Tarih: 26.11.2015 15:19

TEKİRDAĞ DAĞCILIĞA SAHİP ÇIKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ DAĞCILIĞA SAHİP ÇIKIYOR

Tekirdağ’da pek gelişme şansı bulamayan sporlardan biri olan dağcılık ve tırmanış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle beklediği desteğe kavuşuyor. İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, yeni yapılan gençlik merkezinde bir tırmanma duvarı yapılması ve dağcılıkla ilgilenen sporculara malzeme desteği verilmesi ile ilgili bir çalışma başlattı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Sarı, Tekirdağ’da uzun yıllardır dağcılık sporunun yaygınlaşması ve hak ettiği değeri görebilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ancak bugüne kadar bu sporun yeterli desteği alamadığını ifade etti.

TIRMANMA DUVARI YAPILACAK

Namık Kemal Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu adı altında bazı adımlar attıklarını ve özellikle kaya tırmanışı ve spor tırmanış dallarında önemli gelişimler sergilediklerini kaydeden Sarı, “Ünversitemizin spor salonunda önceki yıllarda yaptırılan spor tırmanış duvarı ile önemli bir ivme kazanmıştık. Ancak bu gelişimi sürdürmemiz belli nedenlerle kesintiye uğradı. Yine de artık Tekirdağ, dağcı ve tırmanma sporcusu yetiştiren şehirler arasına girmeyi başardı. Son olarak, Sayın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hazan Kadir Kardaş, konuya ilgiyle yaklaştı. Kendisiyle yaptığımız görüşmede yeni yapılan gençlik merkezinde bir tırmanma duvarı yapılması için çalışmalara hemen başlanacağını ifade etti. Bu Tekirdağ’da dağcılık sporunun gelişmesi açısından son derece önemli bir gelişmedir,” dedi.

“İL MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş’ın, Tekirdağ’da uzun süredir beklediği desteği alamayan dağcılık ve kaya tırmanışı sporlarına gereken ilgiyi göstermek konusunda çok istekli olduklarını gözlemlediğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sarı, “Sayın İl Müdürümüz, dağcılıkla ilgilenen insanların ve herkesin kullanabileceği tırmanma duvarının yeni yapılan gençlik merkezinde bütçe uygun olursa yapılacağını söyledi. Bu konudaki hazırlıkların ivedilikle yapılmasını istedi. Ayrıca yıllardır ihmal edilen bu branşın gelişmesi için malzeme temini ve elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Sayın il müdürümüze bu spora sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

/resimler/2015-11/26/152618639.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —