Tarih: 06.04.2018 17:40

Tekirdağ İŞKUR´dan Mesleki Eğitime Tam Destek

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında mesleki eğitimi geliştirmek ve desteklemek için Mesleki Eğitime Tam Destek Projesi  (METAD) protokolle hayata geçirildi. 

METAD Projesi ile metal sektörüne nitelikli işgücünü yetiştirmek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini yükseltmek, cazibesini arttırmak, Sektör-okul-işletme işbirliği modeli”ni güçlendirerek ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek hedeflenmektedir.  

Tekirdağ İŞKUR; 9.Sınıf öğrencilerine alan ve dal seçimine yönelik danışmanlık hizmeti verirken. 12. Sınıf öğrencilerine iş arama becerileri, CV ve Europass CV hazırlama eğitimleri verecek. Projeye dahil edilen okullarda Tekirdağ İŞKUR tarafından Mesleki Tanıtım Günleri düzenlenerek metal sektörünün meslek erbaplarınca tanıtılması sağlanacağı belirtildiMETAD projesi kapsamında velilere metal sektörü işgücü piyasası, kariyer fırsatları ile mesleki eğitime yönelik farkındalık yaratmayı içeren bilgilendirme toplantılarının yapılacağı belirtildi.  

 

Projenin ilk çalışması Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanları tarafından Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlendi. Mesleki eğitime tam destek projesi kapsamında nitelikli işgücünü yetiştirilmesini desteklemek amacıyla yapılan seminere Termo Teknik yetkileri de metal sektörünün ihtiyaçları ve metal sektöründe istihdam olanakları hakkında bilgiler paylaşarak destek verdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —