Tarih: 25.02.2016 10:22

MHP TEKİRDAĞ’DA YOK!

Facebook Twitter Linked-in

MHP TEKİRDAĞ’DA YOK!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, Tekirdağ ile birlikte 7 il ve 3 ilçe teşkilatının daha kapatıldığını açıkladı. MHP Genel Merkezi’nin kararı çeşitli çevrelerce anti-demokratik olarak değerlendirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, Tekirdağ ile birlikte 7 il ve 3 ilçe teşkilatının daha kapatıldığını açıkladı. MHP Genel Merkezi’nin kararı çeşitli çevrelerce anti-demokratik olarak değerlendirildi.

YENİ TEŞKİLAT KURULACAK

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum İl, Elazığ Merkez, Bayburt Merkez, Gümüşhane Merkez İlçe Teşkilatları, MYK`nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis il, Aksaray merkez ilçe teşkilatının, Cumartesi günü de İstanbul Fatih ilçe teşkilatının yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldığı açıklanmıştı.

KAPLAN EN BAŞARILI İL BAŞKANIYDI

Kararın açıklanmasının ardından parti içinden ve diğer siyasi çevrelerden konuyla ilgili tepkiler yükseldi. Kararın parti içi muhalefeti susturmaya yönelik olduğu ifade edilirken, MHP Genel Merkezi tabanın sesine kulak vermeye davet edildi.

Son dönemde Devlet Bahçeli ve yönetimine parti içinde yükselen itirazların geniş katılımlı bir muhalif harekete dönüşmesi nedeniyle radikal bir kararla il ve ilçe teşkilatlarını kapatmaya başlayan MHP yönetimine bir darbe de Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan geldi. Özdağ, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Bahçeli’yi ülkücü hareketin ağabeyi olarak olağanüstü kurultay kararı almaya davet etti. Siyasi çevrelerde Özdağ’ın istifasının ardından parti içi muhalefet hareketinin güçleneceği ve Bahçeli’yi köşeye sıkıştıracağı görüşü hakim.

Öte yandan, son genel seçimlerde Tekirdağ’daki bir milletvekilini Ak Parti’ye kaptırsa da İl teşkilatına kendi binasını kazandıran İl Başkanı Enez Kaplan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin en başarılı başkanı olarak hafızalara kazınmıştı. Seçimde kaybedilen oy oranının genel siyasetten kaynaklanan ülke genelindeki kayıpla aynı oranda olması ve Tekirdağ halkının tepkili olduğu Bülent Belen’in yeniden birinci sıradan aday gösterilmesine en büyük tepkiyi gösteren kişilerin başında Enez Kaplan’ın gelmesi siyasetle ilgilenenlerin gözünden kaçmıyor.

Tekirdağ İl Teşkilatı’nın kapatılma kararının ardından, görevinden alınan il yönetiminden ise henüz bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde Kaplan ve yönetiminden bir açıklama gelip gelmeyeceği, MHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nın ne zaman yeniden kurulacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —