Tarih: 25.02.2020 07:21

“Sıfır Atık Projesi” ile çevreci nesiller yetişiyor

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri Ticaret Borsası Ortaokulu ve Fevzi Çakmak Ortaokulu´nda eğitim gerçekleştirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen eğitimde öğrencilere temel çevre bilinci anlatılırken, “Sıfır Atık Projesi” hakkında bilgi verildi.

ATIK YÖNETİM FELSEFESİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILDI

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesini öğrencilere tek tek anlatan ekipler öğrencilerden destek sözü aldı.

ÖĞRENCİLERİN HASSASİYETİ GELECEĞİMİZ İÇİN UMUT AŞILADI

Çevre konusunda fikirlerini de paylaşan öğrencilerin hassasiyeti geleceğimiz için umut aşıladı.

HEDEF ÇEVRECİ BİR ŞEHİR

Öte yandan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi´nin “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili çalışmalarının artarak devam edeceği, belediye içinde başlatılan çalışmaların kamu kurumlarının yanı sıra özel işletmelerde de yaygınlaştırılacağı ve verilen eğitimlerle çevreci bir şehir olma özelliğine dönüşeceği ifade edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —