Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HİZMETTE İBRAHİM UYAN FARKI

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 5 yıl içerisinde ilçe genelinde tüm mahallelere eşit hizmet anlayışıyla kazandırılan yatırımların Yeniçiftlik Mahallesi; 77.000.000 TL, Marmaraereğlisi merkez; 81.000.000 TL, Sultanköy Mah

GÜNDEM 11.02.2019 20:16:51 0
HİZMETTE İBRAHİM UYAN FARKI

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 5 yıl içerisinde ilçe genelinde tüm mahallelere eşit hizmet anlayışıyla kazandırılan yatırımların Yeniçiftlik Mahallesi; 77.000.000 TL, Marmaraereğlisi merkez; 81.000.000 TL, Sultanköy Mahallesi; 55.000.000 TL, Türkmenli Çeşmeli ve Yakuplu üç mahalleye yapılan 7.000.000 TL´lik yatırımlarla ilçe geneline toplamda 220.000.000 TL´lik yatırım kazandırıldığını söyledi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ilçede son 5 yılda gerçekleştirilen 220.000.000 TL´lik yatırımları değerlendirdi.

Yatırımların tüm ilçe geneline yayıldığını söyleyen Başkan Uyan; 5 yılda ilçemize kazandırdığımız hizmet binası, pazar yeri, asfalt şantiyesi, kültür merkezleri, yenilenen araç filomuz, kanalizasyon hatları, içme suyu hatları, yağmur suyu ve atık su arıtma tesisleri, yol yapım çalışmaları, doğalgaz çalışmaları, engelli ve sağlık hizmetlerimiz, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerimiz ve eğitim yatırımlarımız ile 220.000.000 TL´lik hizmetleri ilçemize kazandırdık. “dedi.

HALKIMIZA DAHA KALİTELİ HİZMET SUNABİLMEK ADINA YENİ BELEDİYE BİNAMIZ HİZMETE AÇILDI
Yeni belediye binası projesine değinen Başkan Uyan; “İlçemizin uzun zamandır ihtiyacı olan, mevcut eski belediye binamızın yetersiz kalması ve ilimizin büyükşehir statüsüne geçmesi sebebiyle ilçemize bağlanan Yeniçiftlik ile Sultanköy Mahallelerimizle artan nüfusumuza daha kaliteli hizmet vermek amacıyla Proje bedeli 11.000.000 TL olan yeni belediye hizmet binamız; ilçemiz D110 karayolu Çorlu Kavşağı karşısında 1.866 m² arazi içerisinde 11.000 m² kapalı alanı ile 2´si bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı olarak projelendirildi. 2016 yılında yapımına başlanan yeni hizmet binası projemiz 2018 yılında tamamlanarak hayata geçirildi. “dedi.

YENİÇİFTLİK MAHALLEMİZ MODERN PAZAR YERİNE KAVUŞTU
Yeniçiftlik Pazar yeri projesini aktaran Başkan Uyan; “İlimizin büyükşehir olması sebebi ile 2014 yılında ilçemize bağlanan Yeniçiftlik Mahallemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan kapalı ve açık pazar yeri projemizi 2016 yılında tamamlayarak halkımızın ve esnafımızın kullanımına sunduk. 136´sı kapalı alanda olmak üzere toplam 600 pazarcı esnafına istihdam sağlayan, Pazar yerimizde vatandaşlarımızın dinlenebileceği sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı kafeterya, 500 araçlık otopark ve zabıta noktası alanları da bulunmaktadır. Yaklaşık maliyeti 3.500.000 TL olan pazar yerimiz; 16.300 m² üzerine kurulmuş olup 1. Etap Pazar yeri 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış olup halkımızın hizmetine açılmıştır. 2. Etabın ise projesi hazırlanmış ve ihale aşamasına gelinmiştir. Önümüzdeki dönem pazar yerinin tamamı kapatılarak kapalı pazar yeri haline getirilip halkımızın hizmetine sunulacaktır. “diye konuştu.

GENÇLİK MERKEZİMİZİ ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK
Gençlik Merkezi´nin ilçe halkının ve özellikle öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Uyan; “Gençlik Merkezimiz ilçe halkımızın ve özellikle gençlerimizin tam donanımlı bireyler olarak meslek sahibi olmaları amacıyla akademik, sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanarak kullanıma açıldı. 2.700.000 TL proje bedeli ile yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi binamız; Atatürk Bulvarı üzerinde 1000 m²´lik alanda, bodrum kat dahil 6 kat ve içerisinde bilgisayar odası, kurs ve konferans salonları, sinema salonları gibi bölümleri ile ilçe halkımızın sosyal ve kültürel tüm ihtiyaçlarına hitap etmektedir. “şeklinde konuştu.

HER MAHALLEYE BİR KÜLTÜR MERKEZİ KAZANDIYORUZ
Her mahalleye bir Kültür Merkezi projesini aktaran Başkan Uyan; “İlimizin Büyükşehir statüsüne geçmesiyle köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizin (Türkmenli Çeşmeli ve Yakuplu mahallelerinin) sorunlarını belirleyerek mahallelerimize yatırımlara başladık. Mahallelerin en önemli sorunlarından olan düğün salonu, muhtarlık binası, kahvehane, sağlık binası ihtiyaçlarını çözmek amacıyla her mahalleye bir kültür merkezi projemizi başlattık. Cumhuriyet Dönemi köy konağı projesi örnek alınarak başlanan “Her mahalleye bir kültür merkezi projemizde Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezimizin kaba inşaatı tamamlandı. Çeşmeli Mahallemizde ise arsası hayırsever vatandaşımız Hayrettin Hayırlı tarafından tahsis edilen alanda yapımına başlanan kültür merkezimizin inşaatı hızla devam ediyor. Kültür merkezlerimiz içerisinde muhtarlık, düğün salonu, sağlık odası, nikah salonu, kafeterya çok amaçlı salonlar olmak üzere 7 den 70 ‘e tüm mahalle halkının ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde projelendirildi. Yakuplu Mahallemizde yapılacak olan kafeterya, sosyal donatı alanları 500 araçlık otoparkı içerisinde barındıran düğün salonu projesi ihalesi gerçekleştirildikten sonra 6 ay içerisinde tamamlanarak Yakuplu Mahallemize kazandırılacaktır. Mahalle halkının yanı sıra Düğün salonundan elde edilen gelir muhtarlık aracılığıyla mahalleye yatırım olarak dönecektir. “diye konuştu.

İLÇEMİZE ANAOKULUNDAN MYO´YA KADAR BİRÇOK EĞİTİM YATIRIMINI KAZANDIRDIK
Eğitim yatırımlarına değinen Başkan Uyan; “İlçemizde eğitimin gelişmesi amacıyla Marmaraereğlisi ilçe merkezinde eğitimin başlangıcı olan anaokulundan başlayarak ilköğretim, iki lise, Yeniçiftlik Mahallemizde lise alanı, Seymen Yolu üzerinde NKÜ Meslek Yüksek Okulu, Dereağzı Mahallemizde Fakülte alanı, Engelsiz Yaşam Merkezi ve öğrenci yurdu alanı olmak üzere 125 dönümü belediyemize, 115 dönümü maliye hazinesine kayıtlı olmak üzere toplam 240 dönümlük alan eğitim alanına dönüştürerek Milli Eğitim Bakanlığı ve Namık Kemal Ünivetsitesi´ne tahsislerini yaparak eğitim sorunlarının ortadan kalkmasına ve ilçemizin öğrenci kenti vizyonuna katkıda bulunduk. Çocuklarımızın eğitimin her aşamasında ilçemizde ailelerine yakın bir ortamda eğitim alabilmeleri ve anaokulu ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Bahçelievler Mahallemizde mülkiyeti Belediyemize ait arsanın anaokulu imar planını yaptırarak 341 ada 2 parselde kayıtlı 2000 m²´lik arsayı Milli Eğitim Bakanlığı´na tahsis ettik. Hayırsever vatandaşımız Hacı Mehmet Söylemez tarafından yaptırılan anaokulu 2015 yılında kullanıma açıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi‘nin ‘11 İlçeye 11 Okul´ projesi kapsamında mülkiyeti Belediyemize ait Bahçelievler Mahallesi 276 ada 1 parselde kayıtlı 5795 m²´lik arsanın ilkokul alanı olarak plan tadilatı onaylanarak maliye hazinesine devri yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu 2018 yılında tamamlandı. Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Belediye Başkanlığımızın ortak projesi olan 1500 öğrenci kapasiteli 38.000 m² alan üzerine 5500 m² inşaat alanlı Meslek Yüksek Okulu‘nu ilçemize kazandırdık. Yapımı tamamlanarak 2018 yılında kullanıma açılan Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu ilçemizin öğrenci kenti vizyonun ilk adımı olarak başarıyla tamamlandı. Arsası Belediyemize ait olan Bahçelievler Mahallesi 499 ada 1 parselin lise binası yapımı için plan tadilatı tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı´na tahsisi yapıldı. Arsa tahsisi sonrasında yapılan İmam Hatip Lisesi 2018 yılında eğitim öğretime başladı. Tarih turizm ve öğrenci kenti vizyonuyla hızla gelişen ilçemizde eğitim kalitesinin üst seviyelere çıkması amacıyla gerek imar planlaması, gerekse tahsis ve devir işlemlerini yaparak eğitime katkı sağladık. İnşaatı tamamlanan okullar dışında; Endüstri Meslek Lisesi yapımı için 16,969 m²´lik arsayı, Milli Eğitim Bakanlığı´na tahsis ettik. ”şeklinde konuştu.

YENİÇİFTLİK MAHALLEMİZE LİSE YAPIMI İÇİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI´NA ARSA TAHSİS ETTİK
Yeniçiftlik Mahallesi´ne lise yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı´na arsa tahsisinde bulunulduğunu söyleyen Başkan Uyan; Ayrıca Yeniçiftlik Mahallemizde ihtiyaç duyulan lise için Atatürk Bulvarı 738 ada 1 parselde kayıtlı 5109 m²´lik arsanın plan tadilatı belediyemizce tamamlandı ve arsa Milli Eğitim Bakanlığı´na tahsis edildi. Dereağzı Mahallesi´ne fakülte yapımı, 250 kişilik öğrenci yurdunu belediyemiz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğiyle tamamlayarak eğitim yatırımlarına devam edeceğiz. “dedi.

ARAÇLARIMIZI SATIN ALARAK 5 YILDA 2.3 MİLYON TL KARA GEÇTİK
Belediyenin araç kiralama yerine satın alma yoluyla 5 yılda elde edilen kar oranını açıklayan Başkan Uyan; “Belediyemiz araç filosuna her geçen gün modern ve son teknoloji ile donatılmış araçlar ekleyerek halkımıza hizmetleri anında ulaştırmayı hedefliyoruz. Asfalt şantiyemizde ürettiğimiz asfaltı günün koşullarına uygun, ihtiyaçlara anında cevap verecek şekilde kullanabilmek adına 2 adet kombine sathi kaplama aracı, 2 adet kazıcı yükleyici kepçe, 6 metre serim genişlikli paletli 1 adet asfalt finisheri,160 ps basınçlı 1 adet asfalt silindiri 40 ton sıkıştırma kapasiteli 1 adet toprak silindiri 4 adet 6x2 damperli kamyonu araç filomuza kazandırdık. Ayrıca ; Zabıta Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen işleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 21 adet binek aracı filomuza kazandırdık. Belediyemizin çeşitli birimlerinde ihtiyaç olan 25 adet aracı 3.2 milyon TL´ye satın aldık. Kiralama yolu ile 5 yılda 5.5 milyon TL kiralama bedeli ödeyeceğimiz araçları satın alarak 2.3 milyon TL kara geçip, üstelik 25 adet aracı Belediyemize kazandırdık. “şeklinde konuştu.

ASFALTINI KENDİSİ ÜRETEN ÖRNEK BELEDİYELERDENİZ
Asfalt şantiyesi ile kendi asfaltını üreterek tasarruf sağlayan bir belediye olduklarını ifade eden Başkan Uyan; “Asfalt üretimini kendi şantiyemizde yaparak ülkemiz genelindeki belediyelere örnek teşkil etmekteyiz. Araçları ile birlikte yaklaşık 6.000.000 TL maliyetle 2015 yılında faaliyete geçen şantiyemiz; saatte 120 ton asfalt üretim kapasitesine sahiptir. Şantiyemizde kendi imkânlarımızla ürettiğimiz asfaltı ilçemiz genelinde yol yapımında kullanarak hem tasarruf sağlıyor, hem de vatandaşlarımızdan gelen taleplere anında müdahale ediyoruz. “ifadelerini kullandı.

İLÇEMİZ GENELİNDE 40 KM SICAK ASFALT YOL YAPIMINI TAMAMLADIK
Yol yapım çalışmalarına değinen Başkan Uyan; “Altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarımızda asfalt şantiyemizde kendi imkânlarımızla ürettiğimiz asfaltı kullanarak ilçemiz genelinde hummalı çalışma yürüttük. Altyapı çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlanan Sultanköy Mahallemizde 10 km.,Yeniçiftlik Mahallemizde 12 km, Yakuplu Mahallemizde 3 km., Çeşmeli Mahallemizde 3 km., Türkmenli Mahallemizde 2 km ve Marmaraereğlisi merkezde 10 km. olmak üzere vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak ilçemiz genelinde 40 km sıcak asfalt yol yapımını tamamladık.

16 BİN KAMYON STABİLİZE MALZEME İLE YOL ZEMİNLERİNİ GÜÇLENDİRDİK
İlimizin büyükşehir olmasıyla ilçemize bağlanan Sultanköy ve Yeniçiftlik mahallelerimizdeki altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarda yollarımızın zemin güçlendirmesine öncelik verdik. Altyapı (doğalgaz, kanalizasyon, yağmur suyu) çalışmaları tamamlanan yollarımızın zeminleri stabilize ve bypass malzeme ile güçlendirilerek asfalt serimine uygun hale getirildi. İlçemiz genelinde tüm mahallelere ulaşarak, vatandaşlarımızdan gelen talepleri de dikkate alarak 16 bin kamyon stabilize malzeme ile yol zemin hazırlama çalışması yürüttük. Altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere olan yollarımızda stabilize zemin malzemesi çalışmalarımız devam etmektedir.

İLÇEMİZ GENELİNDE 130.000 m² KİLİT TAŞ ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLDÜ
İlçemiz genelinde altyapı çalışmaları tamamlanan ara sokaklarda ve belirlenen caddelerde kilit taş çalışması yaparak yenilenen yollarımızı halkımızın kullanıma açtık.
Altyapı, doğalgaz ve kanalizasyon çalışmaları tamamlanan Sultanköy Mahallemizde ara sokaklar kilit taş yapılırken, kaldırım çalışmaları da tamamlandı. Yeniçiftlik Mahallemizde doğalgaz ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığı kilit taş için uygun ara sokaklar ve ana caddelerin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının akabinde kilit taş yapımı tamamlandı. İlçe merkezimizde ise; doğalgaz çalışmaları nedeniyle kazılan kilit taş yollar onarılarak tekrar kullanıma açıldı. İlçemiz genelinde 130.000 m² kilit taş çalışması yürütüldü.

İLÇEMİZ GENELİNDE 90 KM SOĞUK ASFALT ÇALIŞMASI YAPILDI
Sathi kaplama (soğuk asfalt) çalışmalarımızla ilçemiz genelinde altyapısı tamamlanan ve sathi kaplamaya uygun cadde ve sokaklarımızı asfalt şantiyemizde ürettiğimiz soğuk asfaltla kaplayarak vatandaşlarımızın kullanımına açtık. 8 ton bitüm, 17 ton mıcır kapasiteli 2 adet özel yapım sathi kaplama aracımızla günde 4 km sathi kaplama çalışması yapabiliyoruz. İlçemiz genelinde 90 km. soğuk asfalt (sathi kaplama) yol çalışması yürüterek hizmetlerimizi tüm mahallelerimize ulaştırdık. “şeklinde konuştu.

SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ İLÇEMİZ DOĞALGAZA KAVUŞTU
İlçeye doğalgaz kazandırma sürecini aktaran Başkan Uyan; “İlçemizde 2017 yılında doğalgaz kullanılmaya başlandı. BOTAŞ ve EPDK´yla yapılan yazışmalar neticesinde 2005 yılında ilçemiz genelinde saha çalışmaları yapıldı. O yıllarda konut ve bina sayısı açısından yetersiz bulunan ilçemizde 2012 yılında yürürlüğe giren doğalgaz piyasası kanunu çerçevesinde yine ilgili kuruluşlara belediyemizce yapılan başvurularla ve 2012 yılında alınan meclis kararıyla BOTAŞ Genel Müdürlüğü´nden gönderilen 5 ayrı uzman ekip tarafından saha çalışmaları tamamlanarak, Marmaraereğlisi EPDK kararıyla lisans sahibi şirket dağıtım bölgesine dahil edildi. Doğalgaz lisansını alan firma tarafından belediyemize ulaştırılan kazı izinlerine göre Fen İşleri Müdürlüğümüzce planlaması hazırlandı. “diye konuştu.

76.000.000 TL ALTYAPI YATIRIMINI İLÇEMİZE KAZANDIRDIK
Altyapı çalışmalarında gelinen noktayı açıklayan Başkan Uyan; “Belediye Başkanlığımızın talebi doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlar ile ortak yürüttüğümüz projelerimizle Yeniçiftlik Mahallemize 16.000.000 TL´lik içme suyu ve arıtma tesisi yapımı, DSİ ve TESKİ işbirliğiyle Tekirdağ-İstanbul E-5 Karayolu´ndan yağmur su geçişi için taşkın önleyici 9 adet menfez yapımı; 10.000.000 TL, Yeniçiftlik Mahallesi Kanalizasyon hattı yapım işi 32.000.000 TL, Sultanköy Mahallesi kanalizasyon hattı yapım işi 13.000.000 TL ve Marmaraereğlisi içme suyu isale hattı projesi 5.000.000 TL olmak üzere ilçemiz genelinde 76.000.000 TL altyapı yatırımı kazandırdık. İlçemizin kanalizasyon altyapı sorunun ortadan kaldırılması amacıyla Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü yatırım programı ile 53 km kanalizasyon hattı, 7 Kmyağmur suyu hattı olmak üzere toplamda 60 km. altyapı imalatı yapıldı. 700 adet kanalizasyon şebeke hattı bakım ve onarımı yapıldı. Elektrik kesintilerinde hizmete devam etmek amacıyla TESKİ tesis ve hizmet binalarına 7 dev kapasiteli adet jeneratör kondu. Sultanköy Kanalizasyon inşaatında sona gelindi. Vidanjör devri sona erdi. Yeniçiftlik Mahallesi´nde kanalizasyon hattı ilk etabı tamamlanarak ikinci etap için ihale sürecine gelindi.

SU KESİNTİLERİNE SON VERDİK
Yeniçiftlik Mahallemizde 30 güne varan su kesintilerini gidermek amacıyla yapılan görüşmeler sonrasında su irsale hatları yenileme projesi ile eski kullanılan asbestli boruların Çorlu Yeniçiftlik Mahallesi arası 22 km´lik bölümüne özel üretilmiş cam elyaflı borular döşenerek içme suyu hatlarımız yenilendi ve su kesintileri giderildi.
Bunun yanı sıra belediyemiz garajında bulunan içme suyu arıtma tesisi ve evsel atık arıtma tesisi revize edilerek toplamda 16.000.000 TL´lik yatırımı gerçekleştirdik. Su irsale hatları yenileme projesi kapsamında 100 Km içme suyu hattı, 20.500 adet içme suyu şebeke hattı bakım ve onarımı yapıldı. İlçe genelinde periyodik olarak toplamda 17.000 metreküp içme suyu deposu temizlenerek dezenfekte edildi. 19 adet içme suyu deposu ve terfi merkezinin bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak, su deposu ve terfi merkezleri sağlam, güvenli ve çağdaş bir hale kavuşturuldu. İlçe genelinde her gün yapılan içme suyu numune alma işlemleri için, su numunesinin hijyenik ve pratik bir şekilde alınacağı 10 mahallede 17 farklı noktada içme suyu numune alma kabinleri yapıldı. Türkmenli Barajından Marmaraereğlisi ilçe merkezine su ileten 6 km uzunluğundaki eski CTP borular, yenileri ile değiştirilecektir. İşin ihalesi yapılmış olup en yakın zamanda çalışmalara başlanılacaktır. Yeniçiftlik Mahallesi´nde sık sık su kesintileri yaşanmaktaydı. Türkgücü Mahallesi´nden Yeniçiftlik Mahallesine su ileten eski ve sık sık arıza yapan asbestli boru hatları yeni ve uzun ömürlü duktil demir borular ile değiştirildi. Toplamda 16 km yeni içme suyu hattı imalatı yapıldı. Böylece yaz döneminde bile yaşanan su kesintileri en aza indirgenmiş oldu. İçme Suyu Arıtma Tesisleri (2 Adet) yenilenmiştir. İlçe merkezine iletilen suyun arıtılmasını sağlayan Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi 2016 yılında tamamen yenilenmiştir. Böylece günlük arıtma kapasitesi 5.000 m³´ten 10.000 m³´e çıkarılmıştır. Eski ve işlevini yerine getiremeyen ekipmanlar, son teknoloji yeni ekipmanlar ile değiştirilmiştir. “diyerek altyapı yatırımlarını aktardı.

16.000 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK
İlçe geneline yayılan ağaçlandırma çalışmalarını aktaran Başkan Uyan; “İlçemiz genelinde ekolojik dengeyi korumak ve geliştirmek amacıyla daha Yeşil Marmaraereğlisi için 5 yıl içerisinde 16.000 fidan dikimi ve 7500 adet mevsimlik çiçek ekimi yaparak ilçemize ve doğamıza sahip çıktık. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir şehir bırakabilmek için fidanlarımızı toprakla buluşturmaya devam edeceğiz. “dedi.

YENİÇİFTLİK ATATÜRK PARKI´NI HALKIMIIZN KULLANIMINA SUNDUK
Yeniçiftlik Atatük Parkı ile bölgenin çehresinin değiştiğini dile getiren Başkan Uyan; “Yeniçiftlik Mahallemizde bulunan Atatürk Parkında sahile yakışmayan derme çatma binaları yıkarak vatandaşlarımızın piknik alanı, park alanı, çay bahçeleri olarak faydalanabileceği düzenlemeler gerçekleştirdik. Atatürk Parkı Belediyemizin yapmış olduğu düzenlemelerin ardından modern bir hale geldi. Yeniçiftlik Mahallemizde Atatürk Parkı´ndaki yapılan yeni düzenleme ile park alanındaki kötü görüntüler tarihe karıştı. Vatandaşlarımız yapmış olduğumuz çalışma ile sahili artık daha rahat kullanabilir hale geldiler. 2014 yılında gerçekleştirilen çalışmayla yenilenen Atatürk Parkı her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapar hale geldi. İlçemizde vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın daha rahat, huzurlu ortamlarda vakit geçirebilmeleri için parklarımızın sayısı her geçen gün arttırılmakta. İlçemiz genelinde sayıları 53´e ulaşan parklarımız çocuk oyun grupları ve spor aletleri ile donatılıp ağaçlandırılarak vatandaşlarımızın kullanıma açıldı. Önümüzdeki dönemde kent park ve masal parkları projelendirdik. Yeniçiftlik Mahallemiz Altıntarla mevkiinde 5000 metrekarelik alanda içerisinde; bisiklet parkuru, gezi parkuru, çocuk oyun grubu, spor alanları, spor aletleri ve 144 metrekarelik kapalı sosyal tesis alanı bulunan parkımızın düzenlenmesi yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Sultanköy Mahallemizde bulunan ve kötü bir görünüme sahip olan eski okul binası yıkılarak yerine Sultanköy´ün yenilenen yüzüne yakışan gezinti alanı, spor alanı, çocuk oyun grubu ve dinlenme alanlarının bulunduğu çok amaçlı park yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

BİRLİKTE ENGEL TANIMIYORUZ
Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması için yürütülen çalışmalara değinen Başkan Uyan sözlerini şöyle tamamladı; “Belediyemiz bünyesinde kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi´nde engelli vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla; 2 hasta nakil aracı, 1 engelli taşıma aracı ve bir otomobil ile; engelli vatandaşlar, kanser hastaları, yatalak hastalara hasta taşıma ve nakiller konusunda, hasta bezi, yatak, havalı yatak, solunum cihazı, manuel tekerlekli sandalye, akülü tekerlekli sandalye şarj cihazı gibi her türlü ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. 2014 yılından bu yana ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza 40 akülü sandalye, 87 manuel sandalye, 28 hasta yatağı, 7 solunum cihazı, 21 havalı hasta yatağı, 3 spastik engelli sandalye desteğinde bulunduk.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ PROJEMİZ TÜRKİYE´DE İLK
2016 yılından itibaren yer tahsisi ve proje çalışmalarının başladığı Engelsiz Yaşam Merkezi ve Yaşlı Bakım Evi projemiz 2019 yılı başında ihale aşamasına geldi. İlçemizde Engelsiz Yaşam Merkezi yapılmak üzere 7760 m²´lik bir arsayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na tahsis ettik. Bu merkez 6700 m²´lik kapalı alana sahip olup 2 katlı olarak projelendirildi. 100 engelli vatandaşımızın rehabilitasyon ve bakımının yapılacağı merkezde aynı zamanda 100 yaşlı vatandaşımıza da hizmet edecek kapasitede olması planlanıyor. Belediyemiz tarafından hazırlanan proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüm Türkiye´de uygulanması planlanan örnek proje olarak gösterildi.
Hasta nakil hizmetimiz ile ilçede yaşayan vatandaşların her anında yanında oluyoruz. Belediyemiz tarafından 2000 yılında başlanan hasta nakil hizmeti ile bölgedeki hastanelere 2014 yılından bu yana 4239 hasta vatandaşımızın ulaşımını sağladık. Halkın her türlü ihtiyacına cevap vermek adına sosyal belediyecilik anlayışıyla uygulanan hasta nakil hizmetinde hastalar evlerinden alınarak İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çerkezköy ve Çorlu´da ki hastanelere ücretsiz şekilde götürülerek hastalıklarının her aşamasında yanlarında olduk. “diyerek yapılan yatırımların bir kısmını sıraladı.

 /resimler/2019-2/11/2018367618190.jpg/resimler/2019-2/11/2018524961212.jpg/resimler/2019-2/11/2019041992625.jpg/resimler/2019-2/11/2019147930407.jpg/resimler/2019-2/11/2019261211826.jpg/resimler/2019-2/11/2019374493513.jpg/resimler/2019-2/11/2019489337326.jpg/resimler/2019-2/11/2019592774946.jpg/resimler/2019-2/11/2020124650224.jpg/resimler/2019-2/11/2020250588024.jpg/resimler/2019-2/11/2020370431942.jpg/resimler/2019-2/11/2020474025894.jpg


Tekirdağ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ Gerçekleşti

Başkan Nallar tebrikleri kabul ediyor

OPTİMED HASTANESİ’NDE MEDİKAL (TIBBİ) ONKOLOJİSİ ÜNİTESİ AÇILDI

Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı

MARMARA ÜRÜN PİYASASI ARACI KURUM ANONİM ŞİRKETİKURULUŞU HAKKINDA BASIN DUYURUSU

BİZ HABERLERİMİZİN TAKİPÇİSİYİZ; ÇEVRE KATLİAMINA DUR DİYORUZ!

KESİMOĞLU’NA AKPLİ BÜROKRATTAN ETKİNLİK ENGELİ!

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI DR. OSMAN İNAN’A ÇERKEZMÜSELLİM MAHALLESİ’NDE SEVGİ SELİ

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel, “Tekirdağ’ın Değişim, Gelişim ve Dönüşüm haritasını çiziyoruz”

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

AHMET AKÇAY TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ADAYI OLDU.

DR. OSMAN İNAN’I HAYRABOLULAR BÜYÜK BİR SAYGIYLA KARŞILIYOR

Yüksel’den Gençlere Müjdeler!

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL:

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu'da "Gerçek Belediyecilik” İçin Adımlar Atıyor

Volkan Nallar’dan Ev Ziyaretleri

ERGÜN BAKIRHAN ÇAMOLUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

TUNCER BAŞOĞLU MERKEZ SAĞ VE SOL KESİMİN LİMANI MI OLUYOR?

BİLGE; “HAKKINIZ OLAN TOPRAKLARINIZ SİZİN OLACAK!

Süleymanpaşa’da Gerçek Belediyecilik Vizyonu Gökhan Saygı ile Gerçekleşecek

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

Şampiyonun kupasını Başkan Yüksel verdi

KAYA TEPE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

Yükleniyor

Yüksel: “Tekirdağ’ın “bakarız” demekle geçen 10 yılını Değişim, Gelişim ve Dönüşümle değiştireceğiz!”

AK Parti Tekirdağ BüyükşehirBelediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel,

AK PARTİ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CÜNEYT YÜKSEL ÇORLU’DA

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 3 MİLYON TL ‘LİK ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN GES PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

BEYAZKÖY DÜĞÜN SALONU'NUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

TREDAŞ, 2023 yılında müşterilerinden gelen 1 milyonun üzerinde çağrıya çözüm üretti

Asyaport'ta Dünya Gümrük Günü Etkinliği Gerçekleşti

YARI YIL TATİLİNDE BUZ PATENİ KEYFİ

ŞARKÖY BELEDİYESİ TRAKYA’DA BİR İLKE İMZA ATTI

DERNEĞİMİZ GÜMRÜK ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16