Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TEKİRDAĞ 480 YATAKLI DEVLET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’da yapılması planlanan 480 yataklı şehir hastanesinin Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan imza törenine katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, son dönemde, özellikle so

POLİTİKA 28.04.2016 15:15:42 0
TEKİRDAĞ 480 YATAKLI DEVLET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

TEKİRDAĞ 480 YATAKLI DEVLET HASTANESİNE KAVUŞUYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’da yapılması planlanan 480 yataklı şehir hastanesinin Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan imza törenine katıldı. Bakan Müezzinoğlu, öncelikle Tekirdağ’da uluslararası öğrenci derneği olan TUDER Derneği’nde öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra Müezzinoğlu, Ticaret ve Sanayi odasında yapılan protokol imza törenine geçti. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, son dönemde, özellikle son 6 ayda gerek hukuksal gerekse bürokratik engeller dolayısıyla Şanlıurfa ve Tekirdağ şehir hastanelerinde yaşanan sıkıntıların aşıldığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’da yapılması planlanan 480 yataklı şehir hastanesinin Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan imza törenine katıldı.Bakan Müezzinoğlu, öncelikle Tekirdağ’da uluslararası öğrenci derneği olan TUDER Derneği’nde öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler ile kısa bir görüşme yaptı ve sorunlarını dinledi.

12 YILDA 253 HASTANE

Müezzinoğlu sağlık alanında Türkiye’de 12 yılda büyük işlerin başarıldığını belirterek, şöyle konuştu:

'Türkiye sağlık alanında son 12 yılda gerçekten bugün inanılması zor sessiz dönüşümleri başardı. Daha iyisini, daha güzeli yapma adına da geceli- gündüzlü çalışıyoruz. Bugün için kamu olarak yani Sağlık Bakanlığı olarak bizim yaptığımız toplam 253 hastanenin toplam yatak kapasitesi 40 küsur bin. Bu hastaneleri bu yıl ve gelecek yıl hizmete açacağız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir süreç yok. Yine 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini de ilave ettiğimizde bu sayı 70 bin yatak kapasiteye ulaşıyor. Şu anda 70 bin yatak kapasiteli, bir taraftan 30 bini şehir hastaneleri, diğer taraftan 40 bini de kamu hastaneleri olarak bizim yaptığımız 70 bin yatak kapasiteli hastane inşaatı 2016-2017 en geç 2018`de bu ülkenin, bu milletin hizmetine girecek. Bu yıl için yeni ihalelerini yaptığımız ihale süreçlerini başlattığımız yaklaşık 15 bin yatak kapasiteli hastaneleri yine kamu olarak biz yapacağız. Ve yaklaşık 10 bin yataklı şehir hastanesinin yapımını da kamu özel işbirliği ile yapacağız. Yani bu yıl ihalesini yapacağımız hastane yatak kapasitesi, ilave 25 bin. 70 bin artı 25 bin dediğimizde 95 bin yatak kapasiteli, bir taraftan 40 bini kamu özel iş birliği ile diğer taraftan da 55 bini kamu imkanlarıyla yapılan hastaneleri bu ülke ve bu millet kazanmış olacak. Coğrafi genişliği, büyüklüğü, ne olursa olsun, nüfus büyüklüğü ne olursa olsun, bakın isterseniz Çin, isterseniz Hindistan, isterseniz Amerika Birleşik Devletleri deyin, şu anda 95 bin yatak kapasiteli hastane inşaatları yapan bir başka ülke yok.'

“SAĞLIK STRATEJİK YATIRIM ALANI OLACAK”

Sağlık Bakanlığı olarak her yıl medikal malzeme için milyarlarca lira para harcadıklarını, bu giderin azalması için medikal malzemelerde yerli üretimin artması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Her yıl Sağlık Bakanlığı olarak bizim medikal malzeme için harcadığımız para 4 milyar lira. Her yıl, bunu her yıl arttırarak harcamaya devam ediyoruz. Buna üniversitelerimizin rakamı dahil değil, buna özel sektörün rakamı dahil değil. Bu rakam 6-7 milyar liraya denk geliyor. Her yıl harcadığımıza göre, her yıl da harcayacağımıza göre o zaman bizim sanayici, iş adamları ve girişimcilerimizle bu alanları paylaşmamız lazım. Çünkü hükümet olarak özellikle sağlık alanında hükümet olarak sağlığı artık stratejik yatırım alanı olarak görüyoruz. Stratejik yatırım alanlarında sağlık endüstrisini de sağlık sanayisini de sağlıkta ilaç sanayisini de farklı boyutlara taşıma gibi bir görevimiz, bir sorumluluğumuz var.”

'MİLLETİN ÖZGÜVENİ BAŞARIDIR”

Türkiye`nin sağlık alanında önemli bir vizyonu, önemli bir dinamiği yakaladığını aktaran Müezzinoğlu, 'En geç 3 yıl içinde bu vizyonunu tamamladığında Türkiye bölgenin güçlü sağlık merkezi olacak. Türkiye yalnız kendi insanına, 78 milyon ülke insanına sağlık hizmetini dünya standartlarıyla yarışır bir noktada sunan bir ülke değil, bölgesinde yaklaşık 3 saatlik uçuş mesafesinde 1-1,5 milyar nüfusa sağlık hizmeti sunabilecek güçlü bir merkez haline gelecektir.' ifadelerini kullandı.

Sağlık alanındaki çalışmaların, milletin özgüven başarısı olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ortaya konulanların bu milletin neleri başarabileceğinin bir ifadesi olduğunu vurgularken, 'Çok basit örneğini önümüzdeki bir- iki ay içerisinde, Çerkezköy Devlet Hastanesi`ni, 60 ünite kapasiteli Çorlu Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni hizmete açacağız. Öbür taraftan Malkara`yı hizmete açacağız' dedi.

Bakanın konuşmasının ardından Müezzinoğlu ve yüklenici firma yetkilileri arasında Tekirdağ 480 Yataklı Şehir Hastanesi Yapım Protokolü imzalandı.

Protokolü imzalanan Tekirdağ Şehir Hastanesi`nin, 123 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanıyor. 107 bin metrekarelik alana yapılacak hastane binası, 157 bin metre kare kapalı alana ve 480 yatak kapasitesine sahip olacak. Tekirdağ Şehir Hastanesi, yüksek depremlere dayanıklı olarak inşa edilecek ve bunun için hastane binasının ana taşıyıcı kolonlarında sismik izolatörler kullanılacak. Hastane, sahip olacağı imkânlarla, bölgenin en büyük ve en modern hastanesi olacak.

HAYRABOLU DEVLET HASTANESİ TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aynı gün Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesindeki Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine de katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünde Türkiye`nin önemli mesafeler kat edeceğini belirterek, “İnşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünde bu ülkeyi ve milletimizi muasır medeniyetler üzerindeki o hedefe taşıyacağız. Bu yarışta Almanya rahatsız oluyor, Fransa rahatsız oluyor, İngiltere, İsrail gibi ülkeler rahatsız oluyor. Onların rahatsız olmasını anlıyorum. Neden, çünkü Almanya, Fransa, İsrail gibi ülkeler güçlü bir Türkiye istemez. Ama isteseler de istemeseler de biz bu hedefe kilitlendik, yürümeye ve koşmaya devam edeceğiz,” diye konuştu.

Türkiye’nin önümüzdeki süreçte her alanda iyi seviyeye geleceğini aktaran Bakan Müezzinoğlu, “İnşallah önümüzdeki süreçte yalnız sağlık alanında değil, ekonomide, ticarette, tarımda iyi yerlere gelecek. Tekirdağ Ticaret Odası’nda iş adamlarımızla bir arada geldik. Tekirdağ dinamikleriyle çok farklı noktalara gelecek. Avrupa’ya vizesiz girişi de başardığımızda ticaretin önünde çok farklı ufuklar doğacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından Hayrabolu Devlet Hastanesi’nin temeli dualar ile atıldı.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16