Tarih: 22.12.2016 12:55

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, yaptığı açıklamada hükümetin esnafa güzel bir jest yaptığını belirterek, sıcak paranın dönmediği bir dönemde bu kredinin esnafı memnun ettiğini söyledi.

Şu anda odalar birliğinin bu faizsiz kredi imkanı dolayısıyla yoğun olduğunu ifade eden Kayın, verilecek kredinin geri ödeme konusunda da avantajlar sağladığını kaydetti.

Kayın, personelin üyelerin talebine yetişmek için gece saatlerine kadar çalıştığını dile getirerek, 'Krediden ne kadar esnafın yararlanacağını bilmiyorum. Verilecek toplam kredi bütçesi yüksek. Bütçe verilecek toplam kredinin bütçesinin Türkiye´deki esnafa yetmeyeceğini düşünüyorum. Hükümetimizin esnafa verdiği bu kredi imkanı, can suyu oldu.' diye konuştu.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Sami Kayın; kredinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, 'Biz konfederasyonumuza günün uzatılması konusunda talepte bulunduk. Vatandaş veri tabanına giremiyor. Günün çok kısa olduğunu, kredi verilecek olan kişi sayısının az olduğunu söylüyorlar. Bu konularla ilgili gerekli taleplerde bulunduk.' dedi.


PİYASAYA HAREKETLİLİK GETİRECEK

Yaşanan iç ve dış gelişmelere rağmen esnafın krediye olan ihtiyacının, beklentinin bir hayli üzerinde olduğunu belirten Sami Kayın, bu sürenin kesinlikle uzatılması ve daha geniş kitlelere yayılmasının sağlanması gerektiğini bildirdi.

Sami Kayın; geçen hafta TBMM´ye sunulan ve esnafı yakından ilgilendiren Torba Yasa´da yer alan sicil affını dört gözle beklediklerini belirtti.

Yasa kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığının verilerine göre, 12 Aralık itibarıyla halen ödenmemiş çeki olan 566 bin 116 kişi ile 31 Ekim itibarıyla kredi kartı nedeniyle yasal takip borcu bulunan 2 milyon 233 bin 188 kişinin sicil affından yararlanabileceğini vurgulayan Sami Kayın, ayrıca, kara listeye giren ancak borcunu daha önceden ödemiş bulunan kişilerin de aftan yararlanacağını aktardı.

Sami Kayın, sicil affı konusunda büyük talep aldıklarına işaret ederek, 'Genel Başkanımız Bendevi Palandöken önderliğinde ve oda başkanları olarak, ekonomide çarkların daha işler hale gelmesi için bu affın gerekliliğini anlatıyorduk. Sicili bozuk esnafımız bankalardan kredi alamıyor ve daralma yaşadığımızı her fırsatta dile getiriyorduk. Hatta bu kapsamda ve halen ısrarla istediğimiz can suyu kredilerinin devamını bekliyoruz. Bu kapsamda atılan ve atılacak her adım, ekonominin çarklarını hareketlendirecek, esnafımız şenlenecektir.' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —