Bugün, 12 Ocak 2026 Pazartesi

HAYVAN GÜBRE TESİSİ KÖYLÜLERİ İSYAN ETTİRDİ: DEREDEKİ BALIKLARIMIZ ÖLÜYOR, HAYVANLARIMIZ DÜŞÜK YAPIYOR, KOKUDAN VE SİNEKTEN CAMLARIMIZI AÇAMIYORUZ

Anka Haber Ajansı muhabiri ve Aktif Haber Ajansına bağlı gazeteler adına Babaeski´nin Kumrular köyüne KIRKLARELİ Milletvekili ve Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu ile giderek köylünün çilesini kaleme aldık

YEREL HABERLER 8.08.2021 17:35:23 0
HAYVAN GÜBRE TESİSİ KÖYLÜLERİ İSYAN ETTİRDİ: DEREDEKİ BALIKLARIMIZ ÖLÜYOR, HAYVANLARIMIZ DÜŞÜK YAPIYOR, KOKUDAN VE SİNEKTEN CAMLARIMIZI AÇAMIYORUZ

Anka Haber Ajansı muhabiri ve Aktif Haber Ajansına bağlı gazeteler adına Babaeski´nin Kumrular köyüne KIRKLARELİ Milletvekili ve Çevre Komisyon Üyesi Vecdi Gündoğdu ile giderek köylünün çilesini kaleme aldık

Haberimiz Türkiye´nin en çok takip edilen Anka Ajansın haber sitesinde ve Olay Aktif haber sitemizde yer alırken konuyu CİMER´e de rapor edip ilettik

TEMİZ ENERJİ ADIYLA ÇEVREYİ CANINDAN BEZDİRDİLER!…

Kırklareli´nin Babaeski ilçesine bağlı Kumrular Köyü sakinleri, hayvan gübresinden biyogaz elektrik üretimi ve gübre entegre tesisinin derelerine atık bırakması sonucu balıkların öldüğünü, hayvanların düşük yaptığını, kokudan ve oluşan sinekten evlerinin camını açamadıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Köyümüzün içinde leş gibi bir koku hakim. Bakana sorduk hala cevap alamadık” dedi.

Kırklareli´nin Babaeski ilçesi Kumrular köyüne 800 metre mesafede bulunan hayvan gübresinden biyogaz elektrik üretimi ve gübre entegre tesisi nedeniyle köylüler zor günler yaşıyor. Yağmurlu günlerde tesisin arıtmasının çalıştırılmayarak atıkların derelere bırakıldığını iddia eden köylüler, derelerdeki balıkların öldüğünü, mikrop kapan hayvanlarının ise düşük yaptığını söyledi. Ağır tonajlı arabalar nedeniyle yollarının kullanılmaz halde olduğunu ifade eden köy sakinleri, kokudan ve sinekten ise camlarını açamadıklarını kaydetti.

‘KÖYÜMÜZÜN İÇİNDE LEŞ GİBİ BİR KOKU HAKİM´

Köylülerin sorunlarını dinleyen CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, şunları söyledi:

“Kumrular köyünde bulunan biyogaz üretim tesisi ve gübre entegre tesisinin yaptığı çevre katliamını yerinde gördük ve izledik. Köyümüzün içinde leş gibi bir koku hakim. Zaman zaman da köy kenarındaki dereye atık sular salınıyor. Köylülerimiz uzun zamandır bu fabrikadan şikayetçiydi ama son yıllarda fabrikanın köyümüze çevreye verdiği zarar daha da büyüdü. Kirlilikler hayvanlarımızın düşük yapmasına kadar neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde burada derede balık ölümleri de gerçekleşmişti. Biz buradaki çevre sorununu Çevre İl Müdürlüğüne taşıdık. Onlar da denetlemeye geldi fakat biz burada hala denetlemelerin eksik ve yetersiz olduğunu düşünüyoruz.

“SORU ÖNERGESİ VERDİK HALA CEVAP ALAMADIK”

Gündoğdu, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´a mecliste soru önergesi olarak sorduk ama hala bizim soru önergemize bir yanıt gelmedi. Çevre anlamında Kumrular köyü ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyor. Koku, sinek, böcek onun yanında ilerleyen dönemde kanser hastalıklarına gidecek sorunları da yaşayacaklarını düşünüyorum. Bakanlık kurumlarının yapması gereken şu: gelin kardeşim burayı adam gibi denetimden geçirin. Denetimden geçirdikten sonra cezalar yeterli değilse yapılması gerekenleri yapın. Eğer bunu yapamıyorsanız o koltukları bırakın.”

“YAĞMUR YAĞDIĞINDA ATIKLAR DERELERE SALINIYOR”

Köy sakinlerinden İsmail Arabacı, “İleride sağlık sorunları yaşayacağımızı düşünüyorum. Zaman zaman yağmur yağdığında derelere atık sular salıyorlar. Yol problemlerimiz oluyor ağır taşıtlar geçtiğinde. Vidanjörlerin yaşadığı mikroplar hayvanlarımıza tırnaklardan bulaştığı için hayvanlarımız hasta oluyor, hayvanlarımız ölüyor düşük yapıyor” dedi.

“KOKUDAN SİNEKTEN PENÇELERİ AÇAMIYORUZ”

Köy sakini Ahmet Özkaynak, “Rüzgar estiğinde kokudan evlerimizin camını açamıyoruz. Sinekten evlerimizde duramıyoruz. Yağmur yağdığında derelere atıkları salıyorlar derelerimiz batıyor balıklarımız ölüyor” diye konuştu.

 /resimler/2021-8/8/1737279739625.jpg/resimler/2021-8/8/1737453958721.jpg/resimler/2021-8/8/1738146615534.jpg

HAMDİ ŞILGA ODA BAŞKANLIĞINI BİR ABİ ŞEFKATİYLE YÜRÜTÜYOR

ÜYESİ OLDUĞUMUZ TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU GAZETECİLİKTE İŞSİZLİK KRİZİ TOPLANTISINA KATILDIK.

İSTANBUL CEVAHİR HOTEL’DE BİK TOPLANTISINA KATILDIK

Cumhuriyet Halk Parti İl örgütü Batı Trakya Gazeteciler Derneğimizi ziyaret etti.

Ali Kıral’dan Gazeteciler Günü Ziyareti

VALİMİZ RECEP SOYTÜRK DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

ŞENOL TURAN BİR KEZ DAHA RAKİBİNİ TUŞ ETTİ

AK Parti Tekirdağ’da Üye Rekoru Kırdı

ŞENOL TURAN; “DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE GELİYORUZ…”

SAMİ KAYIN SÖZÜNÜ TUTARAK ÖRNEK OLDU

TEKİRDAĞ’A SIĞMAYAN BİR İSİM: ÖZCAN DERVİŞ

TRAKYA PLATFORMU DA OLMASA BÖLGE KATLEDİLECEK!

ÇİKOLATA BAHANE SOHBET İSE ŞAHANE…

Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda ilçeye kazandırılacak olan spor yatırımlarının müjdesini verdi.

İNŞAAT SANATKARLARI BAŞKAN ADAYI ÖKLÜK:

EFE’NİN EFELİĞİ İŞE YARADI…

Op. Dr. Burcu Kaman’dan İrmetHospital’da Rinoplastide Doğal ve Fonksiyonel Çözümler

ÜMİT GÜLER; “BU SEÇİMDE HEDEFLERİMİZ DAHA DA BÜYÜK…”

VATANDAŞ OPET’İN PROJESİNE İSYAN ETTİ!

ÜRKMEZ VE EKİBİ PROJELERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Hayrabolu İlçe Teşkilatı ; “Mahallelerimizde vatandaşlarımızla gönül köprüleri kurmaya devam ediyoruz”

İlçemiz Sağlıkta Güçleniyor: “Hayrabolu Devlet Hastanesi’ne Kadın Doğum Uzmanı Atandı”

MARMARAEREĞLİSİ’NE OPET’İN YAPMAYI PLANLADIĞI DEPOLAMA KAPASİTE ARTIŞINA İTİRAZ EDEN CHP MİLLETVEKİLİ NURTEN YONTAR MECLİSE ÖNERGE VERDİ

RATEM SEÇİMİNE TGF’DEN TAM DESTEK GELDİ

TGF VE BASIN VAKFI YÖNETİMLERİ NEVŞEHİR'DE TOPLANDI.

AKGÜN BUTİK’TEN SEÇİLİ ÜRÜNLERDE % 50 İNDİRM GÜNLERİ BAŞLADI.

BAKIRHAN; “MADENCİLER ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR…”

GÖKHAN GIDA TEK KIŞ FEST İNDİRİMİNDE BENDE VARIM DEDİ

ŞENOL TURAN 5. DÖNEMİNİ DE GARANTİLEDİ…

Kapadokya Değer Ödülleri’nde kazananlar belli oldu

Yükleniyor

HAMDİ ŞILGA ODA BAŞKANLIĞINI BİR ABİ ŞEFKATİYLE YÜRÜTÜYOR

ŞENOL TURAN BİR KEZ DAHA RAKİBİNİ TUŞ ETTİ

AK Parti Tekirdağ’da Üye Rekoru Kırdı

ŞENOL TURAN; “DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE GELİYORUZ…”

SAMİ KAYIN SÖZÜNÜ TUTARAK ÖRNEK OLDU

ÇİKOLATA BAHANE SOHBET İSE ŞAHANE…

Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda ilçeye kazandırılacak olan spor yatırımlarının müjdesini verdi.

İNŞAAT SANATKARLARI BAŞKAN ADAYI ÖKLÜK:

EFE’NİN EFELİĞİ İŞE YARADI…

ÜMİT GÜLER; “BU SEÇİMDE HEDEFLERİMİZ DAHA DA BÜYÜK…”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9