti’nde kamu yönetimi alanında incelemelerde bulundu. 2010’da ABD Northern Illinois University, College of Business’de 6 ay süreyle “Professional Communication and Public Management Leadership” adlı eğitim ve inceleme programına katıldı. Ayrıca bu ülkede, “The Department of Homeland Security” başlıklı bir araştırma yaptı.
Dr. Şafak Başa’nın hazırlamış olduğu doktora tezi 2003 yılında TODAİE tarafından kitap olarak basıldı.  BAŞA’nın hazırlamış olduğu makaleleri, kongre ve sempozyumlara sunulan bildirileri bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen BAŞA, 13 Mart 2015 tarihinde İçişleri Bakanı onayı ile TESKİ Genel Müdürlüğüne atanmıştır. Başa evli ve 2 çocuk babasıdır.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16