Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlk Yaptırdığı Okulu Teslim Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin başlattığı ´11 İlçeye 11 Okul” kampanyası kapsamında dün 1 derslikli “Büyükşehir Belediyesi Enver Salihoğlu Ortaokulu” açıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde inşa edilen okulun devir te

GÜNDEM 22.02.2017 12:55:40 0
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlk Yaptırdığı Okulu Teslim Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin başlattığı  ´11 İlçeye 11 Okul” kampanyası kapsamında dün 1 derslikli “Büyükşehir Belediyesi Enver Salihoğlu Ortaokulu” açıldı. Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde inşa edilen okulun devir teslim ve açılış töreninde coşkulu ve renkli anlar yaşanırken, törene İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı,  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, siyasi parti başkanları ve temsilcileri katılım gösterdi.  Törende bir önceki dönem Tekirdağ Valisi olan ve açılışı yapılan okula ismi verilen Enver Salioğlu da eşiyle birlikte yerini aldı. Öğrencilerin,  Kadir Albayrak´a olan ilgisi ise dikkat çekti.

‘HIZLI BİR ŞEKİLDE OKULLAŞMAYA İHTİYAÇ VAR´

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından açılış törenindeki ilk konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptı.  İşler, Tekirdağ´da 180 bin örgün, 23 bin yayın olmak üzere 200 bini geçkin öğrenci grubunun olduğunu belirterek,  10 bin 518 öğretmen ile eğitim vermeye çalıştıklarını kaydetti.  Derslik başına düşen öğrenci sayısının 20-25 arasında olduğunu söyleyen İşler, Tekirdağ´ın çok hızlı bir şekilde nüfus göçü aldığını ancak nüfus göçü vermeyen bir il olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle hızlı bir şekilde okullaşmaya ihtiyaç duyduklarını ifade eden İşler, “Sayın Cumhurbaşkanımızın  ve Başbakanımızın talimatları doğrultusunda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı´ndan itibaren normal eğitime geçmek durumundayız. Bunun içinde çok aşırı bir şekilde dersliklere ihtiyacımız var. Kapaklı´da, Çerkezköy´de Ergene´de Çorlu´da ve bir miktarda Süleymanpaşa´da olmak üzere dersliklerin yapımları hızlı bir şekilde devam ediyor.  Bakanlığımız da 14 okulun projesiyle birlikte yapılışlarına başladı” diye konuştu.   

‘11 İlçeye 11 Okul Projesi´nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı tek ilin Tekirdağ olduğuna vurgu yapan İşler, “ Bu anlamda herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  “Valimizin adının verilmesi ise bizi ayrıca mutlu etti” diyen İşler,  Yunus  Emre´nin dediği gidi, ‘Hoca istersen var bin Hacca hepsinden iyice bir gönüle girmektir´. Sayın Valimiz demek ki gönüllere girmiş demek ki” diye belirtti.

Ankara´ya atanan Halis İşler veda konuşması da yaparak şunları kaydetti: “2012 yılının 2´inci ayında Tekirdağ´da görevime başladım.  Ancak bundan sonra Ankara´da görevime devam edeceğim.  Cuma ya da Pazartesi günü Ankara´ya gideceğim. Tekirdağ´da çok güzel günler yaşadım ve dostluklar edindim.”

‘TOPLAM BEDEL 56 TRİLYON LİRA´

Halis İşler´in ardından konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da,  her sene 35 bin nüfusun artığı bilgisini paylaşarak, okul ve derslik ihtiyacının her geçen gün artığını kaydetti.  11ilçeye 11 Okul Projesi´ni başlattıklarını ve 9 okulun tamamını tamamladıklarını ifade eden Albarak,  bir ay sonra Marmaraereğlisi´nde iki ay sonra da Saray´da okul temelini atarak projeyi tamamlayacaklarının müjdesini verdi.  Bu projenin toplam bedelinin 56 trilyon lira olduğunu, açılan Büyükşehir Belediyesi Vali Enver Salihoğulu Ortaokulu´nun toplam bedelinin ise 3,7 trilyon lira olduğunu kaydeden Albayrak, “Tekirdağ´ın hayırseverlere ihtiyacı var. Tekli eğitime geçmek ana hedefimiz. Bu düşünceyle projelerimizin hedefinde aynı zamanda okullara yardım projelerimiz de var. Geçen sene yaklaşık olarak 500 bin TL bedel ile okulların bakım ve onarımını yaptık. Ayrıca iki tane cemevinin temelini attık” diye konuştu.

Yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Albayrak, 1 Temmuz´da alt yapı çalışmalarının biteceğini belirterek, “Temiz çevre,  mutlu ve  yaşanabilir bir Tekirdağ, artık İstanbul´un arka bahçesi değil Türkiye´nin Avrupa´ya açılan kapısı olan bir Tekirdağ yaratmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.  Albayrak, okula  Enver Salihoğlu´nun isminin verilmesi nedenini ise, “Kendisiyle çalıştığımız süre içerisinde hem Tekirdağ´ın gönlünü kazandı hem bize büyüklük etti. 11 belediye başkanının ortak ismidir Enver Salihoğlu” şeklinde açıkladı.

‘GÖREVİMİZ TOPLUMA HİZMET´

Bir önceki dönem Tekirdağ´da Vali olarak görevini yürüten Enver Salihoğlu ise,  “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve 60 büyükşehir belediyesi meclis üyesi ile 11 ilçe belediye başkanının ortak bir görüşü ile adımın bu güzel eğitim kurumuna verilmiş olmasından dolayı gerçekten duygulanıyorum” diyerek konuşmasına başladı.   “İsimler gelip geçici, görevler gelip geçici ama eğitim bir toplumun en temel unsurudur” sözleriyle konuşmasına devam eden Salihoğlu şunları kaydetti: “İster atanmış olsun ister seçilmiş olsun topluma hizmet etmek bizlerin görevidir.  Bu devletin kaynaklarını ve imkânlarını kullanıyoruz.  Ben çalışma arkadaşlarıma üç konuda üç öneride bulunuyordum;  kamu hizmetinin üç temel özelliği vardır; birincisi mevzuatın aşılmasıdır. Öncelikle işin hızlı olması gerekiyor. İkincisi tekniğine üçüncüsü de hukukuna uygun olması lazım. Kamu hizmetinde bu üç unsurun bir arada gerçekleştirilmesi pekâlâ mümkündür. Ama biz sadece bir noktaya takılarak, bütün hizmetleri bir sonraki yöneticiye ertelemekle mahiriz.  Bir filozofun sözü var, ‘hiç bir şeyle çok şey üretmeye mahir bir toplumuz´ diyor.  Biz de ortada bir şey yokken bir küçücük takıntıdan birçok hizmeti aksatmayı biliyoruz. Bunları aştığımız takdirdeç ok başarılı olmamız mümkündür. Türkiye´nin kaynakları zaman zaman azalmakla birlikte ülkenin kalkınması için yeterlidir verimli kullanıldığı takdirde.”

‘SPOR VE KÜLTÜR FAALİYETLERİ İÇİN İMKÂN SAĞLANMALI´

Türkiye´de nüfusu en çok artan illerden birinin Tekirdağ olduğunu söyleyen Salihoğlu,  Bunun karşılığında eğitim kurumları, öğretmen sayılarının da yeterli sayıda olması gerektiğini kaydetti.  İkili eğitimin verimli olmadığını, tekli eğitime geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Salihoğlu,  “Normal eğitime geçilmeli ama normal eğitim demek; spor salonu olan, kültür salonları olan okullar demektir. Sadece kuru bina yapmakla yetinilmemeli. Çocuklarımızın spor ve kültür faaliyetlerinde yer alabileceği imkânlar da sağlanmalı” ifadelerini kullandı. Salihoğlu son olarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘DİĞER İLLERE ÖRNEK OLMALI´

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise şunları söyledi: “Bu güzel hizmetin hem ilimize hem ülkemize hem çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Böylesi bir hizmete değerli büyüğümüz Sayın Enver Salihoğlu´nun isminin verilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını ben de bir kez daha vurgulamak istiyorum.  Gerçekten Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin başlatmış olduğu bu proje diğer illere de inşallah örnek olur. Çünkü eğitime yapılan yatırım diğer yatırımların yanında ayrı bir değer ve önem taşıyor. Tabiî ki alt yapı üst yapı hizmetleri yapılacak ama biz geleceğimizi inşa etmek için onların hizmet aldığı bu eğitim kurumlarının fiziki şartlarını ve diğer eğitim şartlarını da en süt seviyeye ulaştırmak zorundayız. O açıdan Büyükşehir Belediyesi´nin bu anlamlı hizmetini ben bir kez daha takdir ediyorum.  İlimizdeki eğitim şartları başta hayırsever yerel yönetim ve merkezi yönetimin desteği ile en üst seviyeye ulaştırma için gayret ediyoruz.  İnşallah çocuklarımız, Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere çizdiği o muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilmek için buradan almış oldukları eğitimden en iyi şekilde faydalanacaklardır” dedi.

 

/resimler/2017-2/22/1259561095952.jpg

 

/resimler/2017-2/22/1300263473193.jpg

 

/resimler/2017-2/22/1301375644046.jpg

 

/resimler/2017-2/22/1301116169170.jpg

 

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16