Tarih: 12.12.2015 16:26

TEKİRDAĞ’DA TAPU ÇİLESİ

Facebook Twitter Linked-in

 

TEKİRDAĞ’DA TAPU ÇİLESİ

Tekirdağ’ın Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde yaşananlar, vatandaşları isyan ettirdi. Sabah 5’te kuyruğa giren vatandaşlar, mesai başlayana kadar sıra numarası alabilmek için bekliyor. Basit işlemler için bile günlerce beklemek zorunda kalıyor.

Tekirdağ’da tapu çilesi yaşanıyor. Vatandaşlar sabah 5’te kuyruğa girerek saatlerce dairenin açılmasını bekliyor. Sıra numarası alan vatandaşlar için bu bekleyiş sadece başlangıç. Gün boyu basit bir işlem için bekleyen vatandaşlar, aynı gün içinde işlemlerini gerçekleştirebilirlerse kendilerini şanslı görüyorlar. Bu durum ilçelerde daha da içler acısı.

SABAH BEŞTE KUYRUK ÇİLESİ

Merkez ilçe Süleymanpaşa Tapu Dairesi’nde ipotek kaldırma işlemi yaptırmak isteyen bir vatandaş, sabahın çok erken saatlerinde sıra numarası alabilmek için çok erken saatlerde müdürlüğün kapısında kuyruğa girdiklerini anlattı. Saat 8’de daire açılır açılmaz sıra numarası aldıklarını dile getiren vatandaş, “Asıl çile sıra aldıktan sonra başladı. Sadece bir ipotek kaldırma işlemi yaptıracaktık. İşlemimizle ilgili cep telefonumuza bir mesaj geleceğini, işleme o mesaj sonrası devam edebileceklerini söylediler. Sabah 8’de başlayan bekleyişimiz mesai bitimine yarım saat kala, 16.30’a kadar sürdü. Bir kısa mesajı sistem 8 saatte mi gönderir? İpoteğimi kaldırıp kredi çekerek 30 kişinin çalışacağı bir işletme açmaya çalışıyorum. Bu memlekette ekmek kapısı açmak neden bu kadar zor? Bu tapu dairesine üç beş memur almak bu kadar mı zor? Ben yıllarca Londra’da yaşamış biri olarak başımıza gelenlere inanamıyorum. Böyle bir çile olabilir mi?” diye konuştu.

Tekirdağ’ın deneyimli siyasetçilerinden, Ak Parti dönemi Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hakikaten tapu dairesinde iş bitirmek bir dert. Bunu ancak oraya işi düşen bilebilir. Sabah beşte kuyruğa girmek ne demektir? Bu bir zamanlar ilçelerden gelip buradaki bazı hastanelerde, SGK`da ve BAĞ-KUR’da işi olanları hatırlattı bana. O manzaralar artık yok ama şimdi de tapu daireleri bu şekilde. Oradaki bazı memurların hafta sonu da çalıştıklarını duyuyorum, biliyorum ama gene de sıkıntı had safhada. Yeni hizmet binası çok güzel ama elaman eksikliği büyük sorun, bunu aşmalıyız. Yakışmıyor şehrimize,” ifadelerine yer verdi.

İLÇELERDE DURUM İÇLER ACISI

İlçelerde ise durum çok daha vahim bir hal almış. Malkara’da emlak işiyle uğraşan Doğuş Emlak Ofisi’nin sahibi Ramadan Özgen, Malkara Tapu ve Kadastro İlçe Müdürlüğü’nde yaşanan rezaleti tüm açıklığıyla anlattı. Özgen’in anlattıkları hayrete düşürecek cinsten. Özgen’in Malkara’da yaşanan tapu rezaleti ile ilgili yaptığı açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

“Sayın Necmi Bey, siz bir de gelin Malkara Tapu Müdürlüğü’ndeki işleri görün. O arkadaşın ipoteği 2 günde olmuş. Malkara’da bir ipotek işlemi 15 günde ancak oluyor. Satış işlemleri inanmayacaksınız ama 45 günde bitmiyor. Hele intikal işlemleri 90 günde bitmiyor. Malkara’da 20 yıldır resmi emlakçı olarak iş yapıyorum ve yanımda 5 adet sigortalı işçi çalıştırıyorum. Ben işveren olarak 20 yıldır bir ay vergimi Devletime geç ödemedim, işçimin maaşını bir gün geciktirmedim, SSK primini bir ay geç yatırmadım. Bir devlet dairesinde bir iş 90 gün bekler mi? Bu sıkıntıları BİMER’e, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’ne, Genel Müdürlüğü’ne, Kaymakamlığa, İktidar Partisi olan ve kendimin de üyesi bulunduğum İlçe yönetimine, İl yönetimine resmi olarak yazdım. Hem Bölge hem de Genel Müdürlükten geldiler gittiler. Hatta Bakanlıktan Müfettiş geldi. Tutanaklar tuttular. Daire müdürü ve müdür yardımcısının geçici görev tayinleri çıktı. O kadar. Çözüm mü? Daha kötü. Müdür geldi, Müdür Yardımcısı gelmedi. Kaymakamımıza o zaman çıktık. Tapu Müdürü de oradaydı. Müdür bey Kaymakam Bey’e ‘ben memurlara iş yaptıramıyorum,’ diyor, Kaymakam Bey de ‘ben ne yapayım memuru mu döveyim,’ diyor. Böyle bir idare mi olur Allah aşkına. Buradaki memurlar resmen bize tayinleri çıksın diye bilerek çalışmadıklarını söylediler. Köylü vatandaş bir ipoteğini 15 günde yaptıramıyor. Tabii, devlet memuru bir iş bile yapmasa o ay maaşı hesabına yatıyor. Ama biz bu işlerimizi yapacağız ki emeğimizi alıp işçimizin maaşını, devletimize vergimizi ödeyelim. Çocuğumuzun okul masraflarını karşılayalım. Evimizi geçindirelim. Benim şu an itibariyle Ağustos ayından, Eylül ayından, Ekim ayından, Kasım ayından bekleyen 80 tane işim var. Aralık ayını söylemiyorum bile. Siyasetçiye yakın olan gidiyor siyasetçiye olay çözülüyor. Ama normal vatandaş boynu bükük olarak her gün sabah gelip, akşam taksi tutarak gidiyor köyüne. Yine işi bitmemiş olarak. Tabii her gün yaptığı masrafta cabası. Çözeceğiz ile, halledeceğiz ile günler aylar geçiyor. Çileyi vatandaş çekiyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —