Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak:

Tekirdağ çok önemli bir kırsal turizm merkezi adayı.

GÜNDEM 1.04.2017 15:04:04 0
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsal turizmden koyunculuğu geliştirme ve damızlık koç dağıtımına, arıcılıktan mera iyileştirme veya odun dışı orman ürünlerinin geliştirilmesine kadar birçok farklı konuda projelerini tek tek hayata geçiriyor. Her biri vatandaşa çağdaş belediyecilik hizmetlerini sunarak, Tekirdağ´da yaşayanların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bu projelerden son dönemde en çok dikkat çekeni de Kırsal Turizm Projesi... Tarihi ve kültürel çok sayıda değerlere sahip olan Tekirdağ, İstanbul´a yakınlığı ve coğrafi konumunun sağladığı avantajlarla çok önemli bir kırsal turizm merkezi adayı konumunda... Tekirdağ´ı adım adım hayata geçirilen o projelerden bazıları  

KIRSAL TURİZM PROJESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı´nca hazırlanıp uygulamaya konulan ´Kırsal Turizm Projesi´ çalışmaları tüm hızıyla devam diyor. Malkara, Şarköy ve Saray ilçelerinin 10 mahallesinde 2015 ylından bu yana yürütülmekte olan proje kapsamında 2´nci değerlendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu´nda yapıldı.  Toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka´nın yanı sıra projedeki 10 mahalleden eğitime dahil olan vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, kırsal turizmin giderek yaygınlaştığını ve bölge için büyük önemi olduğunu belirtti. Aslan şöyle konuştu: 'Kent yaşamının gürültüsü, tek düzeliği, insanların geçmişe duyduğu özlem, tatil için kırsal kesimi, köyleri daha cazip hale getirmekte. Tarihi ve kültürel çok sayıda değerlere sahip olan ilimiz İstanbul´a yakınlığı, coğrafi konumunun da sağladığı avantajlarla çok önemli bir kırsal turizm adayı konumunda. Tarımsal aktivitelerin çokluğu ve hala çok sayıda tarımsal ürünün üretildiği ilimizin kırsal turizm potansiyeli oldukça yüksek. Kırsal kesim nüfusunun gelir kaynaklarını çeşitlendirerek artırma çabasında olan Büyükşehir Belediyemiz, ilimizin sahip olduğu bu değerleri daha bilinir kılınması suretiyle kırsal turizmin geliştirilmesi için bir dizi çalışmalar gerçekleştirmekte. Bu kapsamda Şarköy ilçesinin Uçmakdere, Gaziköy, Hoşköy, Kirazlı; Malkara ilçesinin Elmalı, Sarıpolat; Saray ilçesinin ise Bakçeköy ve Safaalan köylerini (mahallelerini) belirledi. 8 köyümüze (mahallemize) ek olarak Malkara ilçesi Yaylagöne mahallesi ile Saray ilçesi Güngörmez mahallesi de eklenmiş ve proje alanı 10 kırsal mahalleye yükselmiştir. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız, 2 yıldır ülkemizdeki kırsal turizmde yaşanan gelişmeleri göstermek üzere proje sahası mahallerimizden büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 40 kişilik bir grubu Çanakkale Ayvacık´tan başlayıp Küçükkuyu, Şirince, Seferihisar´ı da içine alan ve Aydın´ın köylerinde son bulan bir kültür/farkındalık gezisi düzenledi. Bu gezide, hemşehrilerimiz kırsal turizmi mahallinde doğrudan gözlemlemiş ve yapılan yüz yüze görüşmeler yoluyla birçok bilgiyi birinci ağızdan öğrenme fırsatı buldu.'

Aslan sözlerini şöyle tamamladı: 'Proje sahasındaki mahallelerimizden Elmalı ve Sarıpolat´a köy pazarları kurulmaya başlandı. Gerek doğayla iç içe olma arzusu gerekse köy ürünlerinin cazibesi şehirde yaşayanların büyük ilgisini çekmiş, pazarlara rağbeti artırmıştır. Mahallelerimizin birçok görselleri kullanılarak tanıtım kitapçıkları, broşürleri hazırlanmış belediye sitemizin içerisinde web sayfası oluşturulmuştur. Elmalı´da kadınlarımıza yönelik üretim atölyesi oluşturulmuştur. Uzun yıllar sürecek ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından finansa edilecek olan bu proje ile giderek hızla yaygın hale gelen kırsal turizm hareketinden ve özellikle de komşumuz İstanbul pazarından olabildiğince yüksek bir pay alabilmek amaçlanmaktadır. Bu kapsamda keçi sağılmasından salça yapımına, turşu kurulmasından tarhana hazırlanmasına, pekmez kaynatılmasından orak biçilmesine kadar birçok etkinlik hazırlanıp her şeyin doğalının görülüp tecrübe edilmesi sağlanmış olacak. Gelenlerin piknik yapmalarına ortam hazırlanması, bisiklet bineceği, yürüyüş yapacağı alanların yaratılması günün sonunda ise buralarda üretilen tarımsal üretim kökenli gıda maddelerini örneğin ev yapımı şarap, keçi peyniri, kesme, yumurta, kuskus satın almaları hem ciddi ölçülerde bir ekonomik canlılık kazandıracak hem de gelen misafirlerin doğayla iç içe olmanın verdiği huzurla evlerine dönmelerini sağlayacak.'

/resimler/2017-4/1/1510346365188.jpg

ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı´nın ´Odun Dışı Orman Ürünlerinin Geliştirilmesi´ projesi kapsamında başta Şarköy olmak üzere Malkara ve Süleymanpaşa ilçelerinin kimi mahallelerinde söz konusu ürünlerin bir yandan kültürünün yaygınlaştırılması bir yandan da bunların pazarlanması konusunda bazı iyileştirmelerin yapılması için çalışmalara başlanmıştır. Tekirdağ genelinde yaygın olarak yapılmakta olan tarla ürünlerine göre dekara getirisi çok fazla olan bu ürünlerin üretimine dönük projenin tarım arazileri görece daha az ve küçük işletmelere sahip ilçelerimizde uygulanması planlanmıştır. Pazar ve pazarlama problemi olmayan odun dışı orman ürünlerinin orman köyü hüviyetinde olan mahallelerimizde uygulanmasına geçilmiştir. Belediye bu proje ile Şarköy, Malkara ve Süleymanpaşa´nın başta orman içi ve kenar köyü hususiyetindeki mahallelerinde yaşayanların yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlanmaktadır. 2015´te başlayan projede bugüne kadar Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerindeki biri kalkınma kooperatifi olmak üzere 14 üreticiye 150 bin adet adaçayı fidesi bedelsiz olarak verilmiştir.

2016 yılı üretim dönemi kapsamında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı´na ait seralarda 50 bin adet adaçayı fidesi üretilmiştir. Malkara ilçesi Sarıpolat mahallesindeki 22 üreticiye toplam 600 adet aşılı kızılcık fidanı dağıtılmıştır.

Kış mevsiminde, seralarda hiçbir kimyevi madde kullanılmadan yetiştirilen adaçayları toplanarak 10 bin paket hazırlanmış ve hemşehrilere dağıtılmıştır. 

/resimler/2017-4/1/1512143398307.jpg

KOYUNCULUĞU GELİŞTİRİLME VE DAMIZLIK KOÇ DAĞITIM PROJESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında ´Koyunculuğu Geliştirme ve damızlık Koç Dağıtım Projesi ile ilgili işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu prokotol ile Tekirdağ´da çeşitli nedenlerle azalan ve daha sonra artış kaydeden koyun varlığının sürekliliğinin sağlanabilmesi ve var olan problemlerin çözülmesi hedeflendi. Trakya bölgesi hastalıktan ari bölge ilan edildiğinden yıllardır dışarıdan hayvan girişi yasak veya belli koşullara bağlı olarak sınırlandırılmıştır. Islah amaçlı da olsa damızlık materyale getirilen bu sınırlama yıllardır sürü içi döllenmelere sebebiyet vermiş, bu da artan kan akrabalığı oranı yüzünden koyunculukta başta verim azlığı gibi bazı olumsuzluklara neden olmuştur. Uzun yıllardır yaşanılan et açığı nedeniyle dışarıdan et ithal etmekte olan ülkemizde söz konusu sıkıntının giderilmesi yanında üreticilerin gelir düzeyini artırmak, hem var olan imkanları kullanmak hem de verimliliği yükseltebilmek için koyunculuğun geliştirilmesi kaçınılmaz olarak görülmektedir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizce Tekirdağ ili Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte yürütülecek projede yüzde 30 çiftçi katkısı öngörülmekte olup koç bedelinin yüzde 70´i Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanacaktır. İki yıl süreyle uygulanacak projeyle, getirilecek 600 baş koç, Tekirdağ´da uygulamaya konulan ´Halk Elinde Merinos Irkı Koyun Islah Projesi de desteklenerek uygulanacaktır.  Projenin ilk yılında başvuru sürecinde, Tekirdağ genelinde 398 başvuru alınmıştır. Başvuran kişilerin arasından proje yararlanıcıları noter huzurunda belirlenmiştir. Oluşturulan seçim komisyonu ile damızlık koçların seçimi için Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Edirne ili Enez, Keşan ilçelerinde projeli işletmeler ile yapılan çalışmalar sonucunda 300 baş damızlık seçimi yapılarak il genelinde 201 işletmeye 300 damızlık koç dağıtımı tamamlanmıştır. 2018 yılında da 300 damızlık koç dağıtılarak toplamda 600 damızlık koç dağıtımı gerçekleştirilecektir.

/resimler/2017-4/1/1517193560600.jpg

BAĞCILIĞI GELİŞTİRME PROJESİ

Şarköy ilçesi için son derece önemli olan bağcılığın daha da illeri boyutlara taşınarak bağcılıktan geçimini sağlayan üreticilere yönelik, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak İlçe Belediyesi aracılığı ile Tekirdağ Tarım Kooperatifleri Birliği ile 2 yıl süreli olarak ´Bağcılığı Geliştirme´ projesi uygulama koyulmuştur. Proje 2 yıllık bir projedir. 2016 yılında 158 dekar alanda 54 çiftçi faydalanmış, 2017 yılında ise başvuru şartlarını taşıyan 45 yetiştirici 130 dekar bağ alanını 2017 yılı Mart ayı sonu itibariyle destekleyecektir. Uygulamaya konulan bu proje ile özellikle sofralık üzümlerden sağlanacak ciddi ölçüdeki verim artışları yanında işçilik azalacak, makine kullanma imkanı artacak yani maliyetler de düşecektir. Sonuç ta üzüm üretimi bu bağlarda daha karlı hale gelecektir. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Şarköy çiftçisine adaçayı fidesi, arı kovanı gibi desteklerde bulunmuş ve en önemlilerinden biri de Çınarlı mahallesinde yapılacak soğuk hava deposu ile destek verilmeye devam edilecektir. Proje hazırlıkları sürdürülen soğuk hava deposu ile meyveciliğin önündeki önemli engellerden biri daha aşılacak.

ARICILIK VE POLİNASYON PROJESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vizyonunu oluşturan öğelerin arasında önemli yeri olan ´tarım ve hayvancılığın´ geliştirilmesi için uygulamaya konulan başlıca projelerden birisi de ´Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon´ projesidir.

Bu, Türkiye genelinde arıcılık konusunda günümüze kadar bir belediye tarafından uygulanmaya konulan en büyük proje olma özelliğine sahiptir. Adından da anlaşıldığı gibi proje iki ana cepheden oluşmaktadır. Bunlardan birincisi arıcılığın (koloni) kovan sayısını artırarak gelişmesini sağlarken aynı zamanda bitkisel ürünlerde ciddi ölçülerde verim artışı sağlamayı amaçlanmıştır. Üçüncü dilimi bu yıl uygulanacak olan projenin çok önemli başka amaçları da vardır; kırsaldaki hane halkı içerisindeki yaşlı ya da genç nüfusun atıl durumdaki iş gücünden yararlanmak.

Proje tüm ilçelerde ve bağlı mahallelerinde uygulanmakta olup, bir kişiye fazla 10 çıtalı, 2 katlı kurutulmuş çam ağacından yapılmış en az 25 adet kovanı karşılıksız vermeyi öngörmektedir. Proje yararlanıcıları da 5 kovan satın alarak 30´a tamamlama taahhüdünde bulunmaktadır. Yani proje 30 kovanlık arıcılık işletmesi kurulmasını öngörmektedir. Proje başlangıcında 8 ilçede 1817 kişiye birer haftalık eğitim verilmiş, daha önceden belge sahibi olanlarla birlikte  2500 müracaat sahibinden koşullara uygun olan 1143 kişiye 2 yılda 11 bin adet kovan dağıtılmıştır. Bunlardan 192 kişi 30 kovanlık işletme seviyesine şimdiden ulaşmıştır. 2017 yılında ise 6 bin adet kovan daha 826 kişiye dağıtılacaktır. Mevcut müracaatlara göre il genelinde en az 30 kovanlık 1000 adet işletmesi kurulacaktır. Sonuç olarak 30 bin kovan ile 20 kg bal verimi üzerinden yılda 600 ton bal üretilecektir.

/resimler/2017-4/1/1517590436313.jpg

MERA İYİLEŞTİRME ve YÖNETİMİ PROJESİ

Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi 2017 yılında 7 ilçeye bağlı 27 mahallede devam ediyor. Yemler, hayvanların özellikle ruminantların beslenmesinde hem fizyolojik hem de ekonomik önemi olan yemlerdir. Hayvanların günlük rasyonlarının yaklaşık yarısında kaba yem (yüzde 60 kaba yem- yüzde 40 kesif yem) bulunmalıdır. Ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli kısmını çayır-meralardan karşılamak zorundadır. Süt ya da besi sığırcılığı işletmelerinde üretim maliyetlerinin yüzde 60-70´ini yem girdileri oluşturmaktadır. Küçükbaş hayvancılıkta ise bu oran çok daha yüksektir. Bu nedenle, hayvancılık işletmelerinin kaliteli kaba yem gereksinimini karşılamak için çayır meraların iyileştirilmesi vazgeçilmez bir durumdur. Bu doğrultuda kırsal mahallerde hayvancılıkla uğraşanların hayvan beslemede kaliteli kaba yem ihtiyacının bir kısmını ücretsiz olarak elde ettiği meralar, yıllardır süren bilinçsiz kullanım, yanlış otlatma ve ilgisizlik gibi nedenlerle vasıf kaybına uğramış, verim açısından ise çok düşük seviyelere inmiş bulunmaktadır. 2015 yılında başlayıp 2016 ve 2017 yıllarında da uygulamasına devam edilen Mera İyileştirme ve Yönetimi projesinin genel amacı vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraları tekrar en yüksek verimin alınabileceği hale kavuşturmaktır. Bu proje ile bilinçsiz kullanım sonucu dekara ot verimi 50 kg´a kadar düşen meralardaki ot veriminin 4 kat artarak 200 kg seviyesine çıkması hedeflenmektedir.

Proje kapsamındaki meralardan yıllık kuru ot üretimi yaklaşık 7 bin ton iken; proje sonrası 20 bin ton civarında olacağı hesaplanmaktadır.

Sıcak yaz aylarında otlatma aralarında hayvanların su kaybetmeden dinlenecekleri gölgelik alanlara ihtiyaç duyulduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda proje kapsamındaki 30 mahalle merasının 70 farklı yerine 768´er metrekarelik dikenli tel ile çevrilmiş kapalı alanlar oluşturarak toplamda 2500 adet akasya fidanı dikimi gerçekleştirilmiştir.

Topografyası uygun olan meralarda hayvan içme suyu (H.İ.S.) göletleri yapılmaktadır. 2015 yılı içinde dokuz adet yeni hayvan içme suyu göletinin inşaatı tamamlanırken eskilerin de bakım onarımları yapılmıştır.

/resimler/2017-4/1/1519434344614.jpg

YEM BİTKİLERİ TOHUMU DAĞITIMI

Hayvancılığın gelişmesi için yürütülen önemli faaliyetlerden biri de Tekirdağ´da bir türlü istenilen seviyelere ulaştırılamayan baklagil yem bitkisi ekilişlerini yaygınlaştırmak için verilen çabalardır. Baklagil yem bitkilerinin daha geniş alanlarda yapılması için 2015 yılında 6400 dekarlık alanda ekilmek üzere 64 ton Macar fiği ve yem bezelyesi tohumu, 695 çiftçimize karşılıksız olarak dağıtılmıştır. 2016 yılında ise 6 ilçede 82 mahallede 171 kişiye toplam 2500 dekar alana ekilmek üzere 25000 kg yem bezelyesi tohumu dağıtımı yapılmıştır. Tohum dağıtımındaki genel amaç hayvan yetiştiricilerinin kaliteli kaba yemini kendilerinin üretmesini teşvik etmektir. 

/resimler/2017-4/1/1525199507393.jpg

GÜNEŞİN GÜCÜ PROJESİ

Sulama sistemlerinin enerji ihtiyacını karşılayabilecek güneş enerji sisteminin kurulması için Trakya Kalkınma Ajansı´nın maddi desteği ile ´Güneşin Gücü´ projesi hazırlanmıştır. Güneş enerjisi sistemi sayesinde sulama yapılan araziden birden fazla ve çok daha bol ürün alınabilecek. Çiftçiler bu sistem ile elektrik parası ödemeden sulama yapabilecek. 100 kilovat/saat gücündeki sistem ile yıllık ortalama 142 bin kilovat/saat elektrik üretimi sağlanabilecek.  

YAŞ SEBZE VE MEYVE HALİ

Ülkemizde halen yaş sebze ve meyve pazarlama sisteminin temelini ´Toptancı halleri´ oluşturmaktadır. Haller, yaş sebze ve meyvenin toptan alım ve satımının gerçekleştiği, fiyatın arz ve talebe göre oluştuğu daimi toptan pazarlardır. Üretici ve tüketici merkezlerinde kurulan toptancı halleri ve hallerde yer alan komisyoncu ve tüccarlar önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Toptancı halleri, yaş sebze ve meyve ticaretinin kalite, standart ve sağlık kurallarına uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapılmasını sağlamak, üretici ve tüketici ile yaş sebze ve meyve ticaretini meslek edinenlerin çıkarlarını dengeli ve eşit şekilde korumak amacıyla kurulmaktadır. Tekirdağ´da da tüketiciye kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı sebze ve meyvelerin tüketilmesini sağlamak ve süreklilik arz eden sebze ve meyve ticaretinin Tekirdağ ekonomisine sağladığı yararlar göz önünde bulundurularak Süleymanpaşa ve Çorlu´da olmak üzere 2 adet sebze meyve toptancı hali proje çalışmaları 2015 yılı ocak ayından bugüne kadar aşama aşama ilerlemektedir.

SU ÜRÜNLERİ TOPTANCI HALİ

Tekirdağ´da ruhsatlı toplam 233 tekne ve 140 gemi ile yürütülen su ürünleri avcılığı ile yılda ortalama 600 ton su ürünleri avlanmakta olması, gerek su ürünleri müstahsilleri gerekse balıkçı esnafının problemlerinin çözülmesi ve Su Ürünleri Kanunu´nun yükümlü kıldığı bir Su Ürünleri Toptancı Haline ihtiyaç duyulduğu aşikardır. İşte bu ihtiyacın karşılanabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında çalışmalarını başlattığımız Süleymanpaşa Su Ürünleri Toptancı Halinin ihalesi tamamlanarak yüklenici firma ile sözleşmesi imzalanmış olup temel atma töreni 16 Nisan da yapılacak olan ´Referandum´dan önce yapılacaktır.

Tarla Yolları Bakım Onarımı

Tekirdağ´da iki milyon dönüm civarında ekimi yapılan buğday hasadı öncesi ağır tarım makinelerinin ve kamyonların rahat iş yapabilmesi ve çiftçilerin hasatlarını kolaylıkla pazara ve ambara taşıyabilmesi için her yıl olduğu gibi bu yıl da 3000 saat civarında çalışarak çok sayıda greyder kiralanarak il genelinde tüm kırsal mahallelerin tarla yolları nisan mayıs ayları içinde düzeltilecektir. Bu iş yumuşak zeminde (tarla) yapıldığı için her yıl yinelenmesi gerekmektedir. Yılda 4000 km civarında yolun düzeltildiği, elden geçirildiği tahmin edilmektedir. Şarköy ilçesinin topograf yapısı ve ürün deseni açısından gösterdiği farklılık nedeniyle burada değişik iş makineleri kiralanarak zeytinlik ve bağ yollarının bakımı yapılmıştır. Bu işin biraz daha kalıcılığını sağlamak amacıyla il genelinde 8 ilçemize 6000 civarında farklı çaplarda beton boru (büz) dağıtımı yapılmıştır. İlçe belediyeleri ihtiyaç duyulan tarla yollarında bu büzleri kullanmaktadırlar. Malkara Güneşli ve Bağpınarı mahallelerinde dere geçişlerini kolaylaştırmak amacı ile kasis yapımı gerçekleştirilmiştir.

/resimler/2017-4/1/1531094358103.jpg

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16