Tarih: 24.02.2015 18:46

R. TAHİR EKE GÜÇLÜ ADIMLARLA GELİYOR

Facebook Twitter Linked-in

R. TAHİR EKE GÜÇLÜ ADIMLARLA GELİYOR

Ak Parti kadrolarında gerçekleşen yenilenmeyle birlikte partiye katılan isimlerden biri olan eski Has Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Ramazan Tahir Eke de Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan isimlerden biri oldu. Eke, gerek siyasi kariyeri, gerekse seçim bölgesindeki etkin kişiliği ile öne çıkan aday adayları arasında yer alıyor.

Tekirdağ Ak Parti’de 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için milletvekili aday adaylığı başvuru süresi geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. 32 aday adayı, 7 Nisan 2015 tarihine kadar ilk altı sırada yer alarak aday olmak için yarışacak. Ak Parti kadrolarında gerçekleşen yenilenmeyle birlikte partiye katılan isimlerden biri olan eski Has Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Ramazan Tahir Eke de Ak Parti’den aday adaylığını açıklayan isimlerden biri oldu. Eke, gerek siyasi kariyeri, gerekse seçim bölgesindeki etkin kişiliği ile öne çıkan aday adayları arasında yer alıyor.

“ESKİ TÜRKİYE’DEN KURTULMALIYIZ”

Türkiye’nin büyük bir değişimin arifesinde olduğuna vurgu yapan R. Tahir Eke, yeni Türkiye’nin inşası için çok çalışmaları gerektiğini ifade etti. Eke, Ak Partili Tekirdağ Milletvekili aday adaylarının tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, “Ak Parti olarak 13 yıllık iktidarımızda eski Türkiye’yi işlevsiz hale getirdik ancak hala eski Türkiye’den kurtulabilmiş değiliz. Halen 12 Eylül darbe döneminden kalma kurumlarla yönetiliyoruz. Önümüzdeki 8 yılda yeni Türkiye’yi özgürlükçü, modern kurumlarıyla inşa etmemiz gerekiyor. 7 Haziran’da eski Türkiye’nin son kalesi olan darbe anayasasını toptan değiştirebilecek sayıda ve nitelikte milletvekilini meclise göndermemiz lazım,” şeklinde konuştu.

“SORUMLULUĞA HAZIRIM”

Eke, konuşmasında neden aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı. Görev verilmesi halinde davaya hizmet yolunda çok çalışacağını dile getiren Eke, “İşte bu nedenle, partimin vizyonuna, misyonuna, hassasiyetlerine uygun olarak hareket edeceğime inandığımdan,  Ak Parti’de daha üst düzey sorumluluk almak üzere 25. dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Partim tarafından bana görev verilirse, sizlerin desteğiyle yeterli oyu alacağıma ve yeni Türkiye’nin ihyası ve inşası hareketinde bir tuğla da ben koyabilir miyim düsturuyla hareket edeceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum. Ak Parti Tekirdağ 25. dönem milletvekili aday adayı olarak çıktığım bu kutlu yolun ülkeme, milletime, partime ve aileme hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun,” diyerek aday adaylığını duyurdu.

R. TAHİR EKE KİMDİR?

Konya Doğanhisar doğumlu olan R. Tahir Eke, 1992-1996 yılları arasında Polis Akademisi’nde lisans eğitimini tamamladı. 1996-2003 yılları arasında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çeşitli birimlerde Birim Amiri olarak görev yaptı. 2003 yılında Başkomiser rütbesinde iken kendi isteği ile Emniyet Teşkilatı’ndan ayrıldı.

2004-2006 yılları arasında Ak Parti Kapaklı Belde Teşkilatı Başkanlığı, 2013-2014’te Ak Parti Kapaklı İlçe Seçim İşleri Başkanlığı, 2014’ten itibaren de Ak Parti İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çorlu Teşkilatı Sorumlusu olarak görev aldı. Eke, halen Best Grup firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmakta olup, Ak Parti 25. Dönem Tekirdağ Milletvekili aday adayı oldu. İyi derecede İngilizce bilen Eke, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —