Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SAHİBİ SADECE ÜRETİCİLER OLAN DÜNYA´DA Kİ TEK TOHUM FİRMASI, LİMAGRAİN

Dünya´nın önde gelen tohum şirketlerinden biri olan Limagrain; Türkiye´de ürettiği hibrid ayçiçeği tohumlarının yüzde 60´ına yakın kısmını, ihracat amaçlı üretiyor.

EKONOMİ 11.12.2017 14:37:23 0
SAHİBİ SADECE ÜRETİCİLER OLAN DÜNYA´DA Kİ TEK TOHUM FİRMASI, LİMAGRAİN

Dünya´nın önde gelen tohum şirketlerinden biri olan Limagrain; Türkiye´de ürettiği hibrid ayçiçeği tohumlarının yüzde 60´ına yakın kısmını, ihracat amaçlı üretiyor.  Limagrain Türkiye Genel Müdürü Dr. Cenk Saraçoğlu; Doğu Avrupa ülkelerin tedarikinden sorumlu olduklarını ve Macaristan´dan, Kazakistan´a kadar olan coğrafyadaki tüm ülkelere ayçiçeği tohumluğu ihracat yaptıklarını söyledi.

Dr. Cenk Saraçoğlu, “Mısır tohumunda da Güney Afrika, Fransa, Yunanistan, İspanya gibi Avrupa´nın belli başlı ülkelerine de ihracat yaptıklarını ifade etti. Saraçoğlu, “son yedi yıldaki ihracat rakamlarımızla, bağlı bulunduğumuz İstanbul İhracatçılar Birliği ilk üç firma sıralamasında yerimizi daima korumayı başardık. Yaklaşık olarak Türkiye´nin toplam tohum ihracatının yüzde 10´nuna yakınını biz yapıyoruz. Bu oranın artmasını planlayarak yeni yatırımımızın kısa sürede hayata geçmesini sağlayacağız” dedi.

PAZAR PAYI DEĞİŞEBİLİR

 Tohum piyasasında toplam pazarın çok fazla değişmediğini ve belli bir pazarın olduğunu ancak pazardaki payların değişebildiğini altını çizen Dr. Cenk Saraçoğlu, bu durumun ekim alanlarıyla ilgili olduğunu belirtti. Tarımdaki istatistiki rakamların belirsizliğine dikkat çeken Saraçoğlu, ekim alanlarını ve tohum satışlarını tahmin ederken zorlandıklarına işaret etti.  İç pazardaki satış rakamlarını istedikleri oranda tutturduklarını belirten Saraçoğlu, gelecek sene hem iç Pazar hem de ihracat satışlarında olumlu sinyallerin alındığını ve Pazar paylarında artış beklediklerinin altını çizdi.

TOHUMLUKLARIN ISLAHLARINI ÜLKEMİZDE YAPIYORUZ

Türkiye´de satmış oldukları hibrit ayçiçeği tohumluklarının tüm çeşitlerinin ıslahının kendileri tarafından yapıldığını belirten Dr. Cenk Saraçoğlu, “Biz tohum çeşitlerimizin anne ve babasını burada ıslah ediyoruz. Bu yepyeni hatlarla daha sonra pek çok melezlenme yapıyoruz. Ayçiçeği, mısır ve buğdaygillerde 40´ın üzerinde farklı çeşit tohumun üretimini yapıyoruz. Türkiye´de ayçiçeği tohumluk pazarında uzun yıllar ciddi Pazar paylarına sahip olmanın önemli nedenlerden bir tanesinin; ıslah edilen çeşitlerin bu topraklarda geliştiriliyor ve üretiliyor olması” dedi.

 LİMAGRAİN SAHİBİ ÇİFTÇİLER OLAN BİR TOHUM ŞİRKETİ

Limagrain´in, Dünya´da yüzde 100 sahibi çiftçiler olan tek tohum firması olduğunun altına çizen Saraçoğlu; Türkiye´deki ortaklarımız da yüzde 28.5 Trakya Birlik, yüzde 4.5 Karadeniz Birlik ve yüzde 67 oranında da Fransa´nın Limagna bölgesindeki üreticiler olduğunu belirtti. Şirket sermayedarlarının bizzat tarımın içinden geldiğini, üreticinin sorun ve dileklerinin çok iyi bilindiğini ifade etti.

Sektörün sorunlarına da değinen Dr. Cenk Saraçoğlu, ekonomik, sosyal belirsizlikler ve sektörün güçlü bir finans yapısına ihtiyacının olması gerektiğini kaydetti. Saraçoğlu, bir diğer sorunun da firmaların arzu ettiği kalitede kalifiye eleman bulunmaması olduğunu belirtti.

 “ TARIMDA YENİ TEKNOLOJİLER GELİŞİYORUZ”

Küresel kuraklık riski göz önünde bulundurularak, kurak şartlar altındaki verim performanslarının değerlendirilmesi amacıyla yeni teknolojiler de denediklerini belirten Dr. Cenk Saraçoğlu;  “LG tohum tarafından 2010 yılında başlayıp Dünya çapında 5 yıl boyunca 120 farklı lokasyonda her yıl binlerce test yapılarak 2015 yılında patent başvurusu yapılan Hydraneo teknolojisi ile mısır tarımına yeni bir boyut kazandırılmıştır. Bu teknoloji sayesinde yağışların az olduğu yıllarda veya sulama problemlerinin yaşandığı durumlarda dahi verim kaybının olmaması yada minimum verim kaybı olması sağlanmaktadır. Özellikle kuraklık riskinin olduğu İç Anadolu ve G. Doğu Anadolu bölgeleri için LG 30.500 ve LG 30.597 çeşitlerimizin ekimi çiftçilerimize büyük avantaj sağlamaktadır”dedi.

HASTALIKLARINA KARŞI YÜKSEK TOLERANS GÖSTEREN ÇEŞİTLER

Dr. Cenk Saraçoğlu; hastalıklara karşı yüksek tolerans gösteren çeşitler firmaları tarafından geliştirilerek çiftçilerin kullanımına sunulduğunu belirterek “Mısır tarımında bu teknolojik gelişmenin yanında, çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu özellikler üzerinde yapılan çalışmalar her yıl devam etmekte olup, Türkiye çapında her lokasyonda 4000´in üzerinde çeşidin aynı tarlada denemeleri yapılarak, bölgeler için en uygun çeşitlerin geliştirilmesi sağlanmaktadır.  Uzun yıllar mısır tarımı yapılan bölgelerde başlayan Fusarium spp., ve Helminthosporium spp. Hastalıklarına karşı yüksek tolerans gösteren hibrid mısır çeşitleri firmamız tarafında geliştirilerek çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur. Hastalık olmayan bitliklerin sağlıklı gelişimini tamamladığını ve verim kaybı olmadan üst düzey verimler ile hasatlarının gerçekleştiği bu yıl daha iyi gözlemlenmiş olup, çiftçilerimizin bir yıl boyunca emek vererek yetiştiriciliğini yaptığı ürünleri için tohum tercihi yaparken buna dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz.  Özellikle Çukurova, Ege, Marmara ve Sakarya bölgeleri için LG 30.692 ve LG 30.701 çeşitlerimizin hem hastalıklara göstermiş olduğu yüksek tolerans, hem de yüksek verimi çiftçilerimiz tarafında büyük beğeni kazanmıştır” dedi.

 

AYÇİÇEĞİ TOHUMUNDA YENİ TEKNOLOJİLER GELİŞTİRİYORUZ

Dr. Cenk Saraçoğlu; hibrid ayçiçeğinde de çiftçilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak çalışmalar yaptıklarını belirterek “yapılan çalışmaların ardında Orobanş (verem otu) ve  Mildiyö Hastalığı(Köse)´na karşı çok yüksek tolerans gösteren çeşitlerin geliştirilmesi ile birlikte, çiftçilerimizin sorunları ortadan kalkarak güvenli bir şekilde ayçiçeği tarımı yapılabilmektedir. Ayçiçeği tarımında Clearfield ve Clearfield Plus teknolojilerinin kullanıldığını, yine bir LG tohum markası olan Suneo teknolojisi ile ayçiçeğinin Orobanş otuna genetik olarak yüksek tolerans gösteren çeşitleri geliştirilerek piyasaya sunduklarını ifade etmiştir. Bu teknoloji sayesinde ise çiftçilerimiz, orobanş (Verem otu) ile mücadele etmek zorunda kalmadan, tarlada yalnızca diğer yabancı otların bulunduğu yerlere ilaçlama yaparak yüksek verim ve yağ oranı elde edebilmektedirler. Bu teknoloji hem gereksiz ilaç sarfiyatının önüne geçerken, olabilecek başka problemleri en aza indirerek güvenli ayçiçeği tarımını çiftçilerimizin kullanımına sunmaktadır ”dedi.

TÜRKİYE´DE ISLAH EDİLMİŞ TOHUMLAR DIŞ PAZARDA

Türkiye´de ıslah edilmiş ve paketlenmiş tohumların dış pazarda ön planda olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Dr. Cenk Saraçoğlu “Uzun yıllardır Türkiye ayçiçeği pazarında lider firmalardan biri olarak hizmet veren firmamızın geliştirmiş olduğu çeşitlerin ıslahı, üretimi, paketlenmesi ve satışı Türkiye´de gerçekleştirilirken, bugün Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere pek çok ülkede Türkiye´de Islah edilmiş, üretilerek paketlenmiş çeşitlerimizin ön planda olması bize ayrı bir gurur ve yeni çalışmalar için moral olmaktadır ”dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN BEĞENİSİNİ KAZANMAYA DEVAM EDİYORUZ

Limagrain Türkiye Satış Müdürü Mustafa Yalçın ise; pazara sundukları tohumlarla çiftçilerin memnuniyetini kazandıklarını belirterek “Trakya, Karadeniz, İç Anadolu, Marmara Doğu Anadolu ve Ege bölgeleri için bugüne kadar en çok satışı yapılan Tunca çeşidimizin ardında pazara sunduğumuz Goldsun, LG 5580, LG 5582, LG 5485, LG 50.585, LG 50.505, LG 5542 CL, LG 5461 CLP, LG 50.635 CLP çeşitlerimiz ile çiftçilerimizin beğenisi kazanmaya devam ediyoruz. Adana Bölgesi için özellikle mildiyö ve Orobanş otunun mücadelesinin zor olduğu yerler için geliştirilen LG 5485, LG 50.585 ve LG 50.505 çeşitlerimiz ile pazarda açık ara liderliğimizi sürdürmekteyiz”dedi.

/resimler/2017-12/11/1440337453124.jpg

 

/resimler/2017-12/11/1440500265924.jpg

/resimler/2017-12/11/1441067922547.jpg





Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

TEVFİK KESKİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ….

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13