Tarih: 03.10.2018 09:41

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi törenle açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Emekli sat komandosu ve Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin çiftinin Ambardere mevkiine yaptırdığı Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi  dün görkemli bir açılış ile hizmete girdi.

 

Programda ilk konuşmayı Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin yaptı. Çetin “ Öncelikle bu gün bu anlamlı günde bizlerle birlikte olduğunuz için şahsım ve ailem adına hepinize  ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün bizim için ilklerin yaşandığı tarihi bir güne hep birlikte tanıklık ediyoruz. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için eğitimli iş gücüne eskisinden daha çok ihtiyacımız var. İyi bir eğitimin 3 temel şartı güçlü bir alt yapı, iyi bir donanım ve eğitimde çalışan kalifiye iş gücüdür. Devletimiz bu konularda  gerekeni geleni yapmaktadır. Ancak sosyal sorumluluk bilinci taşıyan  bizlerde maddi imkanlarımızın el verdiği ölçüde devlet millet işbirliğini ortaya koymalıyız. Eğitim hizmetinin verileceği binalar için bizlerin koyacağı tek bir tuğlanın bile geleceğimizin inşasında büyük katkısı olduğunu kanaatini taşıyorum. İnanıyorum ki geleceğimize yönelik yapacağımız en isabetli yatırım çocuklarımıza sağlayacağımız kaliteli eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım insana ve geleceğimize yapılan yarımdır. Teknoloji merkezinin ve sanayinin en fazla ihtiyaç duyduğu ilim ve bilim insanlarının yetiştirilmesinde ilk adımlarının atıldığı yerler fen liseleridir. Tamda bu nedenle bir fen lisesi yapmak içimizde büyük bir heyecan yarattı. Nihayet bugün hep birlikte böyle bir eğitim yuvasının hep birlikte açılışını yapmaktayız. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz fen lisesi yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projesinin en anlamlısını taşımaktadır' dedi.

“HERKES İÇİN ONUR MESELESİDİR”

Okulun 6 bin metrekare olarak projelendirildiğini ifade eden Çetin “ Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi 16 dersliğin yanında 3 adet seçmeli ders odası, 3 adet fen laboratuvarı, 1 adet beden eğitim salonu, 1 adet kütüphane, 2 adet çok amaçlı 115 kişilik salon, 10 adet idari bilimlere ait oda, arşiv odaları, kantin, sığınaklar ve depolar yer almaktadır. Burası bir eğitim kampüsü ve başlangıcı da Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi ile olacak. Burada yer alacak diğer eğitim kurumları da artarda açılışları yapılır.   Bugün açılışını yaptığımız Seval-Ahmet Çetin Fen lisesi ile beraber bölgemizin eğitim alanındaki marka değerini olması gereken yere taşımanın başlangıcı olur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi ´Cumhuriyet fikren, ilmen fenlen bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesil bu nitelikle kabiliyetle yetiştirmek sizin elinizdedir. Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkar öğretmendir. Geleceğimizin umudu, göz bebeğimiz, Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi´nin ilk öğrencileri attığınız adımlara çok dikkat edin. Çünkü bıraktığınız izler sizden sonra gelecek kardeşleriniz için bir kılavuz olacaktır. Bu sebeple sorumluluğunuzun çok büyük olduğunuzun bilinciyle hareket ediniz. Hayallerinizi be hedeflerinizi büyük tutunuz. Sizler gelecekte ülkemizin mimarları, mühendis ve doktorları olarak yurdumuz ve insanlara hizmet edecek birer yıldız olacaksınız. Bu tören burada bulunan herkes için bir onur meselesidir. Bu okulun bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY´E HAYIRLI OLSUN”

Törende son olarak konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “ Göç alan hızla büyüyen nüfusu her yıl büyük oranda artan bir ilde yaşıyoruz. Bizim  burada eğitim açısından eğitimde okullaşma açısından daha fazla çalışmamız daha fazla okullar derslikler üretmemizin gerektirdiğini bize belirtiyor. Bizler  burada hükümetimizin ve devletimizin bizlere sağlamış olduğu bütçeyi en iyi şekilde değerlendirerek ve programlayarak yeni okulların oluşmasına katkı sağlayarak toplam 76 projemizi devam ediyor. Hayırseverlerimiz bu yapmış olduğumuz çalışmalara vermiş olduğu destek okullaşma açısından bizim için çok değerli ve anlamlı. Hep birlikte geleceğimiz olan yavrularımız için gayret sarf ediyoruz. Çerkezköy ilçemizde ciddi yatırımlar oldu ve olmaya da devam ediyor. İnşallah bu yıl sonu itibari ile tamamlayacağımız okullarla birlikte Çerkezköy ilçemizde 2019-2020 eğitim öğretim yılında bütün okullarımızda hedefimiz tekli eğitime geçmek ve inşallah bunu gerçekleştireceğiz. Bize düşen görevleri yapmak için gayret sarf ediyoruz. Önemli olan çocuklarımızı bilim ve bilgi açısından her anlamda donatımının sağlanması, milli ve manevi değerlerine bağlı geçmişini bilen çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi asıl amacımız. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Buradan yetişecek olan neslimizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bize hedef çizdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma açısından en iyi şekilde yetişeceklerinin inancıyla Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi´nin Hem Çerkezköy´ümüze hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.Yapılan konuşmaların ardından plaket takdimi yapılırken, okunan duanın ardından ise okulun açılış kurdelesi kesildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —