Tarih: 01.12.2019 07:42

İzzet Volkan Türkiye´nin gururu olmaya aday

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağımızın gururu Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, Türkiye´nin gururu olma yolunda ilerliyor.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet Volkan, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) yönetimine Türkiye´nin adayı olarak gösterildi.

Merkezi Fransa´nın başkenti Paris olan WCF kuruluşunun bugüne kadar yönetimine iki Türk girebilmiştir. Bunlardan biriside Rifat Hisarcıklıoğlu olmuştu.

İzzet Volkan´ın WCF yönetimine aday gösterilmesi de kolay olmadı. Öncelikle Türkiye´de iki aylık bir süreyle yapılan elektronik oylama ile adaylar arasından İzzet Volkan ismi belirlendi. Seçimi kazanan İzzet Volkan´ı şimdiden Türkiye´de ki tüm oda başkanları ve yöneticileri tanımış oldu. Şimdi de WCF yönetimine girmesiyle tüm dünya ticaret odaları tanımış olacak.

Seçim çalışmaları kapsamında İzzet Volkan´ın Eylül ayında Rusya´da gerçekleşen WCF toplantısına katıldığı biliniyor. Edinilen bilgilere göre; dünya genelinde farklı ülkelerden 12.000 odanın kayıtlı olduğu WCF tüm dünyadaki odaların kapasitesini geliştirerek özel sektörün gelişimini artırmayı hedefliyor. 1951 yılında faaliyetlerine başlayan WCF başta Dünya Bankası olmak üzere birçok uluslararası kurum ile yakın çalışıyor. WCF websitesinde yer alan bilgilere göre mevcut yönetimde Türkiye´nin yanı sıra Çin, İngiltere, ABD, Almanya, Rusya, Brezilya, Kanada, Hindistan, Japonya, Güney Afrika gibi dünyanın önemli ülkeleri bulunuyor.

İnternet üzerinden yapılmakta olan oylama ile seçilecek 20 kişi için birçok ülkeden adaylar olduğu biliniyor. Sonuçların Aralık ayının başında açıklanacağı tahmin ediliyor.

/resimler/2019-12/3/0743168649392.jpg

İZZET VOLKAN KİMDİR?

1984 İstanbul doğumlu olan İzzet Volkan, ilköğretimine Çorlu Uncular Süleyman Pekel ilkokulunda başladı. Orta ve lise öğrenimini Nişantaşı Işık Lisesi´nde büyük bölümü yatılı olarak geçirdi. Devamında ABD´de Purdue Universitesi´nde Ekonomi bölümü ana dalını ve Politik Bilimi yan dalını bitirdi. Üniversite hayatı döneminde, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası başta olmak üzere; Ford, Otosan gibi birçok kurumsal firmada stajını tamamladı. Üniversite hayatı sonrası 2007 yılında Türkiye´ye dönüp, aile şirketinde ‘Direktör´ olarak göreve başladı. Bu süreçte, Boğaziçi Üniversitesi ve İngiltere´deki Loughbrough Üniversitesi başta olmak üzere birçok kurumda eğitimlere katıldı. Bugün; otomotiv, zirai aletler, sigorta, akaryakıt, araç kiralama, tarım ve gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyet gösteren aile şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Direktörlüğü görevini sürdürmekte. Evli ve iki kız çocuk babasıdır.

Olay Aktif Gazetesi olarak Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın İzzet Volkan´na çıktığı yolda başarılar dileriz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —