Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “Sezai Çetin Teke´den Süt Çıkartmaya Alışmış”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; kendisi ve belediye hakkında yapılan eleştirilere düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. Başkan Eşkinat; Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Meclis Üyesi Sezai Çetin´e yüklenerek “Çok ?

GÜNDEM 20.04.2018 12:52:03 0
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat   “Sezai Çetin Teke´den Süt Çıkartmaya Alışmış”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; kendisi ve belediye hakkında yapılan eleştirilere düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. Başkan EşkinatAk Parti Süleymanpaşa İlçe Meclis Üyesi Sezai Çetin´e yüklenerek “Çok şükür adımız ak değil ama alnımız ak.  Cumhuriyet Halk Partisi aslanlar gibi burada.  Sezai Çetin´in vicdanına sesleniyorum 1 yıl önce ‘´ ben vicdanen rahatsızım. Bir daha asla böyle bir görev yapmayacağım´´ diyen biri, bu görevi tekrardan yaptıktan sonra, tekrar aynı sakızı çiğniyor ise o kişi tekeden süt çıkarmaya alışmış demektir´´ dedi. 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı açıklamada ; ‘´MHP VE AK Parti düzenledikleri basın toplantısında bazı bilgilere sahip olmadıkları ya da bu bilgileri çarpıtarak aktardıklarından yola çıkarak, bunları doğrultmak ve kamuoyuna bilgi aktarımının doğru yapılması sağlamak amacı ile basın toplantısı düzenledik.´´ şeklinde konuştu. 

‘´CHP´nin Temel Özelliği Eşitliktir´´ 

Ortaya atılan iddaaları yanıtlayan Eşkinat ;  ‘´CHP kendisine oy çıkan mahallelere hizmet ediyor. Diğer Mahallelere hizmet etmiyor´´ diye bir söz kullanılmış ama Sosyal Demokratların temel özelliklerinden bir tanesi eşitliktir. Biz ne mahalle ne insan ayrımı yaparak bu güne kadar gelmedik. 2017 yılında 100. Yıl mahallesi ve Hürriyet mahallelerine daha fazla asfalt çalışması yapılmıştır. Ancak asfalt ve kilit taş gibi üst yapı çalışmalarının yapılabilmesi için önce o mahallede alt yapıların bitmesi gerekiyor. Aydoğdu, Çınarlı ve Kumbağ gibi mahallelerimizde yol yapım çalışmalarının ya hiç yapılmadığı ya da çok az olduğu iddaa ediliyor. Bu söylenenler gerçekleri yansıtmıyor.  Aydoğdu ve Kumbağ mahallesinin alt yapı çalışmaları sürmekle birlikte 2017 yılı içinde alt yapısı tamamlanan Çınarlı mahallesine 26 bin 310 metre kare asfalt serimi gerçekleşmiş ve bu mahallemize de 140 bin kilit taş döşenmiştir. 2017 yılında rekortmen mahallemiz Çınarlı mahallesidir.  Alt yapı tamamlanmadan üst yapının tamamlanması mümkün değildir. Alt yapı çalışmaları iki ayrı mütehhait tarafından yapılmış ve tamamlanmıştır. Her hangi bir mahalle ayrımı söz konusu değildir. ‘´ ifadelerine yer verdi. 

´´Çok Şükür Bizim Yüzümüz Yerinde Duruyor´´ 

 Eşkinat; ‘´AKP basın toplantısı yaptı ve Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Meclis Üyesi Sezai Çetin´in ilginç bir paylaşımı var. Ekrem Eşkinat neden basının önüne çıkmıyor, çünkü basının önüne çıkmaya yüzü yok´ demiş. Çok şükür bizim yüzümüzde yerinde duruyor, yaptıklarımızda utanılacak her hangi bir şey yok. ‘´ şeklinde konuştu 

Daha sonra Eşkinat tartışma konusu olan heykeller hakkında açıklamalarda bulunarak heykeller hakkında kısa bilgi verdi. 

‘´Ne İdüğü Belirsiz Lafını Sanata Yapılmış Saldırı kabul ediyorum´´ 

‘´Heykeller var Yahya Kemal heykeli gibi, Süleymanpaşa heykeli gibi, Katil Hasan Heykeli gibi, Çanakkale anıtı gibi ve sarı kamış anıtı gibi bunlar sipariş verilerek heykeltıraşlara yaptırılıyor.  Maliyeti de oldukça yüksek sayılabilecek eserlerdir. Bunun dışındaki heykeller çalıştay´ın eseridir. Bu çalıştay´ın yapılan plastik sanatlardan farkı yoktur.  4 tane plastik sanatlar çalıştayı yapıldı hiç kimse bununla alakalı bişey söylemiyor, heykelleri takıntı haline getirmişler.  Taş heykel sempozyumu ve dünya listesine Türkiye´den giren ilk heykel sempozyumudur. Bütün bu heykellerin maliyeti Süleymanpaşa Belediye bütçesi içinde binde ikidir. Hani diyorlar ya ‘Heykel belediyesi olarak anılacak´ bu belediye 1 buçuk milyon metre kare taş yaptı. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yollardan daha fazla yol yapmış. Kaynaklarının büyük bir bölümünü Tekirdağ´a harcamış, siz bütçenin yarısından fazlasını tutan yolları kale almıyorsunuz. Binde ikilik bir yere takıyorsunuz. Ben bu olayı insafla bağdaştıramıyorum. Bu ne idüğü lafını da sanata karşı yapılmış saldırı olarak kabul ediyorum. Ben meczubun yaptığı saldırı olarak kabul ediyorum.  Siyasi sorumluluğu olan insanların ya da bilinçli olarak bir yerde algı yaratmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. İşte o meczuplar bir takım algıları pompalayan kişilerin etkisiyle bir takım işler yapıyor.´´ Dedi.  

Eşkinat; ‘´ Bildiğiniz Bir Şeyi Bilmezden Gelmek ya da 4 Senede Anlayamamak Bana Garip Geliyor´´ 

Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Meclis Üyesi Sezai Çetin´in Süleymanpaşa Belediyesinin bir belediye binası yok şeklindeki açıklamalarına karşı Eşkinat şu sözlere verdi. ; ‘´ Süleymanpaşa Belediye hizmet binasını nereye yapacağımızı, nasıl yapacağımızı daha seçimden önce biz beyan ettik. Şuan da bizim belediye binası yapacağımız yerde hala otogar çalıyor. Yarısını yıktık, öbür yarısı ise çalışıyor.  Otogar´ın yapımı bittikten sonra Büyükşehir otogarı yeni yerine taşındığında bu alan tapusu bize devir olmuş otogar alanına 300´ün üzerinde büyük mimari ofislerin katıldığı bir yarışma sonucu seçilen eseri yapacağız. Bunu da herkes biliyor. Gerek Tema Park gerekse Süleymanpaşa Belediyesinin katılımı ile 7 Mayıs 2018 tarihinde değerlendirme toplantısı yapılacak.  Anıtlar kurulundan proje onaylanmadan bizim bir mimari çizime geçmemiz mümkün değildir. Bunu herkes biliyor. Bildiğiniz bir şeyi bilmezden gelmek ya da 4 senede anlayamamak bana biraz garip geliyor.  Yapılan iş ortada, yapılan proje ortada, yöntem ortada, yeri belli, atılan adımlar ortada sanki bir ihmal varmış gibi  ‘´hala bugüne kadar yapılamadı´´ deniliyor. Süleymanpaşa Belediyesi Büyükşehir Belediyeleri ile kurulan bir belediyedir.  Biz mazbatamızı aldığımızda ne oturacak bir sandalye nede sığınabileceğimiz bir mekan vardı.   Hani o büyük ağabey yapamadı diyorlar ya o büyük ağabey bu şehrin alt yapısını tamamladı. Bu yapılan iş bir devrimdir. Ahmet Dalgıç döneminde başlayan CHP yerel iktidarında süreç bu dönem alt yapı olarak tamamlanmıştır.  Demek ki korku dağları bekliyor ki olmayan şeyler söylenmeye başladı. Şimdi ben soruyorum madem konu Belediye binası ise projesini çizdiren, projenin maliyetini çıkaran, İller Bankasına gidip bunu finanse eder misin? Deyip, olur alıp ihaleye çıkan, Büyükşehir Belediye binasının 8. Hak edişten sonra ödemesini neden durdurdunuz? AKP´li arkadaşlar başta onun hesabını versin. Ondan sonra gelsin birilerine hesap sorsun. Şuan da Büyükşehir Belediye binası atıl vaziyete gelmiştir.   Belediye Binası konusunda cevap verecek olan biz değiliz. Hesap verecek olan başkalarıdır. Önce kendi cevaplarını verecekler sonra soru sorma hakkını kendilerinde görecekler.´´ İfadelerini kaydetti. 

AK Parti´nin gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar Taşeron işçilerin kadroya geçiş konusuna değinmiş ve şu sözlere yer vermişti; ‘´Taşeron işçiler kadroya geçişlerde hiç bir kurumda sıkıntı olmadı. Maalesef Ekrem başkanın kendi çalıştırdığı işçi arkadaşlarını 18 aylık gibi bir sözleşmeye mahkum edip korkutmaya çalışıyor. Biz işçi arkadaşlarımızın arkasındayız. KHK´ya göre sürekli işçi kadrosunda olmak zorundalar. İşçilerin tedirginliği var.´´  

‘´Neden Kulağı Tersten Tutuyorsunuz´´ 

Uzunlar´ın bu açıklamasına ise Eşkinat şöyle cevap verdi. ‘´  Böyle bir sıkıntı yok. Burada da bir bilgi eksikliği var. Yerel yönetimler ile kamuda çalışan taşeronların ayrımını sevgili Başkanım yapamamış.  Tarım İl Müdürlüğünde ki Taşeron işçiler kadroya geçtiler. İş yerel yönetime geldiği zaman kadro vermedi gibi bi durum söz konusu değil. Taşeron işçilere kadro verilmelidir toplantısından sonra hükümet hesapsız, kitapsız bir kanun kuvvetinde kararname çıkardı. Hala önergesini çıkaramıyor çünkü mevcut yasaları da çıkardığı KYK´yı bütünleştiremiyor.   Biz CHP olarak sonuna kadar bu arkadaşlarımızın kadroya alınmasından yanayız. Tıpkı Asgari ücrette birilerinin ‘´ İdare edin, şükredin. Bacanız tütüyor. Gözünüz kör olur ‘´ demesine gösterdiğimiz tepki, asgari ücrete önerdiğimiz rakam ve bunun yöntemleri ile beraber bu insanların iş güvenliğini başından beri savunan bizleriz.  Daha adaylık dönemimizde seçim beyannamemizde bunun insanlık suçu olduğunu, insan ticaretini kaldıracağımız yazılıdır.  Yaptığımız ilk işlerden biride Mutlukent şirketini kurup personelimizi kendi bünyemize almak olmuştur.  KYK´ya verilen hak Süleymanpaşa Belediyesinin 4 yıl önce yaptığı işten daha farklı bir iş değildir.  Hükümetin devrim diye attığı adımı, Süleymanpaşa Belediyesi zaten yıllar önce yaptı.  Şimdi AK Partililer siz bu insanlara iş güvencesi veriyor musunuz? Vermiyor musunuz? Bana onu anlatın siz.  Neden bana şirket kurduruyorsunuz doğrudan kadroya alın, maaşıda belediye versin.  Neden Kulağı tersten tutuyorsunuz.´´ İfadelerinde bulundu. 

Sezai Çetin´in Vicdanına Sesleniyorum 

Bir daha vicdanıma karşı sorumluluğum gereği böyle bir görev almayacağım.  İnanmadığım şeyi yazmak durumunda kalıyorum. Vicdanen rahatsızım.´´ şeklinde konuşmuştu ama 1 sene sonra köprünün altından su geçti.  Yine inanmadığı şeyleri söylüyor.  Meclis toplantısında ses çıkarmayanlar 1 hafta sonra ses çıkartıp temcit pilavı gibi konu aynı yere getiriyorsanız bunun ne vicdana ne imana sığan hiçbir tarafı yoktur. Her zaman söylediğim gibi elinizde bir toplu iğne başı kadar belge varsa bunun adresi savcılıktır.  Çok şükür adımız ak değil ama alnımız ak.  Cumhuriyet Halk Partisi aslanlar gibi burada.  Sezai Çetin´in vicdanına sesleniyorum 1 yıl önce ‘´ ben vicdanen rahatsızım. Bir daha asla böyle bir görev yapmayacağım´´ diyen biri, bu görevi tekrardan yaptıktan sonra tekrar aynı sakızı çiğniyor ise o kişi tekeden süt çıkarmaya alışmış demektir.´´ 

/resimler/2018-4/20/1305241465375.jpg

 

HABER : SERAL BARIŞ 


Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13