Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MALKARA BELEDİYESİ HİZMETTE ATAĞA KALKTI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi, sosyal belediyecilik anlayışını bir adım öteye götürüyor. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, hayata geçirdiği projelerle ilçede herkesin sevgilisi oldu.

YEREL HABERLER 5.05.2015 12:49:35 0
MALKARA BELEDİYESİ HİZMETTE ATAĞA KALKTI

MALKARA BELEDİYESİ HİZMETTE ATAĞA KALKTI

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi, sosyal belediyecilik anlayışını bir adım öteye götürüyor. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, hayata geçirdiği projelerle ilçede herkesin sevgilisi oldu. İlçenin bütün yolları parke taşla kaplanırken, Malkara Belediyesi’nin prestij projesi olmaya aday Şehitlik Caddesi düzenlemesi son şeklini almaya başladı. Her cumartesi vatandaşlarla kahvaltıda buluşan Yurdakul, diğer yandan Malkara’da 15 bine yakın fidan dikimine öncülük ederek yeşil bir ilçe yaratma yolunda büyük bir adım attı. Yıllardır görülmemiş büyüklükte bir şenlikle 23 Nisan’ı kutlayan Malkara Belediyesi çocukları da unutmadığını göstermiş oldu.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesi, genç Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile bambaşka bir çehreye bürünüyor. Şehrin bütün cadde ve sokakları parke taşla kaplanarak tertemiz bir görünüme kavuşurken, belediyenin prestij projesi olmaya aday Şehitlik Caddesi projesi de hayat bulmaya başladı. 15 bin fidanla “Yeşil Malkara” hedefine doğru hızla koşan ilçede sosyal belediyecilik örnekleri yaşatılıyor. Vatandaşlarla her cumartesi kahvaltıda buluşan Başkan Yurdakul, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda da küçük Malkaralıları unutmayarak yıllardır görülmemiş bir çocuk şenliği organize etti. Yurdakul hayata geçirdiği bu ve daha birçok projeyle adeta ilçe halkının sevgilisi olmuş durumda.

CADDE VE SOKAKLAR TERTEMİZ OLACAK

Malkara Belediyesi ile Güngör İnşaat Taah. ve Mühendislik arasında 17 Nisan 2015 Cuma günü saat 15.00`de Malkara’nın Cadde ve Sokaklarına Kilitli Beton Parke Taş, Beton Bordür, Beton Yağmur Oluğu ve Perdahlı Kaldırım İşinin protokolü imzalandı.

Belediye Başkanı Yurdakul, “Şirket yetkililerinden Mutlu Delioğulları’nın da yer aldığı protokol imza töreninde Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile Güngör İnşaat Taah. ve Mühendislik sahibi Dindar Güngör adına şirket yetkilisi Ömür Güngör arasında imzaların atıldı. Kendilerine yer teslimi yapıldı. Yapım işi başladı. İşin süresi ise yer tesliminden itibaren 180 gündür. Malkara 2016’ya pırıl pırıl cadde ve sokaklarıyla girecektir,” diye konuştu.

ŞEHİTLİK CADDESİ ŞEKİLLENMEYE BAŞLIYOR

Değişen şehir kavramı ve vizyoner bir kent oluşturmak, marka şehir ile yaşanabilir bir çevre oluşturmak, çarşı içinde yer alan caddeleri çeşitli faaliyetlerle canlandırmak, modern ve kullanışlı caddelere sahip olmak için Malkara Belediyesi’nin başlatmış olduğu “Şehitlik Caddesi Trafiğe Kapalı Alan Yayalaştırma ve Çevre Düzenleme Yapım İşi” projesi şekillenmeye başladı.

Projeyle ilgili bilgi veren Yurdakul, “İnsan odaklı belediyecilik anlayışı içerisinde Malkara Belediyesi’nin Malkara esnafına verdiği değerle ilçe esnafını da düşünerek çalışmalarını büyük bir hızla başlattığı ve çalışmaların sonlanmasıyla birlikte ticaret akışının hızlanacağı Şehitlik Caddesi`nde 8 Nisan 2015 tarihinde başlayan çalışmalar toplam doksan iş günü sürecektir. Trafiğe Kapalı Alan Yayalaştırma ve Çevre Düzenleme Yapım İşi projesinde; 40 adet empriye ahşap bank, 74 adet alçak aydınlatma, 45 adet elektrik direği, engelli yolu, ikmal parkları, dinlenme alanında 4 adet gölge sistemi, 5 adet tanıtım platformu, 3 adet su sebili, 8 grup elektronik bariyer, 169 adet kompozit yol babası, 4 adet brüt oturma grubu yer alacaktır. Cadde düzenlenmesinin imalat boyu 279.15 metredir. Bittiğinde Malkara’mıza yakışan bir yaya caddemiz olacak. Halkımızın da bu projeye bakışı çok olumlu. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Malkara bırakma hayalimizin önemli bir adımı olan bu proje bir kez daha hayırlı olsun,” şeklinde konuştu.

 “HER FİDAN BİR YAŞAM” 14.645 FİDAN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Bir başka önemli proje olan “Her Fidan Bir Yaşam” projesi kapsamında birçok mahallede fidan dikimlerine başladıklarını dile getiren Ulaş Yurdakul, “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından “Her Fidan Bir Yaşam” projesi kapsamında fidan dikimi talebinde bulunan Malkara mahallerinde ve ayrıca Sinanpaşa Ağaçlandırma Sahasında toplam 14.645 fidan dikimi yapılmaktadır. Şuana kadar Gözsüz, Karacahalil, Elmalı, Çavuşköy, Vakıfiğdemir, Deliller, Müstecep, Çınarlıdere, Küçükhıdır, Ballı, Yörücek, Danışment, Kuyucu, Evrenbey, Gönence, Yaylagöne, Izgar, Haliç, Teteköy, İbrice, Hemit, Mestanlar, Güneşli, Karacagür ve Sarnıç mahallelerine doğu servisi, mavi servi, kızılçam, fıstık çamı, doğu çınarı, katalpa, dişbudak, yalancı akasya, erguvan, dişbudak yapraklı akçağaç ve ıhlamur fidanları dikilmiştir. Ağaçlandırma çalışmalarımız sürecektir,” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE VATANDAŞLA KAHVALTIDA BULUŞUYOR

İnsan odaklı belediyecilik anlayışı içerisinde Malkara Belediyesi’nin İşimiz, Gücümüz Malkara sloganıyla Çaylı Simitli Sokak Sohbetleri adı altında başlattığı her Cumartesi günü Malkara halkı ile birlikte yapılacak olan kahvaltı günlerinin ilki 25 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 9.00`da Camiatik Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Öğretmen Evleri Lokali’nde gerçekleştirildi.

Yapılan kahvaltı programına Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Yardımcıları Bahaettin Cömert ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malkara halkı ile birlikte yapılan kahvaltıda vatandaşlar ile sohbet eden Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara’ya ve Malkaralılara daha kaliteli bir yönetim sunmak için sorunları ilk ağızdan dinledi. Vatandaşlarla fikir alışverişi yapıp kendilerinin görüşlerine de önem veren Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, sık sık notlar alarak Malkara Belediyesi’nin faaliyetlerini ve yatırım projelerini halka anlattı.

Vatandaşlar, yapılan kahvaltı programı ile birebir sorunlarını anlatabilmekten, taleplerini iletebilmekten, sorularının cevaplarını alabilmekten ve Malkara Belediyesi’nin faaliyetleri ile yatırım projelerini ilk ağızdan öğrenmekten dolayı Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a memnuniyetlerini belirtip kendisine teşekkür ettiler.

Her Cumartesi günü farklı yerlerde Malkara halkı ile birlikte yapılacak olan kahvaltı programlarının ikincisi Hacıevhat Mahallesi’nde yapılacak.

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ ETKİNLİĞİNDE ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Malkara Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliği Belediye Parkı ve Şehitlik Parkı`nda gerçekleştirildi. Uzun yıllardır Malkara’nın gördüğü en kapsamlı çocuk şenliği olan etkinlikte küçük Malkaralılar doyasıya eğlendiler.

Şehitlik Parkında şenlik açılışı ve şenlik bilgileri sunumu ile başlayan Malkara Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliğinde Rüzgâr Sanatları Resim Sergisi ve Malkara Belediyesi Resim Yarışması’na katılan tüm çocukların resimleri vatandaşlara sunuldu. Saat 14.00`de resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, resim yarışmasının sponsoru Özsoy Ticaret sahibi Yasin Özsoy ve Rüzgâr Sanat Okulu sahibi Nergiz Karaağaçlı takdim etti.

Malkara Belediyesi Resim Yarışmasında 1. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3-C sınıfı öğrencisi Cemre Dilay Tüsün, 2. Nurten Hüsnü Pullukçu İlkokulu 4-B sınıfı öğrencisi Berfin Mandacı ve 3. Nurten Hüsnü Pullukçu İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Kıvanç Bayram oldu.

Saat 13.00’de Şehitlik Parkında başlayıp saat 19.30’da Belediye Parkı’nda sona eren Malkara Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinliğinde gerçekleştirilen mini club dansları, yarışmalar, illüzyon, kukla, pandomim ve ipli kukla gösterileri, atölye çalışmaları, yüz boyama aktiviteleri, sosisli balon dağıtımı, pamuk şeker ikramı, Malkara Belediyesi 23 Nisan Dev Pano El Baskı aktiviteleri ve Hüseyin Köse İlkokulu ile Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (eski Malkara Lisesi) bahçelerindeki şişme oyun parkurlarında çocuklar gönüllerince eğlendiler.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16