Tarih: 25.04.2018 10:53

Osmanlı Mahallesi´nde Atatürk Heykeli Açılı Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 'Her Köye Atatürk Heykeli ve Meydan Düzenlemesi' projesi kapsamında Osmanlı Mahallesi´ne Atatürk Heykeli dikildi. Projenin 7´nci durağı olan mahallede, Zübeyde Hanım Anıtı ve meydan düzenlemesinin de açılışı gerçekleştirildi.

Osmanlı Mahallesi Atatürk Heykeli ve meydan düzenlemesinin açılışına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları ve Osmanlı Mahallesi sakinleri katıldı.

'BİZ ATATÜRK´Ü KALBİMİZDE YAŞATIYORUZ'

Açılış konuşmasını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat gerçekleştirdi. Konuşmasında köylerin tüzel kişiliklerinin geri verilmesi gerektiğini söyleyen Eşkinat, 'Bugün Atatürk heykellerinin yedincisini Osmanlı´da açıyoruz. Her zaman söylüyorum, bizim Atatürk´ e saygı ve sevgimizi ifade etmek için onun heykeline bakmaya ihtiyacımız yok. Biz onu zaten kalbimizde yaşatıyoruz. Biz bu ülkeye onun gözleriyle bakıyoruz. Bu Atatürk heykellerinin her ay bir köyde yapılmasının nedeni köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesi, köylerin ve dolayısıyla tarımın bu ülke için yaşamsal olduğunun vurgulanması içindir. Eğer kendi kendini besleyen bir ülke, kısa bir süre içinde saman ithal eder hale geldiyse, bu ülkenin satılmadık hiçbir şeyi de kalmadıysa, bu ülkeyi tekrar ayağa kaldıracak olan bu ülkenin çiftçisidir. Bu nedenle, köylerimiz vazgeçilmezimizdir. Köylerin üzerinden Türkiye kendini tekrar inşa edecek ve Atatürk´ün emanet ettiği ülkeyi layık olduğu yere taşıyacaktır. Muhtarlarımız var, seçimle geliyorlar. Ama muhtarların giderlerini karşılayacak bir gider kalemi yok. Birçok muhtarımızın muhtarlık binası yok. Demokrasimizin en temel basamağı olan muhtarlarımızla ilgili yapmaya çalıştığımız şey onları ayakta tutmaya çalışmaktır. Demokrasinin en alt birimi olan muhtarlarımızı ayakta tutabilmeliyiz ki onun üzerinde Türkiye´nin demokrasisini inşa edebilelim' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —