Tarih: 24.01.2020 16:17

Saray´da zafer çevrecilerin oldu

Facebook Twitter Linked-in

Saray´ın Güngörmez Mahallesi´nde yapılması planlanan IV. Grup Kuvarsit Ocağı, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Saray Belediyesi´nin itirazı sonucu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Konuyla ilgili olarak TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat gelişmeleri sosyal medya hesabından duyururken yaptığı paylaşım çevrecileri ve Saray halkını sevince boğdu.

Saray Kaymakamlığı tarafından açıklanan, çevrecileri sevince boğan kararda şu ifadelere yer verildi:

“Saray İlçesi, Güngörmez Mahallesi Muhtarı Şefik Akdere´nin Kaymakamlığınıza vermiş olduğu dilekçede Güngörmez Mahallesi Hisartepe Mevkiinde açılması planlanan taş ve maden ocağının bölgenizde bulunan kaynaklara ve hizmetlere zarar vereceğinin belirtildiği, bu konu ile ilgili Kaymakamlığınıza bilgi verilmesi talep edilmektedir.

Güngörmez Mahallesi sınırları içerisinde İR:39180 no´lu sahada Madencilik San. Ve Tic. A. Ş. tarafından yapılması planlanan Kuvarsit Ocağı ile ilgili olarak 13.05.2019 tarihinde  ÇED sistemi üzerinden Müdürlüğümüze başvuruda bulunulmuştur. Söz konusu proje ile ilgili olarak 14.11.2019 tarih ve 28976 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 18.11.2019 tarih ve 5165 sayılı Saray Belediye Başkanlığı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası´nin olumsuz görüşlerinin bulunması sebebiyle bahse konu projenin yapılması uygun görülmemiş olup “RN:39180 IV. Grup Kuvarsit Ocağı” projesine ait ÇED süreci 06.12.2019 tarihinde sonlandırılmıştır.”





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —