Tarih: 29.02.2020 10:21

Okul kantinleri ve çevresinde gıda satışı yapan işletmeler denetlendi

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çınarlı Mahallesi´nde okulların çevresinde gıda üretimi ve satışı yapan işletmeleri denetledi.

İŞLETMELER DETAYLI KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Yapılan denetimlerde ekipler tarafından işyeri açma çalıştırma ruhsatı, satılan gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, kuru gıdaların istiflenme şekilleri, havalandırma sistemlerinin yeterliliği, işletme çalışanlarının temizliği, eldiven ve galoş gibi malzemelerin kullanımı ile hijyen belgelerinin kontrolü yapıldı.

Özellikle okulların çevresindeki gıda üretimi ve satışı yapan yerlerde arttırılan denetimlerin yanı sıra okul kantinleri de ekipler tarafından kontrolden geçirildi.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERE EL KONULDU

Gerçekleştirilen denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el koyulup evraklarında eksiği bulunan esnaflara da izlemesi gereken yol hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamada halk sağlığı açısından denetimlerin önemine değinilirken Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlere aralıksız devam edeceği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —