Tarih: 16.05.2015 10:51

HAYRABOLU GAZİ’DEN BÜYÜK BAŞARI

Facebook Twitter Linked-in

HAYRABOLU GAZİ’DEN BÜYÜK BAŞARI

Hayrabolu Gazi Ortaokulu’ndan büyük başarı. Aydın’da faaliyet gösteren Ortaklar Fen Lisesi’nin organize ettiği 1. Vurmalı Çalgılar Festivali’ne katılmak için başvuran 134 okuldan 16’sı festivale katılmaya hak kazanırken, bu 16 okuldan biri de Hayrabolu Gazi Ortaokulu oldu.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi, ulusal bir başarıyla daha gündemde. Hayrabolu Gazi Ortaokulu öğrencilerinden oluşturulan Ritim Grubu, Aydın’ın Germencik İlçesi’nde Ortakla Fen Lisesi organizasyonuyla düzenlenen 1. Vurmalı Çalgılar Festivali’ne katılmaya hak kazanan 16 ekipten biri olmayı başardı.

İLK 16’YA GİRDİ

Gazi Ortaokulu Müzik Öğretmeni Özlem Uruş’un liderliğinde kurulan ekip, 134 okulun katılmak için başvurduğu festivalde sahne alacak 16 orkestradan biri oldu. Ortaklar Fen Lisesi’nden gönderilen davet yazısında, “Jüri tarafından, çalgı hakimiyeti, grup uyumu, solo performans becerisi, ritimsel algı ve ritimsel çeşitlilik kriterleriyle yapılan değerlendirme sonucu 16 okul, 13 Mayıs 2015 tarihinde Aydın, Germencik, Ortaklar Magnesia Antik Kenti’nde yapılacak olan festivale katılmaya hak kazanmıştır,” denildi.

Festivalde sahne alacak olan Hayrabolu Gazi Ortaokulu Ritim Grubu, son hazırlıklarını sürdürüyor. Grubun şefliğini yapan Müzik Öğretmeni Özlem Uruş, “Ekibimizde 14 öğrencimiz bulunuyor. 134 okulla yarıştık ve 16 ekip arasına girmeyi başardık. Bu başarı şans eseri değil. Çok çalıştık ve çalışmalarımızın karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bize destek olan başta Kaymakamımız Tamer Orhan olmak üzere, ulaşımımızı sağlayan Belediye Başkanımız Fehmi Altayoğlu’na, Milli Eğitim Müdürümüz ve şube müdürlerimize, Okul Müdürümüz Nuray Can ve Müdür Yardımcımız Merve Aksoy’a teşekkürlerimizi sunuyoruz,” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —