Bugün, 5 Mart 2026 Perşembe

Malkara Belediyesi´nden “Kurtuluştan Yükselişe“ çalıştayı

Malkara Belediyesi, yerel Kalkınmanın hızlanabilmesi, şehrin dinamiklerinin harekete geçirilerek, gelişimin önündeki engellerin tespit edilebilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla “Kurtuluştan Yükselişe“ çalıştayı düze

YEREL HABERLER 19.11.2019 12:31:48 0
Malkara Belediyesi´nden “Kurtuluştan Yükselişe“ çalıştayı

Malkara Belediyesi, yerel Kalkınmanın hızlanabilmesi, şehrin dinamiklerinin harekete geçirilerek, gelişimin önündeki engellerin tespit edilebilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla “Kurtuluştan Yükselişe“ çalıştayı düzenledi.

Malkara Düğün Salonu´nda gerçekleşen çalıştaya, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Malkara İlçe Müftüsü Safi Çınar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Pasin Akbulut, Malkara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Malkara İlçe Sağlık Müdürü Dr. Refet Çeviker, Malkara Belediyesi Meclis Üyeleri, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı,  STK Başkanları ile Temsilcileri, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Düzenlenen Çalıştay ile ilgili konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul;“ Geçtiğimiz dönem Malkara´nın sorunları ve sıkıntılarıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelme gayretinde bulunduk. Fakat yaptığımız toplantılarda bazı eksiklikleri tespit ettik. Bunların doğrultusunda toplantının şeklini değiştirerek herkesin katılabileceği, fikirlerini söyleyebileceği ve herkesin çalışmalara ortak olabileceği toplantılara tekrardan başlıyoruz.” dedi.

Başkan Yurdakul  konuşmasına şu şekilde devam etti:

YURDAKUL: “MALKARA´NIN SORUNLARI İÇİN ATILACAK ADIMLARA HEP BERABER HAZIR OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”

'Yerel yönetime, hükümete, kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına Malkara´nın çözümünü bekleyen sorunların çözülebilmesi için ciddi görevler düşüyor. Amacımız Malkara için gereken konuları konuşup ve doğru yolları bulup uygulamaya çalışmaktır. Şahsım olarak hiç bir zaman bahaneleri sorun etmeyip, aksine sorunların üzerine giden bir yapıyla yaşadığım kente hizmet etmeye çalışıyorum. Malkara´nın sorunlarına hâkim olan ve sorunların çözülebilmesinde yetkili kişiler olan bizler bugün ´Kurtuluştan Yükselişe´ temalı çalıştayda toplandık. Malkara´nın sorunları için atılacak adımlara hep beraber hazır olduğumuzu düşünüyorum.

Bizim yerel yönetim olarak bir çok sorunumuz var. Bunların en başında gelen sorun Büyükşehir yasasından kaynaklanan sorunlar. Bizler bu sorunlarla ilgili yaptığımız çalışmaları Genel Merkezimize gönderdik. Büyükşehir Yasası´nda neler değişmesini gerektiğini belirten yazımızı Belediye Meclisimizin AK Parti Grup Sözcüsü Hasan Efe´ye teslim ettik. Hükümetimizin Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili bir çalışması var. Umuyorum bu sorunlar kısa sürede çözülecektir. Daha önce içinde bulunduğumuz durumu Büyükşehir Meclisimizde belirtmiştim. Bu konuyu da sizlere özetlemek istiyorum.

/resimler/2019-11/19/1233580816015.jpg

BÜYÜKŞEHİR OLAN YERLERDE İLÇE BELEDİYE PAYI %2.5 BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN YERLERDE İSE %4

Büyükşehir Kanunu ile birlikte yapılan düzenlemelerde bir hata yapıldı. İhtiyaçlarının giderilmesi açısından Genel Bütçe Gelirlerinin yüzde 2.5 payı Türkiye´de ki bütün Büyükşehir kurumlarına bağlı ilçeler aktarıldı. Yani yüzde 2.5´luk payla Büyükşehir Kurumlarına bağlı ilçeler yaklaşık 63 milyon 500 bin kişiye hizmet etmeye çalışıyoruz. Hangi partiden olursa olsun bizler yüzde 2.5´luk paydan gelen bir bütçeyle vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Fakat Büyükşehir olmayan yerleşim merkezlerinin Belediye Payı yüzde 2.85, İl Özel İdare payı ise yüzde 1.15´dir. Yani yüzde 4 pay ile birlikte yaklaşık olarak 18 milyon kişiye hizmet etmeye çalışıyorlar. Sizde takdir edersiniz ki bu konu Yerel Yönetimler Kanununda ele alınması gerek en önemli konu olması gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili uzun bir raporum mevcut isteyen arkadaşlarımızla paylaşabiliriz. Bu sorun bize hizmet üretirken maddi sıkıntı olarak ciddi sorunlarla karşılaşmamızı sağlıyor.”

Konuşmaların ardından çalıştay katılımcıları gruplar halinde Malkara´nın avantajları, dezavantajları, sorunları ve çözüm önerilerini hakkında görüşlerini belirlediler.

Yapılan çalışmaların ardından sorunların belirlenmesi ve çözüm odaklı yaklaşımlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

TGF GENEL BAŞKAN YILMAZ KARACA TEKİRDAĞ’DAN SESLENDİ

IŞIKSAL; “TRAKYANIN EN GÜÇLÜ DERNEĞİ OLDUK…”

TGF BAŞKANLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN IŞIKSAL’DAN BAKIŞ MEDYA GRUBUNA ZİYARET…

Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nde Necmi Işıksal Güven Tazeledi

DAYANIŞMA ZİNCİRİNİN İLK HALKASI SÜLEYMANPAŞA’DA AÇILDI

SÜLEYMANPAŞA’DA GENÇLİĞİN YENİ YUVASI YÜKSELİYOR

GENÇLERİMİZLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ!

SÖZLERİMİZİ TUTARAK HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK!

Kolposkopi Neden Yapılır?

Op. Dr. Mert Talay Açıkladı: Menopoz Sürecini Sağlıklı ve Konforlu Geçirmenin Yolları

TREDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Zirvedeki Yerini Korudu: Üst Üste 6. Kez A.C.E Awards Ödülü

“Milli Parklarda altyapı-üst yapı yapılarak, yaban hayatı bozulacak”

CHP’li Avşar’dan Köprü ve Otoyol Özelleştirmelerine Sert Tepki

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN CMK UYGULAMALARI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN NALLAR HALK SOFRALARINDA VATANDAŞLARLA BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Süleymanpaşa Belediyesinden Yeni Evlenenlere 14 Şubat Sürprizi

Saat Kulesi’ne görkemli açılış

Marmaraereğlisi’nde Sokak İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı

MALKARA’DA 14 ŞUBAT’TA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

VAHAP AKAY BOŞUNA MI SEVİLİYOR?

ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”

ÇORLU KOOPERATİFİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ…

Trakya’nın Turizm Gururu 
Tezdoğan Turizm’den Ramazan Müjdesi:
 Bayram Sonrası Yeni Rotalar Bekliyor

OPTİMED’DEN TEKİRDAĞ’A TAM KAPSAMLI ONKOLOJİ MERKEZİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM…

ÇETİN; “HAYRABOLU OSB BÜYÜYOR…”

SARIKURT; “ÖZEL ENDÜSTRİ ALANI KURULACAK…”

GAZETECİ IŞIKSAL ANKARA’DA KULİS YAPTI

ANKARA’DA MİLLETVEKİLİ MESTAN ÖZCAN SORULARIMIZI YANITLADI

ANKARA’DA MİLLETVEKİLİ FAİK ÖZTRAK’I ZİYARET ETTİK

Yükleniyor

DAYANIŞMA ZİNCİRİNİN İLK HALKASI SÜLEYMANPAŞA’DA AÇILDI

SÜLEYMANPAŞA’DA GENÇLİĞİN YENİ YUVASI YÜKSELİYOR

GENÇLERİMİZLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ!

SÖZLERİMİZİ TUTARAK HEDEFİMİZE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK!

TREDAŞ, Müşteri Memnuniyetinde Zirvedeki Yerini Korudu: Üst Üste 6. Kez A.C.E Awards Ödülü

BAŞKAN NALLAR HALK SOFRALARINDA VATANDAŞLARLA BİRLİKTE İFTAR YAPTI

Süleymanpaşa Belediyesinden Yeni Evlenenlere 14 Şubat Sürprizi

Saat Kulesi’ne görkemli açılış

Marmaraereğlisi’nde Sokak İftarında Birlik ve Dayanışma Mesajı

MALKARA’DA 14 ŞUBAT’TA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMA

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13