Tarih: 12.01.2016 20:55

SAÇ DÖKÜLMESİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Facebook Twitter Linked-in

Çerkezköy Özel İrmet Hospitel hekimlerinden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ahmet KÖRMUTLU saç dökülmesi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. 

Saç dökülmesi sorunu hemen her bireyde farklı nedenlere bağlı görülen bir sağlık sorunudur. Bu sağlık sorununun sebeplerini farklı başlıklar altında inceleyebiliriz.Bunlardan en çok görüleni hormonal sebeplerdir . 

Erkeklerde normalde fizyolojik olarak bulunması gereken erkeklik hormonu olan testosteron hormonal sebeplerin başında gelir.Her erkekte erkek tipi saç dökülmesi dediğimiz şakak bölgelerindeki saç miktarının azalması normal karşılanırken ,bu hormonun etkisiyle dökülmenin ilerlemesi kafanın arka kısımlarına kadar ilerlemesi görünüm olarak sıkıntı yaratmaktadır. Erkeklik hormonu bu durumda baskılanamayacağı için cerrahi olarak saç transplantasyonu olarak bilinen FUE(Folliküler Unit Extraction) yöntemi dervreye girmektedir. 

Saç ekimi olarak da bilinen bu yöntem hastalrımızın yardımına koşmaktadır ve çok yaygın bir yöntem olarak hazırda kullanılmaktadır. Lokal anestezi altında uygulanan bu yöntem özellikle ehil ellerde gerçekleştirildiğinde yüz güldürücü sonuçları biz uygulayıcı sağlık çalışanlarını da mutlu etmektedir. FUE yönteminde özellikle dikkat edilmesi gereken 3 husus mevcuttur:
Saç dökülmesine sebep başka bir hastalığın varlığının ortadan kalkması
Saç ekim esnasında saç çizgisinin hastanın kafa yapısına ve belirlenen kök sayısına uygun belirlenmesi
Saç yönüne uygun şekilde ekimin uygun şekilde gerçekleştirilmesidir.
    
Saç dökülmesine sebep  hastalıklara kansızlık(anemi) ,vitamin eksiklikleri, hormon bozuklukları(tiroid hormonu eksikliği gibi),otoimmün saç dökülmeleri(ani saç kayıplarına neden olan hastalıklar) saç enfeksiyonları mantar enfeksiyonları gibi örnekler verilebilir.Bu hastalıkların tedavisi olmadan saç ekim işleminin gerçekleşmesi uygun olmamaktadır.
Ayrıca daha önce belirttiğim gibi saçın ekim yönü ve saç çizgisinin tasarlanması işlemin başarısında anahtar rol oynamaktadır. Etrafımızda başarısız olarak normal vatandaş olarak da gözlemlediğimiz `çim adam` şeklinde gezen düz saç çizgisiyle farkedilen hastaların mevcut olduğunu görmekteyiz.Böyle olumsuz sonuçları görmemek için hastalarımızın tecrübeli ve uygun koşullarda çalışan saç ekim ekiplerine kendilerini emanet etmeleri uygun olacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —