Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MALKARA YATIRIMLARA DOYMUYOR

Göreve geldikleri günden beri Malkara´nın gelişip güçlenmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Ulaş Yurdakul “Malkara´ya kazandırdığımız yatırımlar büyük yatırımlar. Malkara´da göreve gelen siyasilerin 40 yılda yapamadı

GÜNDEM 12.10.2017 10:04:07 0
MALKARA YATIRIMLARA DOYMUYOR

Göreve geldikleri günden beri Malkara´nın gelişip güçlenmesi için çalıştıklarını belirten Başkan Ulaş Yurdakul “Malkara´ya kazandırdığımız yatırımlar büyük yatırımlar. Malkara´da göreve gelen siyasilerin 40 yılda yapamadıklarını biz 4. Yılımıza ilerlerken gerçekleştiriyoruz” dedi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara´da 40 yıldır seçim efsanesi haline gelmiş birçok tesisin temel atmasını ve açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

MALKARA ÇAVUŞKÖY ET KOMBİNA TESİSİ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile FFK Mühendislik San. Lti. Şti. arasında Çavuşköy Mahallesi Ballı Tepe mevkii 1171 parsele yapılması planlanan, Malkara/Çavuşköy Et Kombina Tesisi sözleşmesi imzalandı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; Türkiye´nin en büyük 2. Et Kombina Tesisini Malkara´ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “planladığımız Et Kombina Tesisinin sözleşmesini bugün imzalayarak yeri yüklenici firmaya teslim ettik. Türkiye´nin 2. büyük Trakya´nın en büyük Et Kombina Tesisini Malkara´ya kazandırıyoruz.  Malkaramız Et Kombina Tesisi ile tarihindeki en büyük yatırımı aldı. İhaleyi alan firma FFK Mühendislik San. Lti. Şti. sözleşme bedeli ise 31.671.200.00 TL (KDV dâhil) iş bitirme tarihi 13 Eylül 2018 (540 gün) dir. Malkara´da üreticilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Ekonomimizi canlı tutmak, kırsala hayat vermek, köyden kente göçü önlemek, çiftçinin üretime katkısını artırmak ve hayvancılığı teşvik edip kaliteli üretim gerçekleştirmek için yaptığımız Et Kombina Tesisi ile birlikte Malkaramız, Trakya´da hayvancılığın başkenti olacaktır. Göç veren bir Malkara değil göç alan bir Malkara´yı hep birlikte inşa etmek için şehrimizin her anlamda büyümesi ve gelişmesi için çalışıyoruz. Et Kombina Tesisinin Malkara´ya kazandırılmasında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak olmak üzere Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Et Kombina Tesisi Malkaralı üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi

Proje Detayları;

Et Kombina Binası; Bodrum + zemin kattan oluşmaktadır. Oturum alanı 6.600 m2 dir.

Toplam İnşaat alanı; 8600m2´den oluşmakla beraber binada kesimhane, padak, soğuk hava depoları, nakliye kısımları, et işleme alanları, yemekhane ve soyunma odaları bulunmaktadır.

Sosyal Tesis Binası; Kat adedi 4 kat olmakla beraber, oturum alanı 400m2 ve toplam inşaat alanı 1600m2´dir.

Güvenlik Binası; Kat adedi1 kat olup, oturum alanı 70 m2 ve taban alanı 70 m2´dir.

Yakma Binası; Kat adedi 1 kat olup oturum alanı 105m2 ve taban alanı 105m2´dir.

Gübre Deposu; Kat adedi 1 kat olup, oturum alanı 162m2 ve taban alanı 162m2´dir.

Trafo Binası; Kat adedi 1 kat olup, oturum alanı 72m2 ve taban alanı 72m2´dir.

Su Deposu; Kat adedi 1 kat olup,140m2´dir.

Kantar Binası; Kat adedi 1 kat olup,65m2´dir.

Toplam Oturum Alanı; 8014m2

Toplam İnşaat Alanı; 12414m2

Arsa Alanı; 55.204.51 m2

Yapılacak olan Et Kombinası Tesisi, 1. veya 2. sınıf mezbahaya ilaveten içerisinde et parçalama ve mamul madde üretim tesisi ile bu tesislerin tamamlayıcısı durumundadır.

/resimler/2017-10/12/1010412765348.jpg

MALKARA KAPALI PAZAR YERİ YAPIM İŞİ İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Malkara Belediyesi tarafından Camiatik Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, 563 Ada, 51 Parsele yapılacak olan “Malkara Kapalı Pazar Yeri” ihalesi Malkara Belediye Meclis Odasında kapalı zarf ihale usulü ile ihalesi gerçekleştirildi.

İhale komisyonu tarafından ihaleyi alan firma açıklanacak ve gerekli yasal süreç tamamlandıktan sonra “Malkara Kapalı Pazar Yeri” yapım işinin sözleşmesi yüklenici firma ile imzalanacak. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (beş) gün içerisinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından yüklenici firma tarafından Malkara Kapalı Pazar Yerinin inşaat çalışmalarına başlanacak. İnşaat işinin süresi yer tesliminden itibaren 615 (altı yüz on beş) gündür.

/resimler/2017-10/12/1011248860009.jpg

AİLE YAŞAM MERKEZİ İNŞAATI SON HIZ DEVAM EDİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara´ya yapılan “Aile Yaşam Merkezi” inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

40 yıldır Hacıevhat Mahallesine verilipte tutulmayan bu sözü tutmuş olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “ Bizler 40 yıldır Hacıevhat Mahallesine verilen sözü yerine getirmenin mutluluğuyla sizlerin karşısındayız. 40 yıldır Malkara´da bütün siyasetçiler geldiler, oylarınızı bize verin size kapalı düğün salonu yapacağız dediler. Siz oylarınızı a partiye, b partiye, birilerine verdiniz. Fakat düğünlerinizi kışın soğuğunda yazın sıcağında, kışın kar yağarken çamur içinde düğün yapmak zorunda kaldınız.  Bizim için gerçekten bu kanayan bir yaraydı. Bu düğünler gördüğümüz zaman içimiz acıyordu. İnşallah Aile Yaşam Merkezi´nin kısa bir süre sonra açılışını da gerçekleştireceğiz, sizi bu çileden kurtaracağız. Hacıevhat Mahallesi bize nasıl sahip çıktıysa bizde 40 yıldır Hacıevhat Mahallesine verilipte tutulmayan bu sözü tutmuş olmanın gururuyla siyasi hayatımız bitse de bir arkadaşınız kardeşiniz olarak gelip her zaman sizlerin çayını kahvesini içeceğiz. Bu yüzden bizlere siyasi hayatım boyunca partime, bana, şahsıma sahip çıktığınız için ben hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum”dedi.

/resimler/2017-10/12/1011530266715.jpg

RSS BETON ASFALT YOL ÇALISMASI HAYIRLI OLSUN

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından “11 İlçeye 11 Prestij Caddesi” kapsamında İsmet İnönü Caddesi´nde RSS (sıkıştırılmış beton üzeri asfalt) çalışması başladı.

İsmet İnönü Caddesi´nde gerçekleştirilen RSS beton asfalt çalışması esnasında incelemelerde bulunan ve yetkililerden detaylı bilgiler alan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından “11 İlçeye 11 Prestij Caddesi” kapsamında Tekirdağ Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince çalışmalarının ilk etabı Gülbaba İş Hanı yanından başlamış olup, Bademlik Camiine olan kısma kadar RSS beton asfalt çalışması yapılacak. Daha sonraki etapta yapılan RSS beton asfalt üzerine 5 cm aşınma tabakası olarak sıcak asfalt atılacak. TREDAŞ ve TESKİ ekiplerinin alt yapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından, 14 Kasım ve İsmet İnönü Caddelerinde planlandığı şekilde RSS beton asfalt, 5 cm aşınma tabakası olarak sıcak asfalt ve yaya kaldırımı çalışmaları tamamlanacaktır. Bizlere büyük destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak´a çok teşekkür ediyorum. Tamamlanan çalışmaların ardından Malkara Prestij Caddesi ile modern bir görünüme kavuşacak. Şimdiden hemşerilerimize hayırlı olsun.” dedi.   

/resimler/2017-10/12/1012505736739.jpg

MALKARA BELEDİYESİ´NDEN VATANDAŞLARA SÜTMATİK HİZMETİ

Malkara Belediyesi, vatandaşın sağlıklı ve hijyenik çiğ süte ulaşması için soğutmalı sütmatik makinasını hizmete sundu. S.S. Gözsüz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi´nden alınan çiğ süt, Malkara Belediye Akademisi bahçesine konulan soğutmalı sütmatik makinası ile vatandaşlara ulaşacak.

Vatandaşlar soğutmalı sütmatikten çiğ sütü litresi 1. 75 TL´den otomatlara attığı para kadar alabilecekler. Soğutmalı sütmatiğin haznesine, kendi kabını yerleştirerek çiğ sütünü alabilecek. Soğutmalı sütmatik makinası her süt verişinden sonraki 30 saniye kendini temizleyip dezenfekte ederek hijyenik ortam sağlayacak. Günlük olarak doldurulacak soğutmalı sütmatikte, önceki dolumdan kalan çiğ süt boşaltılacak.

200 litre kapasiteli soğutmalı sütmatik, içerdiği süt yasal kullanım süresi olan 24 saati doldurduğunda alarm verecek. Soğutmalı sütmatik üzerinden alınan çiğ sütün “ Alosüt” hattından sipariş talepleri alınarak evlere servis edilmeye başlanacak.

/resimler/2017-10/12/1013534175245.jpg

YENİ OTOGAR HİZMETE BAŞLADI

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul´da, 30 yıldır yılan hikayesine dönen ilçedeki şehirler arası otobüs terminalini yaparak hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Başkan Yurdakul “Otogar 40 yıllık bir şehir efsanesiydi, temelini attık açılışını gerçekleştirdik. 2 bin 572 metrekarelik inşaat alanına sahip olan ve 14 peron, 17 araçlık kapalı otopark 79 araçlık açık otopark bulunan otogar 5 milyon 200 bin liraya mal oldu” dedi.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ORHAN ÖZTRAK ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Orhan Öztrak Ortaokulu 2017 -2018 Eğitim Öğretim yılında eğitime başladı.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında her ilçeye bir okul yapma kararı aldı. Proje kapsamında yapılan Orhan Öztrak Ortaokulu eğitim öğretime başlamış oldu. Gerçekten gurur verici ve bu okul insana yapılan yatırımın en güzel örneklerindedir.  Bu 11 okulda Atatürk İlke ve İnkılaplarına uygun çağdaş eğitim yapılacağına inanıyorum. Malkara´daki okulun adını Orhan Öztrak Ortaokulu olarak isimlendirdik. Sayın rahmetli Orhan Öztrak´ı sizlere tanıtmak istiyorum. Okulumuza adını verdiğimiz Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Faik Öztrak´ın babası, Sayın rahmetli Orhan Öztrak, Malkara´nın yetiştirdiği güzide insanlardan olup Tavas, Afşin, Yalova Kaymakamlığı, Mülkiye Müfettişliği, Tekirdağ İl Temsilciliği, 3 Dönem Tekirdağ Milletvekilliği, Cumhuriyet Senatosu, Gümrük ve Tekel ile İçişleri Bakanlıkları yapmıştır. Bu denli önemli görevlerde bulunan Malkara´yı, Tekirdağ´ı en iyi şekilde temsil eden Sayın Orhan Öztrak´ın adını okulumuza vermekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Orhan Öztrak Ortaokulu Malkaralı vatandaşlarımıza hayırlı olsun ' dedi.

/resimler/2017-10/12/1014142456990.jpg

/resimler/2017-10/12/1015010739227.jpg

 


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16