Tarih: 09.03.2018 20:57

ŞİDDETE KURBAN GİDEN KADINLAR HATIRA ORMANINDA YAŞATILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Süleymanpaşa Kadın Platformu ve Süleymanpaşa Belediyesi, şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlar içinMalkara Yolu üzerinde hatıra ormanı oluşturdu. 

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nde açılan ormanın açılış töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bir kadın dünyayı değiştirir,” diyerek Kadınlar Günü´nü kutladı. 

Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa´da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Süleymanpaşa Kadın Platformu işbirliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybeden kadınlar anısına bir hatıra ormanı oluşturuldu.  

EŞKİNAT: “ARTIK DÜNYADA KADININ YAPAMAYACAĞI HİÇBİR İŞ YOK” 

Malkara Yolu üzerinde oluşturulan Hatıra Ormanı´nın açılışına çok sayıda kadın katılırken, açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptı. Konuşmasında kadının eşit haklara sahip olması gerektiği vurgusu yapan Eşkinat, “8 Mart senede bir gün. Aslında 365 gün, kadının dayak yemediği, erkekle eşit statüde olduğu, ekonomik bağımsızlığına kavuşmuş olduğu bir dünya istiyoruz. Kadın anne, hepimizi dünyaya getiren bir kadın. Kadın üretken. Teknolojinin gelişimiyle birlikte kadının artık bu dünyada yapamayacağı hiçbir iş yok. Kadın, bütün dünyada erkekle beraber, cinsiyet ayrımı olmadan ortak insan olma, insan oluşturma yolunda ilerliyor. Çocukların tacize uğradığı, evde annesinin dayak yediğini gören çocukların olduğu bir ülke istemiyoruz. Biz bu ülkede, çağdaş, laik, insanca ve Mustafa Kemal´in çizdiği yolda yürümek istiyoruz. Geçen gün Karacakılavuz Mahallesi´nde açtığımız Zübeyde Hanım anıtında aynen şöyle yazıyor: Bir anne dünyayı değiştirir. Evet, bir kadın dünyayı değiştirir. İşte burada birçok Zübeyde Hanım görüyorum. İmkân bulduğu zaman Trakya kadını da Anadolu kadını da Kurtuluş Savaşı´nda gösterdiği cesareti önümüzdeki süreçte gösterecektir. Biz Trakya´nın kadınına güveniyoruz. Türkiye´nin umudu kadınlara bağlıdır,” açıklamasında bulundu. 

KADINLAR HATIRA ORMANINA ÇAM FİDANLARI DİKTİ 

Eşkinat´ın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Süleymanpaşa Kadın Platformu adına Hilal Avcı birer konuşma yaparak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve kadınların karı karşıya kaldıkları sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundular.  

Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Kadın Platformu Hatıra Ormanı´na çam fidanları dikildi.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —