Tarih: 14.01.2017 13:45

TEKİRDAĞ´DA BİR İLK “BUTİK OKUL”

Facebook Twitter Linked-in

Özel Gökçe Okulları olarak eğitimin fabrikasyon değil kişiye özel olması gerektiğini düşündüklerini ve  bu düşünce ile Tekirdağ´da  butik okul olarak hizmete başladıklarını belirten Sebahat Gökçe Camgöz “Son yıllarda özel okulların hızla çoğalması ile beraber uygulanan fabrikasyon eğitim sonucunda not odaklı, özensiz, ezberci bir nesil yetişmektedir. Özel Gökçe Okulları olarak eğitimin fabrikasyon değil kişiye özel olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşünce ile Tekirdağ´da  butik okul olarak hizmete başladık. 3-11 yaş aralığı sadece akademik eğitim değil kişiliğin şekillendiği temel eğitim yıllardır” dedi.

İLKOKUL VE ÖĞRETMEN SEÇMENİN ÇOK ZOR OLDUĞU BU DÖNEMDE AİLELER SİZİ NEDEN Mİ SEÇMELİLER ?

“Kocaman kullanışsız binalarda başka kademelerle bir arada değil sadece ilkokul için hazırlanan binalarında küçüklerden sakınmadan, büyüklerden korkmadan eğitim alabiliyorlar. Kalabalık sınıflarda değil ilkokulda 18, anasınıfında 15 kişilik sınıflarda eğitim alıyorlar. Şans eseri değil özenle seçilen tecrübeli donanımlı öğretmenlerdensevgi, saygı, adalet” temeli üzerine güvenle eğitim alıyorlar. Yabancı dili öğrenmek için değil anaokulundan itibaren haftada 10 saatlik zaman diliminde konuşma dili haline getiriyor, Cambridge gibi uluslararası sınavlarda başarı gösteriyorlar. Çocuklarımızın arkadaşlarının başarılarının arkasında gizlendiği geride kaldığı değil, yetenekleri keşfedilerek başarıya yönlendiriliyorlar, başarıyı öğreniyorlar. Sportif faaliyetlerini, haftada 8 saate varan zaman dilimlerinde yaşamlarının bir parçası haline getirerek özgüvenlerini geliştiriyorlar. Sanatsal olarak en az bir enstrüman çalmayı öğreniyorlar. Okullarında zeka atölyelerinde; Akıl Oyunları, Sıradışı Düşünme ve Düşünme Eğitimi dersleri ile zeka potansiyellerini en üst düzeyde kullanmayı öğreniyorlar. En önemlisi sonucunu zamanla görebildiğimiz bir eğitim sistemi değil; PYP (Primary Years Program) desteği ile  öğrencilerin düşünen ve eleştirebilen, aynı zamanda insanların düşüncelerine ve tecrübelerine saygılı, farklılıklara duyarlı, insanlık değerlerinin bilincinde, yerel ve küresel konularda bilgili ve yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz.  Böylece eksiklerini zamanında tespit ederek geç olmadan ailelerle birlikte önlemler alıyoruz” dedi.

SON OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARMI ?

Sebahat Gökçe Camgöz “Tüm okullarımızda bilimsel düşünen özgüven ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, sorunlara çözüm üreten, barışçıl, soran sorgulayan, aydın ve ileri görüşlü, Türkçe´yi ve en az bir yabancı dili yaşamında ‘´içselleştirerek ‘´ gündelik yaşamının doğal bir parçası haline getirebilen bireyler yetiştirmektir.” dedi.

/resimler/2017-1/14/1351580335077.jpg

/resimler/2017-1/14/1352099397729.jpg

/resimler/2017-1/14/1352253148040.jpg

/resimler/2017-1/14/1352365179515.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —