Tarih: 16.05.2015 12:03

KARIŞ KARIŞ DOLAŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Anadolu Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı Ümit Özpolat, Çerkezköy’de ziyaretlerde bulundu.

KARIŞ KARIŞ DOLAŞIYOR

Emine Ülker Tarhan’ın CHP’den istifa ederek kurduğu Anadolu Partisi, Tekirdağ’da da iddialı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Partinin Tekirdağ Milletvekili Adayı Ümit Özpolat, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerine Çerkezköy’le devam etti.

Çerkezköy ziyaretleri sırasında Anadolu Partisi’nin vizyonu hakkında bilgiler veren Özpolat, “Bir Anadolu Partisi olarak, yolsuzlukla mücadele, medya ve yargının bağımsız kılınması, ülkemizin üretim modellerinin değiştirilmesi, yenilenebilir enerji, programlı tarım ve ekonomi politikası, öz kaynaklarımızla teknoloji üretimi yapılmasını sağlamaya yönelik bilimsel eğitim sisteminin kurulması, kadın ve çocuk hakları, çevre ve hayvan hakları konularında devrimci bir partiyiz,” diye konuştu.

“DEĞERLERİMİZİN KORUYUCUSUYUZ”

Özpolat, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz, Cumhuriyetin değerlerinin, temel insan hak ve özgürlüklerinin, kadın-erkek eşitliğinin, eşit yurttaşlığın, çağdaş ulus devletin, ülkenin bölünmez bütünlüğünün, emeğin kutsallığının, laikliğin, demokratik hukuk devletinin, doğal kaynaklarımızın ve tarihi değerlerimizin korunması anlamında muhafazakarız. Ulusal değerlere bağlılık, sosyal devletin güçlenmesi konularında ulusalcıyız. Ama her şeyden önce ve en önemlisi sonuna kadar özgürlükçü ve cumhuriyetçiyiz.”

“BİRLEŞEREK ZENGİNLEŞECEĞİZ”

Nasıl bir Türkiye hayal ettiklerine vurgu yapan Anadolu Partisi Milletvekili Adayı Özpolat, “Biz Cumhuriyet’in kızlarına, oğullarına güveniyoruz. Yurtta barış, dünyada barış ilkesini benimsemiş, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir,” diyen milletimize güveniyoruz. Siyasete başka bir pencere açmak istiyoruz. Hoyratça talan edilen bu toprakları sulayıp yeşertmek istiyoruz. Gitgide ağırlaşan yaşam koşullarına karşı adil bir gelir dağılımı ve üreterek zenginleşmeyi hedefliyoruz. Ayrışarak küçülen değil birleşerek büyüyen bir Türkiye’de iktidar olmak istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

İktidara geldiklerinde hayata geçirmeyi planladıkları icraatlardan da birkaç örnek veren Özpolat, “Kentlerden ayrılarak köylere yerleşen, satışa yönelik üretim faaliyetinde bulunan her vatandaşa emekli ise maaşının yüzde on fazlasını ödeyeceğiz. Köylerde tarımsal üretim, besicilik, arıcılık yapmalarını mali destekle teşvik edeceğiz. Başkanlık sistemi yasama yargı yürütmenin tek kişinin denetimine verilmesi demektir. Ülkemizin tek adam anlayışıyla yönetilmesini reddediyoruz. Cumhuriyetimizin tam anlamıyla demokratik bir ortamda işlemesi için gereken düzenlemeleri yerine getireceğiz,” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —