Tarih: 02.08.2016 13:58

TESKİ´DEN SU KESİNTİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

TESKİ´DEN SU KESİNTİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi´nden (TESKİ) son günlerde sıkça yaşanan su kesintileri ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada kesintilerin elektrik kesintileri kaynaklı olduğu ifade edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi´nden (TESKİ) son günlerde sıkça yaşanan su kesintileri ile ilgili açıklama geldi.

Açıklama metni şöyle:

'Tekirdağ il sınırları içerisinde içme suyu ihtiyacı 31 Mart 2014 tarihinde kurulmuş olan TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Abonelerimizin ihtiyacı olan suyun %85´i derin su kuyularından karşılanmakta olup; faaliyette olan su kuyusu sayısı 400´ün üzerindedir.

Su kuyularında gerekli enerji ihtiyacını karşılayan bölgesel elektrik dağıtım şirketi kaynaklı, planlı ya da plansız kesintiler esnasında Kurumumuz tarafından işletilen su kuyuları çalışmamaktadır. Son günlerde yaşanan su kesintilerinin önemli bir nedeni bu elektrik kesintileri olup; elektrik kesintilerinden kaynaklı su kesintilerinin önüne geçmek amacı ile Kurumumuz çalışma başlatmıştır.

Bu kapsamda Kurumumuz tarafından 1. Etap Jeneratör İhalesi gerçekleştirilmiş ve bu jeneratörler devreye alınmıştır. Kurumumuz 2. Etap jeneratör alımı çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, mümkün olan en kısa sürede temin yoluna gidilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

TESKİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —