Tarih: 03.04.2018 10:38

ORTAÇAĞ SİZİN OLSUN, BİZ SAHNE IŞIKLARINI SEVİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 18 Mart Çanakkale Zaferi için kadınların hazırladığı oyunun sahnelenmesine izin verilmemesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye çapında eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Gerçekleştirilen eş zamanlı basın açıklamasında konuşma yapan CHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Gaye Çolakoğlu ;

‘´Türkiye Büyük Millet Meclisinde 18 Mart Anması için hazırlanan tiyatro gösterisinde rolleri olan kadın oyuncuların sahneye çıkması Meclis Başkanlığı tarafından engellendi. Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar, gösteriye bir saat kala sahneye alınmadı. Atatürk´ün resimlerinin bile istenmediği oyunun süresi 12 dakikadan 4 dakikaya düştü. Erkek oyuncular sahnede oyunu sahnelerken, kadın oyuncular konukların arkasında merdivenlerin üzerinde bekletildi.´´

Biz Kadınlar Afife Jale´nin Torunlarıyız

Çolakoğlu konuşmasına devam ederek; ‘´29 Mart günü gerçekleşen bu olay kadın erkek eşitliği, kadın hakları ve laiklik adına kabul edilemez. Kadın oyunculara yönelik bu uygulama Anayasa´ya aykırıdır. Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki; biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale´nin torunlarıyız. Sahneye bir kere çıktık bir daha inmeyiz. Biz kadınlar Atatürk´ün kurucu olduğu, kadınların seçme ve seçilme hakkını aldığı Millet Meclisi´nde uygulanan çağdışı bu kararı protesto ediyoruz. Sorumlular derhal hesap versin.´´ şeklinde konuştu.

Kadın Düşmanlığı Yapan Tüm Yetkilileri İstifaya Çağırdı

Kadınlar özgürdür, eşittir ve ne zaman ne isterlerse onu yaparlar, kadınları karanlığa, evlere hapsettirilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Gaye Çolakoğlu, kadının her alanda var olduğunu vurgulayarak; ‘´  Kadınlar yaşamın her alanında sahnede, sokakta, siyasette, bilimsel çalışmalarda her yerde varız ve var olmaya devam edeceğiz. Ortaçağ sizin olsun, biz sahne ışıklarını seviyoruz. Biz kadınlar inmeyeceğimiz sahneden laiklik ve kadın düşmanlığı yapan tüm yetkilileri istifaya çağırıyoruz. Yasaklar mücadelemizi durduramaz, yaşasın kadınlar´´ diyerek basın toplantısı sona erdi.

/resimler/2018-4/3/1041496840340.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —