Tarih: 04.06.2016 21:16

HAYRABOLU BELEDİYESİ´NDEN DEVRİM GİBİ KARAR

Facebook Twitter Linked-in

HAYRABOLU BELEDİYESİ´NDEN DEVRİM GİBİ KARAR

Hayrabolu Belediyesi, eşine az rastlanan, devrim niteliğinde bir karara imza attı. Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu´nun teklifiyle, yol harcamalarına katılım payları kaldırıldı. Karar gereğince, vatandaşlardan yol harcamaları katılım payı alınmayacak.

Hayrabolu Belediyesi, eşine az rastlanan, devrim niteliğinde bir karara imza attı. Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu´nun teklifiyle, yol harcamalarına katılım payları kaldırıldı. Karar Türkiye´de birkaç örneği bulunan ve Trakya´da tek olma özelliği taşıyan bir karar olarak tarihe geçti.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPTIK”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, her zaman halktan yana tavır koyduklarını belirtti. Başkan Altayoğlu, “Halkımızın bütçesini düşünerek ve belediye bütçemizden fedakârlık ederek vatandaşlarımızın ödediği yol katılım paylarını kaldırdık. Katılım payları uzun zamandan beri belediyeler ve halk arasında temel bir sorun oluşturuyordu. Biz Belediye Başkanlığı olarak halkımızdan yana tavır sergileyerek, her konuda yaptığımız gibi, sosyal belediyecilik kavramıyla Hayrabolu´da bu sorunu Belediye Meclisimizle aldığımız kararla çözdük. Hayrabolu Belediyesi´nde bizim dönemimiz boyunca vatandaşlarımızdan yol harcamaları katkı payı alınmayacaktır. Halkımız ve ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum,” şeklinde konuştu.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLACAK MI?

Öte yandan, Hayrabolu Belediyesi´nin gelir kalemlerinden birinden feragat ederek aldığı yol katılım payını kaldırma kararının diğer 10 ilçe belediyesi için örnek teşkil edip etmeyeceği merak konusu oldu. CHP´li 11 belediye tarafından yönetilen Tekirdağ ilçelerinde halkın beklentisi öncü niteliğinde bir adım atan Hayrabolu Belediyesi´nin bu hizmetini diğer belediyelerin de takip etmesi şeklinde. Önümüzdeki günlerde sosyal demokrat çizgideki 10 ilçe belediye başkanının da bu konuda nasıl tavır takınacağı kamuoyu tarafından yakından takip edilecek gibi görünüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —