Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Süleymanpaşa Belediyesi´nin Projeleri Ödüllendiriliyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Yaşayan Şehirler Platformu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye” de Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi ile “Eğiten Şehir” ödülünü kazandı. Kültür Turizm ve Kalk

GÜNDEM 12.10.2017 09:56:15 0
Süleymanpaşa Belediyesi´nin Projeleri Ödüllendiriliyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Yaşayan Şehirler Platformu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye” de Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi ile “Eğiten Şehir” ödülünü kazandı. Kültür Turizm ve Kalkınma Bakanlıklarının desteklediği Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Şehir Ödülleri Türkiye” Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı´nda gerçekleşirken Tekirdağ´ı temsilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat salonda yerini aldı.

27 KATEGORİDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye çapında düzenlenen ve tüm kamu kurum ve özel kuruluşların projeleri ile katıldıkları yarışmada özel ödüller 3, umut ışığı ödüllerinde 20, bilim ışığı ödüllerinde ise 4 kategoride projeler birbiri ile yarıştı.

AYDOĞDU MAHALLESİ SOSYAL ETKİNLİK MERKEZİ PROJESİ İLE “EĞİTEN ŞEHİR” ÖDÜLÜ SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ´NİN

“Güneş olup Dünya´yı aydınlatamasan da, kandil olup çevreni aydınlat” sloganıyla yola çıkan yarışmada toplam 34 ödül sahibini bulurken “Eğiten Şehir” kategorisinde Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi Projesi ile Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ödüle layık görüldü.

EŞKİNAT: “BU PROJE GÖZ ARDI EDİLEN ÇOCUKLARIN GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA NASIL DEĞİŞEBİLECEĞİNİ HERKESE GÖSTEREN BİR PROJE”

Ödülü almak üzere sahneye davet edilen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı konuşmada projenin önemine dikkat çekerken; “Aslında bu projemiz daha kapsamlı bir proje. Bu göz ardı edilen çocukların göz önüne alındığında nasıl değişebileceğini herkese gösteren bir proje. Okul ve okuma alışkanlığı olmayan çocukları onların mahallesinde bir merkezde toplayarak sadece müzik değil birçok konuda eğitimini yapmak ve o eğitimlerin sonuçlarını görmek bizler için mutluluk kaynağı. Şu an çok iyi bir seviyedeler ve hatta o kadar iyiler ve öğrenmeye meraklılar ki en son yaptığımız resim çalıştayında da 25 ressam ile birlikte resim yapıp ressamlardan bir şeyler öğrenmek için çaba gösterdiler.” dedi.

“HEDEFİMİZ TEKİRDAĞ´IN DÖRT BİR YANINDA ÇOCUKLARIN AYNI ŞARTLARDA OKUYABİLMESİNİ SAĞLAMAK”

Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine değinerek sözlerini sonlandıran Başkan Eşkinat; “O çocuklar bizlerin geleceği. Dezavantajlı olarak doğmaları onların geleceklerinin de dezavantajlı kesimde olacağına işaret etmemeli. Biz bu proje ile eğitimde fırsat eşitliği sağlandığı takdirde nasıl büyük bir değişim olacağını gözler önüne sermek istedik. Hedefimiz ise Tekirdağ´ın dört bir yanında çocukların aynı şartlarda okuyabilmesini sağlamak. Bizlere destek olan, bu ödülü almamızı sağlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Başkan Eşkinat´ın konuşması salondakiler tarafından uzun bir süre alkışlanırken ödül töreni diğer kategorilerde ödüllerin dağıtılmasıyla sona erdi.

/resimler/2017-10/12/0959157439426.jpg

3. BİSANTHE TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu´na katılan Heykeltıraş Evrim Çamoğlu, “Ta Ta Tam Tam..” adını verdiği eseri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇAMOĞLU: “SANAT ESERİNİN UZAKTAN BAKILMASI GEREKEN BİR NESNE OLMADIĞINI ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM”

Bağımsız uluslararası heykel jürisi tarafından seçilen dünyaca ünlü heykeltıraşların bu yıl müzik teması ile eserlerine hayat verdiği sempozyumda, eseri ile ilgili bilgi veren heykeltıraş Evrim Çamoğlu; “Eserimde insanların sanatla buluşmasını, sanat eserinin uzaktan bakılması gereken bir nesne olmadığını anlatmaya çalışıyorum. İnsanlardan uzak olmanın aksine insanların sokakta karşılaştığı, dokunup iletişime geçerek içine dahil olabileceği interaktif bir oyun aracı, müzik aleti ve sanat eseri olarak tanımasını için çalışmalarıma devam ediyorum.” dedi.

“TÜM HEYKEL MERAKLILARINI SAHİL MARİNA ALANINA BEKLİYORUZ”

Çalışmalarında sona yaklaştığının da altını çizen Çamoğlu; “Yaklaşık bir hafta içinde eserim tamamlanmış olacak. Diğer heykeltıraşlarımızda eserlerinde sona yaklaştı. Bu süreçte tüm heykel meraklılarını sahil marina alanına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 15 Ekim tarihinde düzenlenecek kapanış ve sergi açılış töreni ile sona erecek.

/resimler/2017-10/12/0959535408909.jpg

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ ENGELLİ VATANDAŞLARIN EN MUTLU GÜNLERİNDE YANINDA

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kurulan Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi, engelsiz taksi ile engelli vatandaşlarımızın en mutlu günlerinde de yanında olmaya devam ediyor.

Engelli vatandaşların Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezi´ni arayarak randevu aldığı ve şehir içinde istedikleri saatte istedikleri yerden yere gitmelerini sağlayan Engelsiz Taksi, nikah ve düğün gibi özel günlerde de hizmet veriyor.

MUTLULUĞU BİRLİKTE YAŞAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Nikah işlemlerinin yanı sıra nikah hazırlıklarında da engelli vatandaşlarımızı istedikleri yere götürme hizmeti veren Engelsiz Taksi, Gözde ve Abbas çiftinin en mutlu gününde de kuaförden, “Evet” diyerek sonsuzluğa imzalarını attıkları büyülü ana kadar mutluluğu birlikte yaşamanın gururunu yaşıyor.

TÜRÜDÜ: “RUTİN HİZMETİMİZİN YANI SIRA ÖZEL GÜNLERDE DE ENGELLERİ BİRLİK OLUP ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü´ne bağlı olarak hizmet veren Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Şerife Türüdü,  Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi´nin çalışma alanın her geçen gün büyüdüğünü ve daha fazla engelli vatandaşa hizmet etmek istediklerini dile getirirken; “Hiçbir insan engelli olmayı istemez. Kimimiz dünyaya gözlerimizi açtığımızda kimimiz ise sonrasında yaşadığımız çeşitli olaylar ile engelli olduk. Ancak bu engeller bizlerin yaşıyor olmasını hayata tutunmamızı hiç değiştirmedi. Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezi olarak ise engelli vatandaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hayatı daha kolay, daha yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz. Bu noktada bir çok hizmetimizin yanı sıra Engelsiz Taksi ile de rutin hizmetimizin yanı sıra özel günlerde de engelleri birlik olup ortadan kaldırıyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN EŞKİNAT HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNİ PAYLAŞTI

Öte yandan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da nikah törenini ziyaret ederek mutlu çifte “Hayırlı olsun” dileklerini iletirken imzaların atılmasının ardından mutlu çifte “Muhteşem Başlangıç” adlı albüm kitap hediye edildi.

TÜRKİYE SATRANÇ ŞAMPİYONASI SÜLEYMANPAŞA´DA YAPILACAK

Türkiye Satranç Şampiyonası, 11-21 Kasım 2017 tarihleri arasında Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile Süleymanpaşa´da gerçekleştirilecek.

Süleymanpaşa Belediyesi, üç yıldan bu yana satranç sporunun gelişmesi adına attığı adımların meyvelerini toplamaya başladı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen ve her yıl Türkiye´nin en iyi satranç oyuncularının katıldığı Türkiye Satranç Şampiyonası, bu yıl Süleymanpaşa´da yapılacak.

Şampiyona ile ilgili Süleymanpaşa Belediyesi sahil ek hizmet binasında imza töreni düzenlendi. Törende Türkiye Satranç Federasyonu ve Süleymanpaşa Belediyesi arasında resmi protokol imzalandı.

HEYET VALİ CEYLAN´I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Protokol öncesi Türkiye Satranç Federasyonu temsilcileri, Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Berkay Çakır ve Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kardaş, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan´a ziyarette bulunarak Süleymanpaşa´da düzenlenecek olan Türkiye Satranç Şampiyonası ile ilgili bilgi verdiler. Ceylan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek böyle büyük bir turnuvanın Tekirdağ´da yapılacak olmasının önemine değindi.

ÇAKIR: “TÜRKİYE ŞAMPİYONASI SÜLEYMANPAŞA´YA YAKIŞIR”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Berkay Çakır protokole imza atarken, Çakır, “Belediye olarak satranca çok önem veriyoruz. Üç yıldır bu sporun gelişmesi ve gençlerimiz arasında yaygınlaşması için çaba harcıyoruz. Bu nedenle şunu açıkça söyleyebilirim ki, Türkiye Satranç Şampiyonası Süleymanpaşa´ya yakışır. Federasyonumuzla işbirliği içinde Türkiye Satranç Şampiyonası ile başlayarak çok daha fazla etkinliğe imza atacağımıza inanıyorum. Şehrimiz için hayırlı olsun,” açıklamasında bulundu.

TSF BAŞKANI TULAY: “SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ SATRANCA BÜYÜK KATKI VERİYOR”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da, “Süleymanpaşa Belediyesi´nin satranca verdiği desteği takdirle ve ilgiyle takip ediyoruz. 3 yıldır Rodostoşah turnuvası ile Tekirdağ´da satranca katkı veriyorsunuz. Geçtiğimiz yıl yaptığınız Grandmaster turnuvası çok ses getirdi. Böylesi vizyon sahibi ve satrancın ülkemizdeki gelişimine katkı yapan bir partnerle işbirliği içinde olduğumuz için çok mutluyuz. Güzel bir birlikteliğe imza attığımıza inanıyor ve federasyonum adına Sayın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat´ı gıyabında, tüm çalışanlarını da ayrıca tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda daha nice farklı turnuva ve etkinlikte birlikte olmak dileğiyle Türkiye Satranç Şampiyonası´nın hayırlı olmasını temenni ediyorum,” diye konuştu.

PERSONEL EĞİTİLİYOR                                         

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çalışanlarına yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” düzenledi.

Sağlık İşleri Müdürlüğü İş Sağlığı Birimi tarafından düzenlenen eğitimi Tekirdağ Tabip Odası Başkanı ve Süleymanpaşa Belediyesi Doktoru Gökhan Gözde gerçekleştirirken 15´er kişilik toplam 10 grup “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”ni tamamladı.

Süleymanpaşa Belediye Gençlik Merkezi´nde işçi ve sözleşmeli personele yönelik yapılan eğitimlerde; meslek hastalıkları, mesleki korunma yolları, ergonomi, sahada çalışma şartları, ilk yardım, psiko-sosyal ve biyolojik risk etmenleri ile hastalıklar konuları katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı.

/resimler/2017-10/12/1000471972467.jpg

FESTİVAL BİTTİ TADI DAMAKLARDA KALDI

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 21- 23 Eylül tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, 3 gün boyunca çeşitli programlarla kutlandı. Festivalde 7´den 70´e her kesimin ilgiyle takip ettiği sayısız etkinlik yer aldı.

AÇILIŞ TÖRENİ BAĞCILIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ´NDE YAPILDI

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 21- 23 Eylül tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü´nde gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam eden açılışta enstitüye ait olan ve yaklaşık 1500 farklı üzüm türünün yetiştirildiği bağda dualar eşliğinde sembolik bağ bozumu seremonisi gerçekleştirildi.

/resimler/2017-10/12/1001009004034.jpg

ÇOCUKLAR FESTİVALDE DOYASIYA EĞLENDİ

Hem yetişkinlere hem çocuklara unutulmaz anlar yaşatan festivalde, her gün 16-20 saatleri arasında sahil dolgu alanda tahta oyuncak yapımı, kozalak boyama, saksı süsleme, kilden kolye tasarımı, kitap ayracı yapımı, tohum bombası yapımı, ekolojik baskı, çim adam yapımı, düğüm, atık değerlendirme, kuş yemliği ve kağıt yapım atölyeleri, 4-14 yaş arası çocuklara hizmet vermeye devam etti.

Çocuk yogası, illüzyon, Tai Chi, meditasyon, doğa için dans etme, eğlenceli yarışmalar, maskotlar, kostümlü animatörler, kanguru bacak ve tahta bacağın da yer aldığı 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali´nde çocuklar doyasıya eğlendi.

İLK GÜN SAHNEDE STELYO VE PELİN VARDI

İlk gün etkinlikleri kapsamında Grek müziğinin sevilen sesleri Stelyo ve Pelin ikilisi yer aldı. İkiliye Café Aman İstanbul Orkestrası eşlik ederken, sahilde oluşturulan festival alanında gerçekleşen konser, alanı dolduran Süleymanpaşalılara keyifli bir gece yaşattı.

İKİNCİ GÜN KATİL HASAN VE AYTUĞ EZEN´LE FESTİVAL COŞKUSU SÜLEYMANPAŞA´YI SARDI

Çeşitli etkinlikler ve konserlerle devam eden festivalin ikinci gününde; Tekirdağ´ın yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan klarnet üstadı Katil Hasan lakaplı Hasan Gizlenci, mini bir klarnet konseri ile sevenleri ile buluştu. Ardından yine Tekirdağ´ın önemli solistlerinden Aytuğ Ezen ekibiyle sevilen şarkıları seslendirdi. 'Rendimiento de la Cuerda' performans ekibinin gösterisi ile devam eden müthiş gösteride orada bulunan seyirciler de latin ateşine ortak oldu. Finalde Yunan Koropolis Dans Grubu Gösterisi´yle festival coşkusu Süleymanpaşa´yı sardı.

SON GÜNE ÜZÜM YARIŞMASI VE CANDAN ERÇETİN KONSERİ DAMGA VURDU

3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali´nin son gününde ise geleneksel pekmez ve bulama kaynatma ve ikramı konukların ilgi odağı olurken festival bünyesinde en iyi sofralık üzüm yarışması düzenlendi. Bağcılık konusunda uzman isimlerden oluşan jüri tarafından bağlarda yapılan incelemeler sonucu belirlenen sonuçlara göre ilk üçe giren isimler açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre birinci Ercüment Eras, ikinci Hasan Kıran ve üçüncü Necmi Dündar oldu. Yarışmaya katılım sağlayan dereceye giren üzüm yetiştiricisi çiftçilere çeşitli ödüller verildi.

Festivali´nin son konserinde Candan Erçetin ve Kardeş Türküler ile coşku doruğa çıktı. Binlerce Süleymanpaşalının izlediği konser, muhteşem atmosferiyle hafızalardan silinmeyecek bir geceye sahne oldu.

/resimler/2017-10/12/1001355410963.jpg

/resimler/2017-10/12/1001473223609.jpg

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16