Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MALKARA KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Malkara Belediyesi, dört koldan yatırımlarına devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin de yatırımlarıyla destek verdiği Malkara, adeta yeniden doğuyor.

YEREL HABERLER 4.06.2016 12:44:06 0
MALKARA KABUK DEĞİŞTİRİYOR

MALKARA KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Malkara Belediyesi, dört koldan yatırımlarına devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin de yatırımlarıyla destek verdiği Malkara, adeta yeniden doğuyor. Sabahın erken saatlerinde Albayrak´la birlikte mahalle ziyaretlerine başlayan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi, devam eden ortaokul ve otogar inşaatlarını yerinde inceledi ve Çınaraltı Mahallesi´nde hizmete sokulan kapalı devre sulama sisteminin açılışını gerçekleştirdi.

Malkara Belediyesi, dört koldan yatırımlarına devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin de yatırımlarıyla destek verdiği Malkara, adeta yeniden doğuyor. Tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ekonomiye sahip olan Malkara´da modern sulama sistemleri hayata geçiriliyor, Türkiye´nin sayılı et kombine tesislerinden birinin hayata geçirilmesi için gün sayılıyor, üreticiye Büyükşehir Belediyesi´nin işlettiği fabrikayla uygun fiyata yem temin ediliyor. Diğer yandan önemli yatırımlar da hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibinin de katılımıyla Malkara´da bir dizi açılış ve etkinlik gerçekleştirildi, devam eden yatırımlar incelendi. Sabahın erken saatlerinde Albayrak´la birlikte mahalle ziyaretlerine başlayan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi, devam eden ortaokul ve otogar inşaatlarını yerinde inceledi ve Çınaraltı Mahallesi´nde hizmete sokulan kapalı devre sulama sisteminin açılışını gerçekleştirdi.

/resimler/2016-6/4/1246198983976.jpg

BAŞKANLAR STK´LARLA BULUŞTU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Kardelen Düğün Salonu´nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile buluştular.

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Bizler Malkara Belediyesi olarak düzenli aralıklarla Sivil Toplum Kuruluşuyla toplantı yapıyoruz. Bu yaptığımız toplantılarda bazı sorunların Büyükşehir tarafından, bazı sorunların bizim tarafımızdan çözülmesi gerektiğinin fikrine eriştik. O yüzden iki Genel Sekreter Yardımcımız burada. Büyükşehir Belediye Başkanımız burada, bizler buradayız. Bu toplantı siyasi içerikli bir toplantı değil. Sizler hepiniz bir meslek örgütünü veya bir kitleyi temsil eden insanlarsınız. Bizler gibi kamu adına, değişik kitleler adına görev yapıyorsunuz. Bizlerin göremediği, sizin görebildiğiniz veya bizlere daha iyi hizmet etmek için yol gösterici olmanız dileğiyle yaptığımız bir toplantı bu. Yaklaşık iki yılı bitirdik. Bu iki yılda önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Tabi ki aksayan yönlerimiz de var. Bizim bu toplantıdaki gayemiz sizlerle birlikte olmak, sizlerin ağzından bağlı bulunduğunuz meslek odaları veya temsil ettiğiniz kitlelerin Malkara´da veya Tekirdağ´da yaşadığı sorunlar nelerdir bunları öğrenmek. Katkılarınız için sizlere teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Yurdakul´un ardından konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Ben Tekirdağ´ı batı ve doğu grubu diye ayırıyorum. Bir tarafta km2 1080 kişi düşüyor, Malkara´ya geldiğimiz zaman 37 kişi düşüyor. Bir taraf sanayi kenti bir taraf tarım ve hayvancılık kenti. Her şehrin 1-2 vizyonu vardır fakat Tekirdağ´ın Büyükşehir olması ile beraber sanayi vizyonu var, tarım-hayvancılık vizyonu var, turizm vizyonu var ve lojistik vizyonu var. 9 limanı, 13 OSB´si, 1 Avrupa Serbest Bölgesi var. Bütün bunların hepsine hitap edecek bir Tekirdağ yaratma çabası içindeyiz. Malkara´nın bir avantajı var. Çok çalışkan bir belediye başkanınız var. Son derece sisteme hakim, kendini yetiştirmiş. Ben Ulaş Bey´i tebrik diyorum. Sizleri de böyle bir başkan seçtiğiniz için tebrik ediyorum,” açıklamasında bulundu.

Yapılan yatırımlara her kesimin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Albayrak, “Bir yatırım yapıyoruz, bir tesis açıyoruz, temel atıyoruz. Bütün milletvekillerinin bulunması lazım. Bütün siyasi partilerin bulunması lazım. Bu CHP´nin yatırımı değil, bu hepimizin yatırımı. Özellikle rica ediyorum, bizim yaptığımız yatırımlara herkes katılsın, hep birlikte kucaklayalım,” temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından STK Başkanlarının görüşleri soru-cevap şeklinde alınıp, fikir alışverişi yapılarak değerlendirmelerde bulunuldu. STK Başkanları istek ve temennilerini Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul´a ilettiler. Malkara ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri dikkatle iletilen talepleri not ederek değerlendirmeye aldı.

OTOGAR VE OKUL İNŞAATLARI YERİNDE İNCELENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara´da yapımına devam edilen yeni otogar ve 21 derslikli okul inşaatı çalışmalarının son durumunu da yerinde inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul´un yapmış olduğu incelemeler esnasında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hülya Ertan´da yer aldı. Başkanlar yeni otogar ve 21 derslikli okul inşaatı alanlarına giderek yerinde incelemelerde bulundular ve yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgiler aldılar.

ÇINARALTI MAHALLESİ´NDE SULAMA SİSTEMİ AÇILDI

Malkara´nın Çınaraltı Mahallesi´nde Kapalı Devre Sulama Sistemi´nin açılışı kalabalık bir katılımcı topluluğu eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışa; Malkara Kaymakamı Osman Altın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim İçöz, Tek Park Genel Müdürü Şahabettin Küçükyazıcı, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Nazif Balcı, Celal Yılmaz ve Bahaettin Cömert, TESKİ Malkara Şube Müdürü Kenan Taşkın, Malkara Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTUYORUZ”

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, sulama sisteminin açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün burada seçimlerden önce verdiğimiz bir sözü tutmuş olmanın mutluluğu içerisinde sizlerin karşısındayız. Bizler mesai mefhumu gözetmeksizin Malkara´yı modern bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Şehir merkezinde modern bir çarşı sözü vermiştik. Geçen yıl Şehitlik Caddesi´ni yaptık. Bu yıl Hürriyet Caddesi, 14 Kasım ve İsmet İnönü Caddeleriyle devam edecek. Malkara için yeni otogar bir rüyaydı. Otogar Projemizin temelini attık. Malkaramıza 21 derslikli bir ortaokul kazandırdık. Yine Malkara için bir rüya olan Kombine Et Tesisimizin umuyorum ki bu yılın sonuna doğru temelini atacağız. Pazar yerimizin temelini atacağız,” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Yurdakul, “Şehir merkezinde bu çalışmaları yaparken kırsal anlamda üreticimizi en çok destekleyen Türkiye´deki tek Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışmak da bizlere gerçekten büyük onur ve gurur veriyor. Büyükşehir Belediyesi Malkara´nın ihtiyaçlarının farkındadır. Strateji planlarımızı, yol haritamızı hazırlarken birlikte hareket ediyoruz. Mera Islahı Projelerimiz, Arıcılık Projelerimiz var. Birlik Yem Fabrikası için söz vermiştik. Birlik Yem Fabrikası bugün Türkiye´de bir belediye tarafından işletilen tek yem fabrikası olma özelliği taşıyor. 13 Haziran´da Yaylagöne Sulama Kooperatifimizi kartlı sisteme geçiriyoruz. Küçükhıdır Sulama Kooperatifimize ciddi anlamda desteklerimiz oldu. Gerek Büyükşehir Belediyesi´nin, gerek Malkara Belediyesi´nin özellikle geleceğe sağlıklı nesil bırakmak, üreticimizin yüzünü güldürmek için sulama projeleri çok önemliydi. Hem geleceği hem bugünü kurtarmak adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin Çınaraltı Mahallesi´nde sunduğu bu hizmetin onurla ve gururla açılışını gerçekleştiriyoruz. Gerçekten üreticinin en çok yanında olan Büyükşehir Belediyesi ile üreticiye destek olan bir Malkara Belediyesi´nin hizmet anlayışını sizlere sunmaya çalışıyoruz. Bizler Kadir Başkanımızla birlikte 2019 yılına kadar Malkara´ya vermiş olduğumuz tüm sözleri tutarak sizlerin karşısına çıkacağız. Tesisimiz hepimize hayırlı ve uğurlu olsun,' diye konuştu.

ALBAYRAK: “TESİSİN HAKKINI VERMELİYİZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise; “Önemli olan böyle güzel günlerde bir arada olabilmek. Bugün Çınaraltı Kapalı Devre Sulama Sistemi tesisini açıyoruz. İki kooperatif başkanımdan bir ricam var. Bu tesisten alacağınız sonuçlar, verimlilik bize örnek olacaktır. Eğer buradan iyi bir sonuç alırsak bunu birçok yerde devam ettireceğiz. Bu tesisin hakkını verin. Bu tesisi en kısa sürede amorti ettirin, ondan sonra da kara geçirin,”dedi.

Malkara Kaymakamı Osman Altın da yaptığı konuşmada, “Bugün burada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi´nin ilçemizde yapmış olduğu önemli yatırımlardan bir tanesini daha açmış olacağız. Bir tarım merkezi olarak bilinen ilçemizin tarımsal kapasitesine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bu tesis bütün çiftçilerimize hayırlı, uğurlu olsun,”  diyerek düşüncelerini belirtti.

Konuşmaların ardından Malkara Kaymakamı Osman Altın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Kapalı Devre Sulama Sistemi´nin kurdele kesimini gerçekleştirdiler. Programın ardından törene katılanlara pilav ayran ikramında bulunuldu.

/resimler/2016-6/4/1247246485442.jpg

 

/resimler/2016-6/4/1248094611046.jpg


Türkiye Gazeteciler Federasyonu yerel basın için Meclis Araştırması istedi:

Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16